کد مطلب: 22373 تعداد بازدید: ۷۵۶

برگزاری کارگاه مهارتی با محوریت «بیان علت های عدم چاپ آثار هسته های و راهکارهای آن» در استان

برگزاری کارگاه مهارتی با محوریت «بیان علت های عدم چاپ آثار هسته های و راهکارهای آن» در استان

دوشنبه ۹ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۰۱:۵۳
کارگاه مهارتی با حضور حجت الإسلام و المسلمین حاجی پور کارشناس اداره راهبری پژوهش های دینی حوزه های علمیه خواهران به همت معاونت پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان در مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان برگزار شد.

در این جمع که مسئولین هسته های پژوهشی نیز حضور داشتند حجت الإسلام حاجی پور گفت: انسان موجودی اجتماعی است که می تواند با هم نوعنان خود مأنوس شوند و از توان خود و دیگران استفاده کنند. و سریعتر می توانند در قالب گروه به اهداف خود برسند.

وی با بیان اینکه در عصری زندگی می کنیم که دامنه علم و تخصص گسترده شده و از طرف دیگر کارهای پژوهشی زمان دار شده است، تأکید کرد: کار پژوهشی خود را در وقت معین انجام دهید تا مورد چاپ قرار گیرد. کارشناس اداره راهبری پژوهش های دینی تصریح کرد: با توجه به اینکه مباحث علمی تخصصی تر شده، ضرورت بحث کار گروهی بیشتر شده است.

از طرفی فرهنگ کار جمعی در جامعه‌ ما ضعیف است که نوعی آسیب به شمار می آید. کار جمعی را غربی‌ها به اسم خودشان ثبت کرده‌اند در حالی که اسلام خیلی قبل از این‌ها گفته است: «تعاونوا علی البرّ و التّقوی»، «و اعتصموا بحبل اللّه جمیعا». یعنی حتّی اعتصام به حبل‌اللّه هم باید دسته‌جمعی باشد؛ و لا تفرّقوا. حجت الإسلام حاجی پور اهمیت و جایگاه پژوهش گروهی در آیات و روایات را مورد بررسی قرار داد و گفت: یکی از این روایات در راستای استفاده از عقل جمعی است.

امام علی(ع) در این باره می فرمایند؛ «هرگاه به مشورت نيازمند شدى، نخست به جوانان مراجعه نما. زيرا آنان ذهنى تيزتر و حدسى سريع تر دارند. سپس (نتيجه) آن را به نظر ميان سالان و پيران برسان تا پيگيرى نموده، عاقبت آن را بسنجند و راه بهتر را انتخاب كنند، چرا كه تجربه آنان بيشتر است.»

وی ضمن بیان و چگونگی مراحل اجرائی و ویژگی ها و امتیازات آسیب ها و راهکارهای ضرورت کار گروهی به بحث پیرامون پیشینه پژوهش گروهی، ساز و کارهای پژوهش گروهی پرداخت. کارشناس اداره راهبری پژوهش های دینی از امتیازات و ویژگی های پژوهش گروهی را شتاب در تحقیق، افزایش انگیزه ها، کسب آگاهی های جدید، اتقان و جامعیت محتوایی، هم افزایی، بازنگری در رفتار پژوهشگران و تضارب آراء عنوان کرد.

تقویت سنت مباحثه، تولید آثار تخصصی، پیشبرد مطالعات بینا رشته ای، مسئولیت پذیری در گروه، معرفی منابع و ماخذ جهت مراجعه از دیگر مسائل مطرح شده در این جلسه بود.