کد مطلب: 27814 تعداد بازدید: ۶۱۳

کمال بخشی به قدرت تعقل بشر؛ مهم ترین رسالت حضرت حجت

کمال بخشی به قدرت تعقل بشر؛ مهم ترین رسالت حضرت حجت

یکشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۴۲:۵۴
نشست معرفتی مدیر موسسه آموزش عالی و مدرسه علمیه الزهرا(س) گرگان با مبلغین این مدرسه برگزار شد

«خانم مریم میرکریمی» مدیر این موسسه و مدرسه با استناد به روایتی از امام باقر(ع) به بحث پیرامون ویژگی های حکومت حضرت مهدی(عج) پرداخت و بیان کرد: حکومت حضرت مهدی(عج) دارای آثار و برکات بسیار فراوانی است به طوری که توحید در این حکومت گسترش می یابد. همه ادیان از بین خواهند رفت و تنها دین خالص است که باقی می ماند. در واقع زمان ظهور، زمان اجرای احکام دین و گسترش فضیلت هاست.

وی با استناد به روایاتی از ائمه(علیهم السلام) به بیان آثار و برکات زمان ظهور پرداخت و گفت: از امیرمومنان علی(ع) وارد است که در زمان حکومت حضرت مهدی(عج) همه مردم به عبادت مشغول بوده و شریعت به تمامه در جامعه پیاده خواهد شد. آلودگی های اخلاقی در جامعه ریشه کن شده و عدالت رخ می نماید به طوری که همه جهان را فرا می گیرد..

مدیر مؤسسه آموزش عالی رفاه عمومی جامعه، عمران و آبادانی و نیز سرسبزی و حاصلخیزی سرزمین ها را از دیگر آثار و برکات زمان ظهور دانست و افزود: یکی از مهمترین برکات عصر ظهور رشد و شکوفایی عقلانیت است. عصر ظهور، دوره رشد و ترقی علوم و شکوفایی و کمال عقلانیت بشری است. در واقع از امتیازات پیامبران برتری عقل است و در پرتو عقل بشر به سعادت دنیوی و اخروی می رسد.

میرکریمی تصریح کرد: صِرف انجام فرائض بیانگر شخصیت انسان نیست بلکه کمال عقل نشان دهنده شخصیت انسان است. کمال عقل نیز سبب معرفت به خدا و تسلیم شدن در برابر اوامر الهی می شود. البته مراد از عقل، عقل عملی است که با علم و دانش بدست می آید.

وی افزود: از آن جایی که رشد عقلی نیاز به علم دارد لذا در عصر ظهور برای رشد و پویایی عقل، علم هم رشد قابل توجه ای پیدا می کند تا حدی که عصر ظهور، عصر گسترش علم و دانایی می باشد.  

استاد حوزه ادامه داد: پیامبر مکرم اسلام(ص) برای فعال سازی عقول مبعوث شد، حضرت حجت(عج) نیز مهم ترین رسالتش، کمال بخشی به قدرت تعقل بشر است. آغاز حرکت برنامه ریزی حکومت حضرت مهدی(عج) براساس تفکر و تعقل است. حضرت عقول بشری را کمال می بخشد و این تکامل بهترین بستر برای تحقق اهداف متعالی حضرت است.

میرکریمی خطاب به طلاب بر لزوم مطالعه و تحقیق پیرامون جایگاه عقل و و راه های شناخت آن و نیز مشخصه های انسان عاقل تاکید نمود و گفت: بنابر روایت وارده از امام صادق(ع) اینکه حضرت وظیفه منتظران را در عصر غیبت قرائت هر روزه "دعای عرفنی نفسک" بیان نمود، مراد خداشناسی و معرفت واقعی به خداست که این مهم از طریق آیات آفاقی و تفکر در جهان آفرینش، آیات انفسی و شناخت ضعف و نقص های وجودی انسان و نیز از طریق عدم ارتکاب گناه و کسب تقوی ممکن و میسر است.

وی افزود: بالاترین معرفت، معرفت خداست و اصلی ترین ملاک ها در معرفت خداوند عقل است. در حقیقت عقل احیا کننده ارزش های اخلاقی است.