کارشناس پژوهش مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان:
حضرت معصومه(س) در توسعه و نشر معارف اسلام ناب نبوی نقش مهمی ایفا کرد
پنجشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۰۹:۰۱
به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم مریم علیجانی در نشست علمی با عنوان «نقش حضرت معصومه(سلاماللهعلیها) در حراست از احادیث نبوی» که با حضور طلاب و شماری از کارکـنان مدرسه علمیه تخصصی الزهراء(سلاماللهعلیها) گرگان برگزار شد، ایام شهادت و ولادت ائمه اطهار و اهل بیت (علیهمالسلام) را زمان خوبی برای آشنایی با سیره، گفتار و کردار آنان برشمرد.
وی افزود: زندگی و سیره عملی ائمه هدی(علیهمالسلام) سرمشق و الگوی انسان در فراز و نشیبهای زندگی است تا با بهرهگیری از روش و منش آنان به منزل مقصود برسد.
کارشناس پژوهش مدرسه علمیه الزهراء(سلاماللهعلیها) گرگان با اشاره به شخصیت والای حضرت معصومه(سلاماللهعلیها) و توجه ویژه اهل بیت(علیهمالسلام) نسبت به ایشان گفت: در بیان مقام و جایگاه حضرت معصومه(سلاماللهعلیها) همین بس که پدر و مادر ایشان؛ عالم و کوشا در کسب علم، معرفت و آشنا با اصول و فروع دین بودند.
خانم علیجانی با استناد به روایتی از امام صادق(علیهالسلام)، «قم»را حرم اهل بیت(علیهمالسلام) معرفی کرد و بهشت را پاداش زیارت حضرت معصومه(سلاماللهعلیها) دانست.
وی با بیان القابی از خانم فاطمه معصومه(سلاماللهعلیها) اضافه کرد: زیارتنامه مخصوص امام رضا(علیهالسلام) در مورد ایشان حکایت از مقام عظیم این بانوی بزرگوار دارد که کسی قادر به درک آن نیست.
مبلغ حوزه گفت: «محدثه بودن» از ویژگیهای بارز و ممتاز حضرت معصومه(سلاماللهعلیها) است که با این ویژگی راوی احادیث نبوی شد.
خانم علیجانی ادامه داد: اهمیت محدثه بودن حضرت معصومه(سلاماللهعلیها) در درک حدیث ثقلین است که «کسی راه سعادت را خواهد پیمود که متمسک به قرآن و اهل بیت(علیهمالسلام) شود»؛ لذا اگر احادیث نبوی نقل نمی شد اثری از آنها نبود تا بشریت با تمسک به قول، فعل و تقریر معصومین(علیهمالسلام) به سعادت و هدایت دست یابند.
وی احادیث نبوی را از مهمترین پایه ها و ستون هایی دانست که دین برآن استوار است و اضافه کرد: حضرت معصومه(سلاماللهعلیها) با شناخت محیط سیاسی و اجتماعی خود و با درایت و تیزهوشی ذاتی در جهت حفظ سرچشمه زلال نبوی و در مسیر امامت گام برداشت.
دبیر کانون دانش آموختگان مدرسه علمیه الزهراء(سلاماللهعلیها) گرگان، دوران حکومت عباسیان را دوران اختناق زنان در جهت روشنگری و هدایتگری معرفی کرد و اذعان داشت: با وجود فشار و سختی های بسیار، زنانی همچون حضرت معصومه(سلاماللهعلیها) در عرصه علمی فعالیت ویژه ای داشتند.
خانم علیجانی در عظمت رسالت حضرت معصومه(سلاماللهعلیها) تصریح کرد: حضرت معصومه(سلاماللهعلیها) با نسلی مواجه بودند که به دلیل خیانت اجدادشان نسبت به فضایل امام علی(علیهالسلام)، در نادانی به سر می بردند؛ لذا خانم فاطمه معصومه(سلاماللهعلیها) در توسعه و نشر معارف اسلام ناب نبوی، گسترش عقاید محمدی و معرفت اهل بیت(علیهمالسلام) نقش مهمی ایفا کرد.
وی با اشاره به احادیث منسوب به حضرت معصومه(سلاماللهعلیها) خاطرنشان کرد: حدیث دوستی اهل بیت(علیهمالسلام) حدیث غدیر، حدیث منزلت و حدیث معراج از احادیثی هستند که اصول و پایه های اعتقادی شیعیان بوده که گزینش این احادیث نقش امامت را در جامعه پررنگ خواهد کرد.
عضو انجمن پژوهشی این مدرسه در پایان با استناد به «حدیث فاطمیات» بر عظمت جایگاه محبان آل محمد(صلیاللهعلیهوآله) اشاره داشته و طلاب را بر تأمل و تعمق در احادیث نبوی توصیه و سفارش کرد.