کمال معنوی انسان جز با عبادت حاصل نمی گردد
کمال معنوی انسان جز با عبادت حاصل نمی گردد
دوشنبه ۷ دى ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۵۲:۱۰آیت الله سید کاظم نورمفیدی در جمع طلاب این مؤسسه و مدرسه با بیان اینکه راه های بسیاری برای برقراری ارتباط بین خالق و مخلوق قرار دارد، بیان داشت: از مهمترین راههای برقراری ارتباط انسان با خدا، دعاست. دعا از جمله مسائل بسیار مهمی است که در دین اسلام و سایر ادیان به عنوان یک اصل و اساس مطرح است.در واقع دعا ارتباطی است که در هر زمان و مکان قابل ایجاد است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اجابت نشدن سريع دعاها بیان داشت: آنچه مهم است ارتباط بین مخلوق و خالق است که بواسطه دعا حاصل می گردد.قطعاً این ارتباط بدون پاسخ نخواهد بود. امروزه حتی در دنیای غرب و گسترده علم نیز این مطلب فهمیده می شود که این ارتباط از مسائل مهم زندگی انسان است و اگر رابطه واقعی ایجاد شود به مصداق آیه "الا بذکر الله تطمئن القلوب"آرامش را به دنبال خواهد داشت.در واقع مهمترین سرمایه ای که انسان به دنبال آن است آرامش است.
نماینده ولی فقیه در استان ابراز داشت: از جمله آثار مهم دعا کاهش دغدغه و نگرانی و نیز آرامش دل است که این در واقع بهترین جواب از سوی خداست.
آیت الله نورمفیدی در بخش دیگری از سخنان خود به شرح فرازهایی از دعای مکارم الاخلاق امام زین العابدین(ع) پرداخت و خاطر نشان کرد: اموراتی در زندگی انسان وجود دارد که بخشی از آن خارج از دخالت انسان است. همچون بارش باران که باید آنها را از خدا طلب نمود و بخشی به دست خود انسان است مانند درمان بیماری.
وی ادامه داد: در فرازهایی از دعای مکارم اخلاق امام زین العابدین آمده است که از خداوند درخواست می کنند «خدایا دشمنی نزدیکان مرا به دوستی و مودت بدل کن، جدایی آنان را به پیوستگی و ترک یاری آنان را به دوستی و نصرت تبدیل نما».اینها از جمله دعاهایی هستند که بخشی به خود انسان برمی گردد.در واقع در این فراز از دعاهای حضرت، انسان باید طوری رفتار نماید که موجب دوری نزدیکان و اطرافیان از خود نشود.
امام جمعه گرگان تصریح کرد: در روایتی از امام باقر(ع) وارد است که 5 چیز را به جعفر جوفی سفارش می کنند؛ 1- اگر مورد ستم واقع شدی ستم نکن 2- اگر خیانت دیدی خیانت نکن 3- اگر تکذیب شدی خشمگین نشو 4- اگر تمجید شدی خوشحال نشود 5- در خصوص مطلبی که به تو نسبت داده شد و مذمت شدی بی تابی نکن.
آیت الله نورمفیدی تأکید داشت: سعی کنیم در زندگی تمرین کنیم تا از کرامت و شایستگی اخلاقی برخوردار شویم. در درگاه ربوبی محبوب کسی است که در جهت کسب صفای باطن و خیرخواهی به دیگران تلاش نماید و دارای قلب سلیم باشد "یوم لاینفع مالٌ و لا بنون الا من اتی الله بقلب سلیم"