کد مطلب: 22459 تعداد بازدید: ۹۱۲

ریم بیگم میرکریمی مدیر موسسه آموزش عالی حوزوی گفت :

هر چه ظرفیت وجودی انسان بیشتر شود کسب معارف دینی هم بیشتر خواهد شد

سه شنبه ۱ دى ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۶:۳۷
نشست تربیتی با حضور مریم بیگم میرکریمی مدیر موسسه آموزش عالی حوزوی و مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان با طلاب خوابگاهی برگزار شد.

میرکریمی بیان داشت: از بالاترین توفیقاتی که شامل انسان می شود، فقیه شدن در دین است. در فضیلت و جایگاه عالِم همین بس که قلم عالم بالاتر از خون شهیدان است به طوری که قلم عالم شهید پرور است. رسالت عالمان دین معرفت دهی به انسانهاست که در سایه همین معرفت بود که انقلاب ایجاد شد.

وی ادامه داد: انسان در هر مرتبه ای که باشد برای رشد و پیشرفت نیاز به مرتبه بالاتر دارد و همچون آب زمانی طراوت می یابد که مدام در حال جوشش باشد.

مدیر این موسسه آموزش عالی افزود: شما طلاب علوم دینی به عنوان وارثان انبیاء الهی که زمینه آشنایی با فقه، اخلاق و عرفان برایتان فراهم گشته است، باید برای طی نمودن این مسیر ظرفیت وجودی خود را بالا ببرید. هر چه ظرفیت وجودی ما بیشتر شود کسب معارف نیز برایتان بیشتر خواهد بود.

میرکریمی در ادامه به بیان راهکارهای افزایش ظرفیت وجودی پرداخت و افزود: از جمله راه های بالا بردن ظرفیت وجودی، شکرگزاری است. به مصداق آیه " لئن شکَرتم لأَزیدَنَّکم" اگر شکرگزار نعمت های الهی باشید خداوند افراد شما را زیاد می کند نه اینکه نعمت زیاد شود، اگرچه با زیاد شدن فرد نعمت هم زیاد می شود. یکی از مذمت هایی که در قرآن بیان شده عدم شکرگزاری است که موجب عذاب است به طوری که نعمت از انسان سلب می شود.

وی خاطرنشان کرد: از جمله نعمت هایی که خداوند به انسان عطا نموده و نیاز به شکرگزاری را بر انسان لازم می کند، محبت اهل بیت(ع) است. حب اهل بیت(ع) بزرگترین سرمایه است. در کلامی از امام صادق (ع) است که حضرت سرمایه دار را کسی معرفی می کند که حب اهل بیت را در دل داشته باشد.

استاد این حوزه تصریح کرد: دومین راه افزایش ظرفیت این است که نعمت ها را به اسباب نسبت ندهیم. اسباب را در حد وسیله بدانیم. در واقع همه چیز وسیله است و مسبب الاسباب خداست.

میرکریمی سومین راه جهت وسیع شدن ظرفیت وجودی انسان را در این دانست که انسان خودش را هم نبیند.

وی عنوان کرد: بزرگان دین جهاد را بر سه قسم می دانند؛ جهاد اصغر (جنگ با دشمن)، جهاد اوسط (رعایت مسائل اخلاقی) و جهاد اکبر (مرحله عرفانی) .آنچه مهم است نباید به مرحله اخلاق یا جهاد اوسط قانع شد بلکه باید مرحله عرفان را کسب نمود و در این راه تلاش کرد.