کد مطلب: 24396 تعداد بازدید: ۶۶۵

حماسه حضرت زینب احیا کننده و نگه دارنده حماسه عاشوراست

حماسه حضرت زینب احیا کننده و نگه دارنده حماسه عاشوراست

یکشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۱۳:۵۸
مؤسسه آموزش عالی و مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان نشست معرفتی را با حضور معاون آموزش این مدرسه برگزار کرد.

مریم دوست محمدیان در جمع طلاب این مؤسسه و مدرسه با اشاره به نقش حضرت زینب(س) به عنوان عامل پیروزی حادثه کربلا بیان داشت: حماسه‌ زینب كبری(س) مكمّل حماسه‌ عاشورا است. بلكه به یك معنا حماسه‌ای كه حضرت زینب كبری(س) به‌وجود آورد، احیاكننده و نگه‌دارنده حماسه‌ عاشورا شد. حضرت زینب(س) با حرکت انقلابی خود نشان داد که زن در حاشیه تاریخ قرار ندارد بلکه در متن حوادث تاریخی است و نقش بسیار مهمی را ایفا خواهد نمود.

وی با استناد به فرمایشی از مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای افزود: این که گفته می‏شود در عاشورا و حادثه کربلا، خون بر شمشیر پیروز شد -که واقعا پیروز شد- عامل این پیروزی، حضرت زینب بود و الا خون در کربلا تمام شد.

معاون آموزش این مدرسه ادامه داد: حادثه‏ نظامی با شکست ظاهری نیروهای حق در عرصه‏ عاشورا به پایان رسید اما آنچه که موجب شد این شکست نظامیِ ظاهری، تبدیل به یک پیروزی قطعیِ دائمی شود، از منش زینب کبری و نقشی که حضرت زینب بر عهده گرفت، بوده است و این امر خیلی مهمی است.

وی ابراز کرد: زینب کبری(س) یک نمونه‌ کامل از زن مسلمان است. الگویی که اسلام برای تربیت زنان، آن را در مقابل چشم مردم دنیا قرار داده است. وی نمونه برجسته‌ تاریخ است كه عظمت حضور یك زن را در یكی از مهمترین مسائل تاریخ نشان می دهد.

دوست محمدیان خاطرنشان کرد: آنچه كه از بیانات زینب كبری باقی مانده و امروز در دسترس ماست، عظمت حركت زینب كبری را نشان می دهد. خطبه فراموش نشدنی زینب كبری در بازار كوفه، سخن و اظهارنظر معمولی یك شخصیت بزرگ نیست بلکه یك تحلیل عظیم از وضع جامعه اسلامی در آن دوره است كه با زیباترین كلمات و عمیق‌ترین و غنی‌ترین مفاهیم در آن شرائط بیان شده است.

وی با بیان این که حضرت زينب(س) نمونه و تجسّم عالي صبر و پايداري است، اظهار کرد: مقاومت و شكيبايي از ويژگي هاي بارز اين بانوي بزرگ است. صبر زینب(س) نه فقط زبانزد دوست و دشمن است که آسمانیان نیز از آن در حیرتند. امام صادق(ع) در مقام صبر ایشان می فرمایند: «عجبت من صبرک ملائکه السّماء؛از صبر تو فرشتگان آسمانی به تعجّب آمدند.»