کد مطلب: 26607 تعداد بازدید: ۷۲

سلامت و ایمنی غذایی با رویکرد کاهش و کنترل دیابت

سلامت و ایمنی غذایی با رویکرد کاهش و کنترل دیابت

شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۶:۰۹
مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س) بندرترکمن نشست سلامت را با موضوع «بیماری دیابت و روش های پیشگیری و درمان» با سخنرانی پزشک متخصص خانم ساری زاده برگزار کرد.

خانم ساری زاده گفت: بارعایت نکاتی از بسیاری بیماری ها همچون؛ قند، فشار خون و اعصاب روان می توان جلوگیری کرد اگرچه برخی از این بیماری ها ارثی می باشند. بیماری قند به عناوینی از قبیل دیابت و مرض قند یا ملیتوس معروف است که علت آن استفاده نادرست از انسولین می باشد.

وی عنوان کرد: علائم بیماری قند، پرخوری، نوشیدن آب زیاد، پرادراری و اضافه وزن می باشد. کسی که این بیماری را دارد به طور دائم دچار تشنگی می شود چون قند درون خون زیاد می شود. باید توجه داشت که قند نرمال 80 تا120 می باشد، اگر این مقدارکم یا زیاد شود افراد دچار سرگیجه و سر درد می شوند.

این پزشک متخصص ابراز کرد: برای پیشگیری از این بیماری، افراد باید رژیم غذایی و تحرک زیاد داشته و حداقل 30 دقیقه در روز پیاده روی کنند. همچنین از مصرف مواد خوراکی از قبیل چیپس، پفک و ساندیس ... خوداری کرده و روغن و نمک کمتر استفاده نمایند.

ساری زاده متذکر شد: افرادی که دیابت دارند، بهتر است از غذاهای آب پز، بخارپز و غذاهایی که روغن کمتری دارند استفاده کنند. غذاهای خود را در 5 وعده با حجم کم استفاده کرده و خود را زیاد گرسنه نگه ندارند بلکه سعی کنند میوه وسبزیجات زیاد استفاده کنند.

وی اعلام کرد: شعار امسال ما این است که سبزی در سفره قرار بگیرد و نمکدان از سفره خارج شود. در کشور ما هر 4 ثانیه 1 نفر بر اثر بیماری دیابت پای خود را از دست می دهد. البته بیشترین عضوهایی که آسیب می بینند چشم ها، کلیه ها و پاها می باشد. طبق آمار 9 میلیون نفر دیابتی در کشور داریم به همین دلیل این بیماری به سرطان خاموش معروف است که اگر مراعات نشود آسیب های زیادی به فرد می رساند.