استاد موسسه آموزش عالی حوزوی الزهرا(س) گرگان:
امام علی(ع) ترازوی روز قیامت است
شنبه ۱۷ تير ۱۴۰۲ ساعت ۱۴:۱۰:۴۹به گزارش روابط عغمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، آقای محمد حکیمی در مراسم عید غدیرکه از سوی موسسه آموزش عالی حوزوی الزهرا(سلاماللهعلیها) که با حضور اساتید وکارکنان این مجموعه برگزار شد، با استناد به آیه 72 از سوره مبارکه احزاب به بحث پیرامون «ولایت، امامت الهی» پرداخت و نقطه اوج کمال حقیقی انسان را رسیدن به مقام ولایت دانست.
وی،با اشاره به این مطلب که «ایمان، اخلاص، صبر و تقوا ولایت عام میآورد»، اضافه کرد: ولایت دو مرتبه دارد؛ ولایت عام که برای عموم مسلمانان بوده و به اندازه درجه ایمان و عمل صالح هر فردی میباشد و نیز ولایت خاص که مخصوص ائمه معصوم(علیهمالسلام) است.
استاد موسسه آموزش عالی حوزوی الزهرا(سلاماللهعلیها) گرگان، با استناد به آیه 257 بقره به ولایت الهی اشاره کرد وگفت: علامه طباطبایی در تفسیر المیزان با استناد به روایتی از امام صادق و امام باقر(علیهمالسلام)، مراد از امانت را در آیه 72 سوره مبارکه احزاب ولایت میدانند، البته اقوال در این باب متعدد است چنانچه برخی؛ امانت را به معنای تکلیف، اختیار، هدایت و قرآن میدانند.
آقای حکیمی خاطرنشان کرد: اولین کسی که در اسلام به مقام ولایت الهی رسید، علی بن ابیطالب(علیهالسلام) بود، به اعتقاد علامه طباطبایی، امام علی(علیهالسلام) تسلیم محض خدا بود.
وی اضافه کرد: آیه غدیر در روز غدیر خم بر پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) نازل شده است، اگر آیه اکمال دین مستقل در قرآن ذکر میشد، ممکن بود در زمان خلفا که قرآن جمع آوری شده بود تحریف شود، قرار گرفتن این آیه بعد از آیه اکل میته باعث شد که این آیه از تحریف حفظ شود.
آقای دکترحکیمی توضیح داد: در خطبه غدیر که در کتب مختلف از جمله احتجاج طبرسی و در کتاب الغدیر علامه امینی وارد است پیامبراکرم(صلیاللهوعلیهوآله) می فرمایند: «من کنت مولا فهذا علی مولا» اهل سنت «ولی» را به معنی محبت و دوستی و یاری و شیعه به معنی امام، هادی و رهبر می دانند.
وی در پایان تصریح کرد: در جامع صغیر سیوطی که از علمای اهل سنت است، حدیثی از پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) وارد است که فرمودند: «علی مع الحق و الحق مع العلی، علی مع القرآن و القرآن مع العلی؛ علی معیار حق و نیز علی به منزله دو کفه ترازوی روز قیامت است»، زیرا طبق آیه قرآن کریم «والوزن یومئذ الحق» سنگینی عمل در روز قیامت؛ حقانیت عمل است.
استاد دانشگاه اضافه کرد: اگر کار برای خدا باشد این عمل حق و سنگین است زیرا عمل امام علی(علیهالسلام) حق است و معیار سنجش روز قیامت با عمل ایشان سنجیده میشود.