کد مطلب: 136310 تعداد بازدید: ۱۳۴

معاون آموزش حوزه علمیه خواهران استان گلستان:

زیربنای حماسه حسینی بر اخلاق استوار است

دوشنبه ۱۳ شهريور ۱۴۰۲ ساعت ۱۴:۰۴:۲۵
معاون آموزش حوزه علمیه خواهران استان گلستان گفت: زیربنا و پایه اصلی حماسه حسینی اخلاق است.

 به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، خانم زهرا جمالی زاده در مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(علیه‌السلام) که از سوی موسسه آموزش عالی حوزوی الزهرا(سلام‌الله‌علیها) گرگان در جمع شماری از بانوان برگزار شد، فضیلت‌ها و اخلاق حاکم بر نهضت حسینی را مهم‌ترین دلیل تمایز این حادثه از سایر حوادث دانست.

وی افزود: ماندگاری واقعه کربلا به علت اصول اخلاقی‌ای بود که در سخت‌ترین شرایط هم نادیده گرفته نشد.

معاون آموزش حوزه علمیه خواهران استان گلستان، در بحث از اهمیت اخلاق و تربیت گفت: امام حسین(علیه‌السلام) در زمان خود با دو مشکل مواجه بودند: اول؛ حکومتی که اساس آن بر ظلم، گناه و معصیت استوار بود، و دوم؛ مردمی که گرفتاری‌ها و مشکلات اخلاقی داشتند.

خانم جمالی زاده خاطرنشان کرد: برجسته‌ترین جلوه قیام امام حسین(علیه‌السلام) هدایت و تربیت جامعه بود و شهادت آن حضرت نیز بستری برای تربیت مردم فراهم کرد، حرکت سیدالشهداء(علیه‌السلام) برای بازگرداندن جامعه به مسیر صحیح و مقابله با انحرافات وسیعی بود که در دین و اخلاق مردم پدید آمده بود.

وی، هدف از قیام امام حسین(علیه‌السلام) را احیای دین پیامبر گرامی اسلام(صلی‌الله‌و‌علیه‌وآله‌وسلم) دانست و ادامه داد: اساس قیام حسینی، اصول تربیتی حسینی است و امروز ما در زندگی اجتماعی خود به شدت نیازمند این اصول هستیم که انصاف، عدالت، وفای به عهد، احترام، تعظیم، تکریم دیگران و غیره از جمله این اصول هستند.

طلبه سطح چهار موسسه آموزش عالی حوزوی الزهراء(سلام‌الله‌علیها) گرگان، زیربنا و پایه اصلی حماسه حسینی را اخلاق‌ معرفی کرد و در بحث از اصول اخلاقی قیام سیدالشهداء(علیه‌السلام) به اصل محبت پرداخت و توضیح داد: محبت یکی از مهم‌ترین اصول تربیتی قیام است و در مقابل عداوت مطرح می‌شود که همان دوستی و دشمنی است.

خانم جمالی زاده با استناد به آیات و روایات متعدد اضافه کرد: محبت علاوه بر اینکه در نظام آفرینش به عنوان یک رُکن تلقی می‌شود، در جامعه انسانی هم یک نقش اساسی دارد؛ پیشرفت جامعه و پرورش استعدادهای موجود در آن به محبت بستگی دارد، محبت یک ابزار بسیار مهم برای پیشبرد اهداف نظامی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در جامعه است.

وی ابراز کرد: پیامبر گرامی اسلام(صلی‌الله‌و‌علیه‌و‌آله‌وسلم) از محبت به عنوان مهم‌ترین ابزار برای تثبیت و ترویج دین اسلام استفاده می‌کرد و در مورد اهمیت آن فرمودند: «امت من همواره در مسیر خیر و سعادت هستند، مادامی که به یکدیگر محبت کنند، هدیه بدهند، امانت را به صاحبان آن بپردازند، از حرام بپرهیزند و هنگامی که چنین نکردند به قحطی و خشکسالی گرفتار می‌شوند».

مبلغ فعال این موسسه، با استناد به آیه 31 سوره آل‌عمران اظهار کرد: طبق این آیه شریفه «ملاک و معیار محبت، پیروی از رسول خدا(صلی‌الله‌و‌علیه‌و‌آله‌وسلم) است و مباهله، وجود مبارک امیرالمومنین(علیه‌السلام) بسان پیامبر(صلی‌الله‌و‌علیه‌و‌آله‌وسلم) است؛ بنابراین، اگر کسی محب و پیرو امیرالمومنین(علیه‌السلام) نباشد، پیرو و محب پیامبر(صلی‌الله‌و‌علیه‌وآله) نیست و در نتیجه طبق آیه ‌شریفه، پیرو و محب خداوند متعال نخواهد بود.

خانم جمالی زاده در پایان تصریح کرد: امام حسین(علیه‌السلام) در سراسر زندگی خود به محبت‌ورزی توصیه می‌کردند و مردم را به این اصل اخلاقی توجه می‌دادند، محبت حضرت به مردم به حدی بود که تا آخرین لحظه دست از تلاش برای هدایت آنها برنداشت.