پیامبر اکرم بوسیله نرم خویی توانست مردم را به تکامل و بالندگی بخشد
پیامبر اکرم بوسیله نرم خویی توانست مردم را به تکامل و بالندگی بخشد
سه شنبه ۱۵ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۱:۲۴حسینی واعظ در جمع این طلاب به بحث پیرامون سبک زندگی اخلاقی-اجتماعی پیامبر عظیم الشأن(ص) پرداخت و بیان داشت: از جمله عوامل مهم در انتشار دین اسلام و راز محبوبیت پیامبر(ص) در دل های مردم، اخلاق شایسته ایشان بود. این رفتار، اخلاق و عملکرد پیامبر اعظم(ص) نقش مهمی در جذب مردم به دین و حاکمیت دینی داشت.
وی ضمن بیان نمونه هایی از اخلاق اجتماعی آن حضرت عنوان کرد: «مدارا» از اصولی است که مایه دوام و ثبات جامعه است.منشِ مدارا و نرم خویی سیره رفتاری همه انبیا عظام بوده است. آنان در عین ایستادگی بر مواضع خویش و کوتاه نیامدن بر دفاع از حق، با دیگران به ویژه جاهلان، مدارا داشتند. رفق و مدارا در سیره عملی پیامبر(ص) نیز فراوان به چشم می خورد، برخوردهای آن حضرت با ملایمت و به دور از خشونت و درشتی، و در برخوردهای اجتماعی، سازنده ترین عنصر در اصلاح جامعه آن روزگار بود.
مدیریت نظارت و ساماندهی حوزه علمیه گلستان در این رابطه به آیه 215 سوره شعراء استناد کرد: خداوند به رسول گرامی(ص) دستور داد: (وَ اخْفِضْ جَنَاحَکَ لِمَنِ اتَّبَعَکَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ) و بال و پر خود را برای مؤمنانی که از تو پیروی می کنند بگستران. این تعبیر قرآن کنایه زیبایی از تواضع و رفق همراه با مهر و ملاطفت است.
حسینی واعظ تأکید کرد: البته مدارای مورد بحث به معنای چشم پوشی از حق و زیر پا گذاشتن اصول و یا عبور از حدود معیارهای اساسی نیست، بلکه نوع روشی در برخورد با دیگران است که خداوند بندگان ویژه خویش را بر آن می ستاید.(فرقان: 63 و 72)
وی بیان کرد: نرم خویی از دیگر خصوصیات اخلاقی پیامبر(ص) است. رسول خدا با رفتار نرم و ملاطفت آمیز، توانست جامعه را دگرگون نماید، و وحدت و همدلی را در میان مردم برقرار سازد که در غیر آن امکان ایجاد پیوند اجتماعی میسر نمی شد. پیامبر در موارد متعددی، با گفتار خویش بر نرم خویی به مثابه یک اصل اسلامی در عرصه اخلاق و روابط اجتماعی تأکید می نمود و در کردار خود نیز این مهم را در مقام یک اسوه در تمامی رفتارها و تعاملات روزانه حیات اجتماعی رعایت می نمود.
مدیر نظارت و ساماندهی استان با بیان این که نوع برخوردهای اخلاقی هر کس نشان دهنده منش و شخصیت فکری و روحی اوست، افزود: برخوردهایی که حضرت رسول(ص)با قشرهای گوناگون داشت، می تواند الگوی شایسته ای برای پیروان آن «رسول اسوه» باشد و در حقیقت با همین رفتار و نرم خویی بود که پیامبر مؤمنان را نگه داشت و آنان را از پراکندگی و تشتّت حفظ نموده و تکامل و بالندگی بخشید.
حسینی واعظ در راستای محبت ورزی حضرت ابراز کرد: از جمله علل و اسباب برقراری نظام حکومت و استواری امور مردم، محبت ورزی است; زیرا اگر مردم با یکدیگر برخوردی از روی محبت و صفا داشته باشند، هرگز با یکدیگر دچار مشکل نخواهند شد. (انفال: 63) با دوستی و محبت، بهتر می توان عقاید و دستورهای دینی را بین مردم رواج داد تا خشونت و تندخویی.
وی سلام دادن و مصافحه کردن، سلام دادن به کودکان، شرکت در بازی کودکان و ... را از دیگر ویژگی های اخلاقی-اجتماعی پیامبر(ص) معرفی کرد.