کد مطلب: 27248 تعداد بازدید: ۶۷۸

نشست اساتید اخلاق با مسئول استفتائات دفتر مقام معظم رهبری در بخش بانوان

نشست اساتید اخلاق با مسئول استفتائات دفتر مقام معظم رهبری در بخش بانوان

یکشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۰۲:۴۶
معاونت فرهنگی مدیریت حوزه علمیه خواهران نشست آموزشی اخلاقی را ویژه اساتید اخلاق و معاونین فرهنگی مدارس علمیه خواهران استان با حضور خانم «طاهره سادات موسوی» مسئول استفتائات دفتر مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در بخش بانوان برگزار کرد.

خانم موسوی گفت: وقتی انسان قصد دارد مطالبی را به افراد ارائه و آموزش دهد، باید به آن مسئله اشراف و اجتهاد داشته باشد و این شرط عامه برای آموزش در همه رشته هاست. مسلما آن مرتبه ای که انسان می آموزد، برای تدریس و آموزش نارساست.

وی اظهار کرد: تدریس اخلاق صرف بیان یک حدیث تهمت، غیبت و دروغ و...نیست. این کار فقهی است که سلسله احکام خاص خود را دارد؛ موضوع اخلاق ملکات انسان است. در همه رشته های علمی، درس اخلاق به لحاظ جایگاه، لزوم و ضروری بودنش از سایر رشته ها بالاتر است. زیرا کسی می تواند اخلاق تدریس کند که در انسان شناسی، ملکات، اوصاف و حالات انسان تبحر داشته باشد.

مبلغ بعثه مقام معظم رهبری شرط خاص اساتید اخلاق را کار اخلاق عملی معرفی کرد و گفت: استاد اخلاق باید مجسمه اخلاق باشد، اهل تهذیب و تزکیه باشد تا کلام او از مجرای صحیح خارج شده و تأثیرگذار باشد.

خانم موسوی ضمن برشمردن ویژگی های اساتید اخلاق تأکید کرد: جدّا از داروهایی که توسط انبیاء گردآوری شده است به عنوان صحیفه سجادیه، نهج البلاغه و تفسیر قرآن استفاده نمایید. ممکن است عده ای بگویند کلام نو باید به نسل جوان ارائه شود که اثر آن بیشتر است، اما باید گفت؛ کلمات ائمه کهنگی نمی پذیرد زیرا از منبع لایزال وحی، از منبع جوشانی که إلی قیام قیامت می جوشد؛ خارج شده است. فهم ما از این کلمات باید نو و جدید شود.  

وی ادامه داد: قرآن و کلمات ائمه نه مفاد دارد و نه انقطاع. این کلمات ظاهر و باطن دارد، ما باید فهم خود را صیقل دهیم تا به بطون آنها پی ببریم.

استاد حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین قسمتی از نامه 31 امام علی(ع) پرداخت و گفت: بیانات امام در این نامه معیار در مباحث اخلاقی است.

خانم موسوی با توجه به کلام امام علی(ع)خطاب به امام حسن(ع) «نفس خود را میزان قرار بده در آنچه بین تو و بین دیگران است» خاطرنشان کرد: در این کلام حضرت باید یک انسان شناسی صورت گرفته باشد که اول انسان یک طبیعت مشترک دارد و دوم این که قوه تمییز دارد هم در بعد عملی و هم در بعد نظری.

وی در ادامه با استناد به روایاتی از امام علی(ع) بیان کرد: انسان اجازه ندارد در همه موارد درباره دیگران سخن بگوید مگر در مواقع خاص. انسان آنقدر از گفتن ها دچار ندامت می شود که یک صدم آن از نگفتن ها دچار ندامت نمی شود.

مسئول امور بانوان و گزینش مبلغات در حج ابراز کرد: مراکز علمی و حوزه های علمیه باید نیرو بپرورانند و علوم سرچشمه وحی را نه تنها در ایران بلکه به جهان صادر کنند.

گفتنی است در پایان این جلسه خانم موسوی به سؤالات حاضرین پاسخ داد.