کد مطلب: 28306 تعداد بازدید: ۶۵۳

ماه مبارک رمضان؛ یکی از زمینه های وصل شدن به ذات اقدس الهی

ماه مبارک رمضان؛ یکی از زمینه های وصل شدن به ذات اقدس الهی

شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۲:۲۶
نشست معرفتی «خانم مریم میرکریمی» مدیر موسسه آموزش عالی و مدرسه علمیه الزهرا(س) گرگان با حضور تعدادی از دانشجویان حوزه علوم و معارف اسلامی دانشگاه گلستان در این مدرسه برگزار شد.

 میرکریمی در این نشست هدف از خلقت انسان را رسیدن به خدا دانست و بیان کرد: هدف از خلقت انسان وصول به ذات اقدس خداوند است. یکی از زمینه های وصل شدن به ذات اقدس الهی، ماه مبارک رمضان است. همه ما انسانها برای عالَم آخرت نیاز به زاد و توشه داریم و بهترین توشه تقواست. طبق آیه شریفه، روزه ابزاری برای کسب تقوا معرفی شده است.

وی با استناد به آیه 33 سوره فصلت به بحث پیرامون ارزش و جایگاه تبلیغ پرداخت و گفت: طبق آیه شریفه از سوره فصلت، گفتاری که حاوی دعوت به سوی خدا باشد بهترین گفتار است. در واقع این آیه دلالت بر منزلت و جایگاه  یک مبلغ دارد. در روایتی از امام صادق(ع) وارد است که می فرماید: کسی که حدیث ما را برای مردم نقل می کند اجر و پاداشش از عبادت هزار عابد بیشتر است.

مدیر مؤسسه آموزش عالی افزود: از جمله اموری که در عرصه تبلیغ باید لحاظ شود و تحت عنوان بایسته های تبلیغی بدان اشاره شده است عبارتند از؛ داشتن اعتقاد پاک، نیت درست و نیز بصیرت و بینایی. بصیرت و احاطه همه جانبه از لوازم ضروری یک مبلغ است که باید در عرصه تبلیغ بدان توجه نمود.

میرکریمی ادامه داد: یکی از خطراتی که امروزه متوجه جامعه است، ناتوانی علمی مبلغین می باشد. گاهی مبلغین بدون علم و آگاهی در رابطه با مطلبی سخن می گویند و چون احاطه کامل پیرامون موضوعات ندارند به دین آسیب می زنند. بر اساس آیات شریفه، خداوند از بیان چیزی که توانایی علمی در آن نیست نهی نموده است. البته جهت کسب بصیرت نیاز به تحقیق، پژوهش و مطالعه کافی است.

وی افزود: از دیگر شروط تبلیغ، انتقال درست دین به مردم است. دین اسلام مطابق با فطرت بشر است. اگر خلاف فطرت به انسان داده شود، اثر مطلوبی به دنبال نخواهد داشت. در روایتی از امام صادق (ع) وارد است که می فرمایند: اگر دین اهل بیت(ع) به درستی برای مردم تبیین شود تبعیت بدنبال خواهد داشت.  

استاد حوزه بیان کرد: از جمله اهداف بعثت انبیاء، احیای خرد و تعقل ورزی و نیز کامل کردن مکارم اخلاق است. یک مبلغ باید از طریق عقل به هدایت و دعوت مردم بپردازد. مکارم اخلاق نیز از اهداف بعثت انبیاست که رعایت این فضیلت برعهده مبلغ علوم دینی است. پیامبر مکرم اسلام(ص) بر رعایت ادب و اخلاق تاکید نموده و این مهم را در مسیر تبلیغ لازم و ضروری می داند.

میرکریمی اظهار کرد: از جمله آفاتی که در مسیر تبلیغ متوجه انسان می شود، عُجب است. امام خمینی(ره) در کتاب اربعین حدیث در نکوهش این رذیله اخلاقی می فرمایند: ای کاش اهل گناه کبیره بودیم ولی اهل عجب نبودیم. یک مبلغ باید در ابتدا به حداقل ها اکتفا نموده و پایین تر از خود را تخطئه نکند و دیگران را در محدودیتی که خودمان در آن هستیم، قرار ندهیم.