آداب و رسومات نوروز باید در چارچوب شرع مقدس اسلام باشد
آداب و رسومات نوروز باید در چارچوب شرع مقدس اسلام باشد
چهارشنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۳۴:۰۶
حجت الاسلام عباس آبادی بیان کرد:برخی ایام مثل روز جمعه، فطر، اضحی و غدیر خم، از مهـم ترین ایامی هست کـه از آنها در روایات اسلامی با عنوان ”عیـد” یاد شده است و هر یک از این روزها اعمال، آداب و مراسم مشترک یا خاص خود را دارند. در این میان هیچ یک از اعیاد اسلامی در ارزش و جایگاه به عظمت روز عید غدیر نیست. در روایات از عید غدیر با عنوان عید اکبر نام برده شده است.
وی افزود: با توجه به معنای لغوی و اصطلاحی "واژه عید"، فلسفه نامگذاری این ایام به عید فهمیده می شود. چرا که واژه عید از عود به معنای بازگشت می باشد و چون این ایام بهترین زمان برای بازگشت به سوی خداست لذا تعبیر به عید شده است. در روایات عدیده از معصومین(ع) نیز آمده است هر روزی که در آن، معصیت خدا نشود و گناهی انجام نگیرد، آن روز را عید خوانده اند.
استاد حوزه ادامه داد: در نگاه اهل بیت(ع) ایام نوروز نیز با عنوان عید نامیده شده و آداب خاصی برای آن در نظر گرفته شده است. لذا با زبان کنایه به ما تاکید شده است که این رسومات باید در چارچوب شرع مقدس اسلام باشد و از هر گونه غفلت و گناه دوری شود. در این ایام آداب دینی خاصی وجود دارد از جمله صله رحم، دید و بازدید و اطعام دهی و ...که تاکید بسیار بر آن شده است.
حجت الإسلام عباس آبادی با بیان این که در آستانه بهار معنوی (رجب، رمضان و شعبان) قرار داریم یادآور شد: باید خود را آماده احیا درون نماییم. همانطور که بهار طبیعت را پشت سر نهادیم جهت ورود به بهار جانها آمادگی لازم را کسب کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به ایام ولادت بی بی دو عالم حضرت زهرا(س) توضیح داد: کوثر یعنی خیر عظیم و دارای تعابیر و مصادیق متعددیاست. از جمله مصادیق آن وجود مقدس حضرت زهرا(س) است که خداوند به رسول مکرم اسلام عطا فرمود. اینكه به فاطمه(س) فاطمه می گویند به این دلیل است که یاران مخلص آن حضرت از آتش دوزخ دور هستند.
این استاد حوزه ضمن شرح و توضیح برخی دیگر از القاب حضرت زهرا(س)، پیرامون حب اهل بیت سخن گفت و افزود: دین چیزی جز حب و بغض نیست. اساس دین اسلام را حب و بغض ها تشکیل می دهد. عشق به اهل بیت(ع) زمینه ساز عشق به خداوند است و دوست داشتن اهل بیت پیامبر(ص) مهر ورزیدن به ارزش های والای الهی است.
حجت الإسلام عباس آبادی تصریح کرد: محبت فرع بر معرفت است. ابتدا انسان باید شناخت و معرفت نسبت به چیزی پیدا نماید و بعد از شناخت، محبت ایجاد می شود. محبت واقعی اطاعت و پیروی را بدنبال دارد. با شناخت و معرفت نسبت به سیره معصومین(ع) باید تلاش نمود سیره آن بزرگواران را در زندگی پیاده کرد.
وی در پایان پیرامون محبت به حضرت زهرا(س) به روایتی اشاره کرد و گفت: از پیامبر مکرم اسلام وارد است که خطاب به دخترش حضرت زهرا(س) می فرمایند: یا فاطمه! هرکس به تو سلام و صلوات بفرستد خدا او را می بخشد و او را ملحق به من (رسول الله) خواهد نمود.