کد مطلب: 24960 تعداد بازدید: ۶۶۰

گناه کردن، از مهمترین موانع معرفت نفس است

گناه کردن، از مهمترین موانع معرفت نفس است

سه شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۵۴:۰۶
نشستی تربیتی اخلاقی با حضور مریم میرکریمی مدیر موسسه آموزش عالی و مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان در جمع طلاب برگزار شد.

میرکریمی با استناد به روایتی از امام زین العابدین(ع) " من تعجب می کنم از کسی که طالب فضیلت است ولی فریضه را ترک می کند" بیان کرد: مراد از فریضه در این روایت از امام سجاد(ع) قطعاً ترک نماز و روزه نیست. چراکه امکان ندارد کسی بدنبال کمال باشد ولی نماز و روزه اش را ترک نماید بلکه با توجه به آیات قرآن کریم همچون آیه 8 سوره روم مراد از فریضه در این روایت، معرفت نفس است. این فریضه آنقدر اهمیت دارد که امام علی(ع) شناخت خدا را متوقف بر معرفت نفس می داند.

وی ادامه داد: در آیات عدیده ای از قرآن مجید به انسان امر شده که در ذات و صفات خود تفکر نمایید. با این تفکر، ضعف درونی خود را شناخته و به قدرت لایتناهی الهی پی خواهید برد. انسان با شناخت خود بصیرت درونی پیدا می کند، چشم ملکوتی اش باز شده و می تواند حق را از باطل تشخیص دهد.

مدیر موسسه آموزش عالی الزهرا(س) در ادامه با استناد به آیاتی از قرآن به بحث پیرامون موانع معرفت نفس پرداخت و افزود: از مهمترین موانع معرفت نفس، گناه کردن است. آیات زیادی حاکی از این مطلب است.

میرکریمی در بخش دیگری از سخنان خود، در تبیین کسب فضائل خاطرنشان کرد: انسانی که طالب فضیلت است و مراقبت دارد گناه در زندگی اش وارد نشود، ابتدائاً باید رذایل را از خود خارج نموده تا فضیلت در او حاکم شود و إلا بدون خروج ناپاکی ها، کسب فضیلت همچون بذری است که بر زمین شوره زار ریخته شود و هیچ ثمره و نتیجه ای نخواهد داشت.

وی ادامه داد: دومین نکته که در مسیر کسب فضایل حائز اهمیت است اینکه؛ به کوچکی گناه نگاه نکنیم بلکه بنگریم نافرمانی چه کسی را کرده ایم! گاهی برخی کارها در نظر ما بسیار بزرگ جلوه می کند اما از برخی امورات در زندگی غافلیم. حال آنکه در اهمیت، کمتر از سایر کارها نیستند. مانند بی احترامی به والدین، عدم توجه به حقوق استاد و برخورد با نامحرم و ...که چه بسا عدم توجه به این مسائل انسان را از مسیر بندگی دور می کند.

مدیر این مدرسه در بحث آثاری که در جهت کوچک شمردن گناه بر انسان مترتب می شود ضمن بیان روایاتی عنوان کرد: باز شدن راه غلبه نفوذ شیطان و پذیرفته نشدن اعمال انسان و...از جمله آثار کوچک شمردن گناه می باشد.

میرکریمی در پایان به روایتی از معصوم اشاره کرد و گفت: روایتی از معصوم وارد است که خداوند 4 چیز را در 4 چیز پنهان نموده است. از جمله؛ اولیای خدا را در بین سایر مردم. لذا باید به همه مردم توجه و احترام نمود، دومین چیز اینکه شب قدر را در میان سایر شبها پنهان نمود، گناهی را بین گناهان خود پنهان داشته تا هیچ گناهی سبک شمرده نشود و نیز طاعتی را بین عبادات خود پنهان نموده تا به همه طاعات توجه ویژه نمود.