کد مطلب: 139233 تعداد بازدید: ۹۶

مسئول پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مقام معظم رهبری:

دایره مسئولیت هر فردی را شأن و مقام او تولید می‌کند

چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۴۹:۳۷
مسئول پاسخگویی به سوالات شرعی مقام معظم رهبری گفت: دایره وظیفه و مسئولیت هرکس را شأن و مقام او تولید می کند، به عبارتی؛ مقام و شأن انسان مسئولیت آفرین است.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم سیده طاهره موسوی در اولین جلسه اخلاق هفتگی که بصورت آنلاین و مجازی در جمع اساتید، کارکنان و طلاب موسسه آموزش عالی حوزوی الزهرا(سلام‌الله‌علیها) گرگان برگزار شد، با استناد به آیه 11 سوره مبارکه مجادله گفت: خداوند در آیه شریفه فوق این مفهوم را القاء می کند که «مؤمنین با غیرمؤمنین تفاوت درجه ای با همدیگر دارند».

وی ادامه داد: ملاک درجه، ملاک نقص و کمال است؛ بدین معنا که مؤمنین از غیرمؤمنین به لحاظ درجات کمالِ انسانیت برتر هستند «إِنَّ أَکرَمَکم عندالله أَتقاکم».

استاد حوزه با اشاره به ادامه آیه که می فرماید: «والذین أُوتوا العلم درجات»، افزود: برتری صاحبان علم نیز نسبت به غیر به میزان برتری علم آنان است چراکه ملاک، ارزش علمی است، در آیه دیگر هم تفاوت بین عالم و غیرعالم را به شکل استفهام تقریری بیان می فرماید که: «هَل یَسْتَوی الذِینَ یَعْلمُونَ و الّذِینَ لایَعْلمُونَ» که صاحبان خرد و عقل فرق آن را متوجه می‌شوند.

خانم موسوی، در بحث از جایگاه علم به روایات عدیده ای استناد و اضافه کرد: «روز قيامت مركّب عالمان و خون شهيدان با هم وزن مى شوند و مركّب عالمان بر خون شهيدان مى چربد»؛ همچنین «ساعتى انديشه كردن، برتر از يك سال عبادت است» و در فراگیری علم تفاوتی بین زن و مرد نیست «طَلَبُ الْعِلْمِ فَرِیضَهٌ عَلَى کُلِّ مُسْلِمٍ وَ مُسْلِمَه».

وی با بیان این مطلب که «امتیاز انسان نسبت به سایر جانداران به مسیری است که کمال آن را سپری می کند»، ابراز کرد: وضع قوانین، ارسال رسل و انزال کتب تنها برای انسان است، زیرا انسان دارای عقل و اختیار است و همانگونه که نیاز انسان به شریعت، پیامبر و قانون است به همان اندازه نیاز او به هادیان راه است که این مهم در اولویت قرار دارد.

مسئول پاسخگویی به سؤالات شرعی بانوان در دفتر مقام معظم رهبری، در باب جایگاه و شأن طلاب اظهار کرد: دایره وظیفه و مسئولیت هر فردی را شأن و مقام او تولید می کند، به عبارتی؛ مقام و شأن انسان مسئولیت آفرین است و همانگونه که جایگاه شما نسبت به دیگران متفاوت است، مسئولیت شما هم متفاوت خواهد بود، از افراط و تفریط ها بپرهیزید که در حد معقول و معروف جامعه این جایگاه ها مسئولیت آفرین است. 

وی با اشاره به اینکه «درآمد شما، سرمایه کمالی شما است»، توضیح داد: با انتخاب این راه و رشته به مقامات نخواهیم رسید بلکه باید این هدف و انگیزه را سالم‌سازی کنیم؛ مقام شما، مقام والا و بزرگی است و هزینه هایی بدنبال دارد و کسانی که در مسیر حقیقت گام بر می دارند، به مقام عنداللهی می رسند.

خانم موسوی تاکید کرد: به استناد بیانات ائمه معصومین(علیهم‌السلام) که «العلم نورً یقذف الله فی قلب مَن یَشاء» صِرف خواندن و نوشتن‌ها کافی نیست بلکه این خواندن و نوشتن انسان را آماده می کند تا علم را از عالَم بالا بگیرد، اگر نیت و اهداف شما صحیح و ظرف شما پاک بوده و با غرض و اهداف دنیوی این راه را نپیموده باشید، علوم عالیه نصیب شما می شود.