کد مطلب: 29528 تعداد بازدید: ۴۳۸

عصاره معرفت در فرهنگ دینی، عبودیت و عبادت است

عصاره معرفت در فرهنگ دینی، عبودیت و عبادت است

یکشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۵۷:۱۰
در مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س) بندرترکمن نشست علمی- پژوهشی با موضوع ضوابط تحصیل قرآنی و مهدوی با سخنرانی «حجت الاسلام والمسلمین محمود ابوترابی» مدرس حوزه علمیه قم برگزار شد.

حجت الإسلام ابوترابی بیان کرد: عناصر تشکیل دهنده فرهنگ؛ مذهب، سازمان های اجتماعی و فن آوری، فرهنگ مادی و فرهنگ سیاسی...می باشد. لذا قرآن تمام این محورها را مورد بحث قرار داده است.

 وی افزود: فرهنگ مهدوی یعنی فرهنگی که ما معتقدیم از فرزند نهم امام حسین(ع) و آخرین وصی پیامبر (ص) و منجی آخر الزمان است که از نسل حضرت زهرا(س) و هم نام محمد(ص) می باشد و عمر ایشان تا زمانی است که حق تعالی تعیین نموده است. شیوه، اندیشه و تبلیغ حضرت همچون  تبلیغ جدش پیامبر(ص)  است که برگرفته از قرآن  بود. فرهنگ نیز  نشات گرفته از چنین فکر و اندیشه ی فرهنگ  مهدویست. لذا باید ضوابط آن را رعایت کرد.

 مدرس حوزه ادامه داد: اولین ضابطه در بحث علم و یادگیری دانش، شناخت حق تعالی است که همان معرفت الجبار نام دارد. معرفت الجبار یعنی تمام وجود انسان نیاز است که باید جبران شود.

حجت الإسلام ابوترابی با بیان این که طبق آیات قرآن، شب زنده داری یکی از نشانه های عبودیت است، خاطر نشان کرد: عصاره معرفت در فرهنگ دینی، عبودیت و عبادت است. عبودیت یعنی انسان به این شناخت برسد که همه هستی از خداوند است. همچنین شهید مطهری فرمودند؛ همه چیز در عالم با یک سرمایه قابل تحسین است. خداوند در نظام خلقت عبودیت را آفرید.

وی با استناد به آیاتی از قرآن اظهار کرد: خداوند تعلیم دهنده مطلق است و علم ازلی از اوست. وجود تعلیم دهنده برای انسان ضروری است. بر این اساس اساتید حوزه های علمیه نقش زیادی را در تعلیم طلاب ایفا می کنند. لذا ما باید به واسطه های تعلیم خصوصا والدین توجه داشته باشیم.

مدرس حوزه تصریح کرد: یکی از شرایط تحصیل، بالا بردن افق دید علمی می باشد. چرا که خداوند هر آنچه انسان نمی دانست را به او آموخت. در نتیجه عرصه های تحصیل در دنیا؛ رسیدن به آخرت، ملک، ملکوت و غیب می باشد.

حجت الإسلام ابوترابی در ادامه ضمن بیان شرایط متعلم تصریح کرد: طلاب در زمینه تحصیل علم باید علم به قوانین حق تعالی داشته باشد. فرهنگ مهدوی تاسی از حضرت زهرا(س) را به دنبال دارد که این تاسی بعد از ظهور حضرت حجت بیشتر خواهد شد. لذا وظیفه طلاب این است که مردم را با فکر محمدی و کتاب خدا آشنا کرده و پرورش دهند.

وی در پایان به بیان ضابطه های تحصیل برای اقتدا به فرهنگ مهدوی پرداخت و عنوان کرد: پرورش مردم به فرهنگ محمدی و کتاب خدا، تلاش برای  برچیدن فرهنگ جاهلی(مسائل خرافی)، عدم ابتلا به تاویل باطل، شکوفاسازی دانش که در زمان امام عصر به اوج خود می رسد، از جمله این ضابطه هاست.

گفتنی است در این نشست مدیر، اساتید، کادر، طلاب مشغول به تحصیل و فارغ التحصیل و دانش آموختگان نیز حضور داشتند.