کد مطلب: 135835 تعداد بازدید: ۱۲۶

مسئول نظارت و بازرسی حوزه علمیه خواهران گلستان:

توجه به امور مسلمین مهم‌ترين مشغله فكري امام حسین(ع) بود

شنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۲۲:۵۶:۳۱
مسئول نظارت و بازرسی حوزه علمیه خواهران استان گلستان گفت: مهم‌ترين مشغله فكري امام حسین(علیه‌السلام) با تأسی به جد بزرگوارش را «توجه به امور مسلمین» بود.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، خانم مهدیه محمدی در مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(علیه‌السلام) که از سوی موسسه آموزش عالی حوزوی الزهرا(سلام‌الله‌علیها) گرگان در جمع شماری از بانوان برگزار شد، در بحث از «جلوه‌گری عقلانیت در نهضت امام حسین(علیه‌السلام)» گفت: عقل به منزله قوه و نیروی درونی است که در اندیشه اسلامی از آن به پیامبر درونی تعبیر شده است.

 وی افزود: عقل در درون هر فردی، الهام‌بخش محاسن امور و نفی کننده رذایل است، این نیروی باطنی اگر در اثر کنترل و رعایت رفتار و کردار فرد زائل شود، وسیله مستحکمی در راهنمایی بشر به خیر و بازدارنده از شر است.

مسئول نظارت و بازرسی حوزه علمیه خواهران استان گلستان، در بیان شاخصه‌های مهم عقلانیت محوری در نهضت عاشورا به رضاي الهی، اهتمام به امور مسلمين و جامعه انسانی و حفظ استقلال و عزت اشاره کرد و مهم‌ترين مشغله فكري امام حسین(علیه‌السلام) با تأسی به جد بزرگوارش را «توجه به امور مسلمین» برشمرد.

خانم محمدی، با استناد به روایتی از رسول اکرم(صلی‌الله‌و‌علیه‌و‌آله‌وسلم) بر اهتمام به امور جامعه انساني؛ اعمّ از مسلمان و غيرمسلمان تاکید و خاطرنشان کرد: رسول گرامي اسلام(صلّي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلّم)چنين فرمودند: «مَن سمع رجلاً ينادي يا للمسلمين و لم يُجِبْه فليس بمسلمٍ؛ هر كس نداي مظلوميّت فردي را بشنود (خواه آن استغاثه كننده مسلمان باشد يا نه) كه از جامعه اسلامي كمك طلب مي‌نمايد و جواب مثبت و سودمند به او ندهد، از حوزه اسلامِ كامل بيرون است».

وی در ادامه به شاخصه های کاربردی عقلانیت در زندگی پرداخت و ادامه داد: فرد دارای عقلانیت در سبک زندگی خود؛ کار نیک، اخلاق و رفتار نیک از خود بروز می‌دهد به‌گونه ای که همگان به او نزدیک شوند، مردم از فرد دارای عقلانیت در سبک زندگی، نمی‌ترسند و نگرانی ندارند، کارهای بزرگ خود را کوچک می‌داند، کارهای کوچک دیگران را بزرگ می‌داند و خستگی ناپذیری در برآوردن حوائج مردم دارند.

مبلغ فعال این موسسه توضیح داد: انسان عاقل از دانستن، فهمیدن و آگاهی پیدا کردن خسته نمی‌شود و به دنبال آموختن است، بی‌نام و نشان بودن برای انسان عاقل لذت بخش‌تر از شهرت است، با هر انسانی که مرتبط می‌شوند بنا را بر این می‌گذارند که این فرد نزد خداوند از من با تقواتر و عزیزتر است.