یکی از موهبت های الهی به بندگان، اجازه دادن برای دعا و وعده دادن به استجابت است
یکی از موهبت های الهی به بندگان، اجازه دادن برای دعا و وعده دادن به استجابت است
یکشنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۴:۴۵خانم هاشمی در این مراسم ضمن تبریکِ میلاد امام جواد(ع) با استناد به روایتی از حضرت بیان کرد: طبق روایتی از امام جواد(ع) چهار چیز انسان را در انجام کارها کمک می کند که عبارتند از؛ سلامتی، بی نیازی، علم و توفیق.
وی ابراز کرد: در قرآن کریم، روایات و سیره پیامبراکرم(ص) و همه پیامبران و اولیای دین، مطالب فراوانی در مورد دعا کردن آمده است. یکی از موهبت های الهی به بندگان اجازه دادن برای دعا و وعده دادن به استجابت است. اهمیت دعا کردن تا آنجاست که جزئی ترین مسائل مربوط به آن از جمله: زمان، مکان، شرایط و آداب دعا را می توان در آیات و روایات یافت.
استاد حوزه ماه رجب را از بهترین ایام برای دعا و نیایش دانست و با استناد به آیه 205 اعراف افزود: در این آیه انسان امر شده است که پروردگار را در قلب و به زبان با صداي آهسته و آرام بخواند. اين سخن و فرمان هر چند متوجه پيامبر گرامي(ص) است ولي جنبة عمومي دارد و تمام انسانها را در بر ميگيرد و به ما ميفهماند كه پيامبر الهي نيز بايد پيوسته به ياد خدا باشد چه برسد به ديگران.
هاشمی ادامه داد: معارف دینی نیز این همت بلند را به ما می آموزد که راه رسیده به خدا باز است و رسیدن به این مقام بلند نیز منحصر به افراد خاص نیست.
وی خاطرنشان کرد: دعا کردن برای دیگران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دعا برای دیگران نشانه بزرگواری و کرامت نفس انسان است. دعا برای دیگران به اجابت نزدیکتر است و سبب می شود که حوائج انسان نیز زودتر و بهتر برآورده شود.
استاد حوزه در ادامه بر لزوم کمک به دیگران و رفع حوائج آنان تاکید نمود و گفت: روایات بسیاری از معصومین (ع) در راستای قضای حاجت نیازمندان وارد شده که ثواب بسیاری را برای آن بیان نموده است.از جمله روایتی از امام صادق(ع) که می فرمایند : تلاش برای قضای حاجت برادر مسلمان پاداش یک حج و عمره و دو ماه اعتکاف در مسجد الحرام را بدنبال دارد.
هاشمی با توجه به اعمال نیمه ماه رجب بر اهمیت و جایگاه اعتکاف تاکید نمود و به بیان اعمال این ایام پرداخت و افزود: بارزترین مصداق بندگی در ایام اعتکاف نمایان است. در فضیلت اعتکاف همین بس که معادل طواف خانه خدا قرار گرفته است و همتای رکوع و سجود به شمار می رود. ارزش اعتکاف به حدی است که یکی از برجسته ترین ارکان دین (روزه) شرط آن قرار گرفته است. همانطور که نماز بدون طهارت تحقق نمی یابد، اعتکاف بدون روزه نیز صحیح نیست.