کد مطلب: 140441 تعداد بازدید: ۸۹

استاد موسسه آموزش عالی حوزوی الزهراء(س) گرگان:

نفی دشمنی با بندگان خدا و مدارا با آنان از محورهای دستورات اسلام است

چهارشنبه ۲۲ شهريور ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۳۱:۱۷
خانم نفیسه حسینی استاد موسسه آموزش عالی حوزوی الزهراء(سلام‌الله‌علیها) گرگان گفت: محور دستورهای اسلام، نفی دشمنی با بندگان خدا و ابراز محبت و مودت و مدارا با آنان است.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، خانم نفیسه حسینی در مراسم رحلت پیامبر اکرم(صلی‌الله‌علیه‌و‌اله) که از سوی موسسه آموزش عالی حوزوی الزهرا(سلام‌الله‌علیها) گرگان و در جمع شماری از بانوان برگزار شد، پیامبر اکرم(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) را منبع، معدن و مرکزی برای مسلمانان دانست که باید تمامی رفتار و وظایف خود را از این منبع و معدن استخراج کنند.

وی افزود: طبق فرمایش امام صادق(علیه‌السلام)، نبی مکرم اسلام(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) هر روز از 6 خصلت اعم از شک، شرک، حمیه، غضب، بغی، حسد به خدا پناه برده و از خود مراقبت می‌کرد.

استاد موسسه آموزش عالی حوزوی الزهراء(سلام‌الله‌علیها) گرگان، با استناد به کلام  نبی مکرم اسلام(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) که می‌فرمایند: «بهترین اعمال در پیشگاه خداوند، ایمانی است که شک و دودلی در آن راه نداشته باشد»، گفت: شک یعنی انسان به اعتقادات دینی و به وجود پیامبر اکرم(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) و اهل بیت(علیهم‌السلام) یا هر چیزی که جزء اصول اعتقادی او بوده، شک پیدا کند البته شکی که منجر به انکار این موارد شود.

خانم حسینی تصریح کرد: در بینش اسلامی هرگونه دنیاپرستی، جاه پرستی، هواپرستی و ریا نوعی شرک و پرستش غیر خدا به شمار می‌آید.

وی ادامه داد: شیطان برای بیرون راندن بندگان خدا از راه مستقیم و صراط حق از وسایل و حیله‌های متفاوتی استفاده می‌کند و از آنجایی که اهل کید و مکر است، روش گمراه نمودن افراد را به حسب آمادگی‌های ایشان تشخیص داده و از همان راه وارد می‌شود.

 استاد موسسه آموزش عالی حوزوی الزهراء(سلام‌الله‌علیها) گرگان خاطرنشان کرد: یکی از قوای نفسانی انسان، قوه غضب است که خداوند در درون انسان قرار داده و در حد اعتدال در زندگی هر انسان لازم و ضروری است و خارج شدن از اعتدال، فرد را دچار افراط و تفریط کرده و نتیجه‌ای جز خسران بدنبال ندارد.

خانم حسینی با استناد به کلام امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) به درمان غضب اشاره کرد و گفت: «هرکس به خویشاوندان خویش غضب کند، نزد او رفته و خود را به او نزدیک نماید و به جهت صله رحم با او مصافحه نماید که این کار باعث آرامش روح و روان انسان خشمگین می‌شود».

وی، تغییر نگرش و ارزیابی را یکی دیگر از راه‌های درمان غضب برشمرد و گفت: گاهی خیلی از خشم‌ها ناشی از ارزیابی غلط ما از یک واقعه یا رفتار و گفتار یک فرد بوده و تغییر ما باعث می‌شود با شنیدن یک حرف اشتباه، رفتار نامناسبی کنیم.

استاد موسسه آموزش عالی حوزوی الزهراء(سلام‌الله‌علیها) گرگان اضافه کرد: آیات فراوانی در قرآن وجود دارد که خداوند مومنان را به عفو و گذشت و فرو نشاندن خشم دعوت کرده و عفو و گذشت را از نشانه‌های مومن برمی‌شمارد.

خانم حسینی، دشمنی کردن انسان با یک شخصی را از روی احساسات نفسانی بغی دانست و افزود: محور دستورهای اسلام، نفی دشمنی با بندگان خدا و ابراز محبت و مودت و مدارا با آنان است.

وی در پایان تاکید کرد: انسان باید با تلاش خود، از رذایل دوری کند و در صورت مبتلاشدن به آن، بلافاصله در صدد علاج باشد که اگر این رذایل در وجود انسان ریشه کند او را گرفتار می‌کند.