کد مطلب: 134437 تعداد بازدید: ۱۴۸

نماینده ولی فقیه در استان گلستان:

منزلت اجتماعی از سلوک رفتار و گفتار انسان بدست می‌آید

سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۴۰:۴۱
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با اشاره به این مطلب که نبی مکرم اسلام(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌و‌سلم) قبل از رسالت خود به «امین و درستکار بودن» معروف بود، اظهار کرد: علمایی که در حوزه‌های علمیه مشغول تعلیم معارف دینی هستند، باید منزلت اجتماعی را در سلوک رفتار و گفتار خود بدست آورند تا در جامعه تاثیرگذار باشند.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی در سلسله جلسات اخلاق هفتگی خود که از سوی موسسه آموزش عالی الزهراء(سلام‌الله‌علیها) گرگان در جمع طلاب این موسسه برگزار شد، «گذشت» را موجب محکم کردن پیوند زندگی اجتماعی برشمرد که عزت و بزرگی را به دنبال دارد.

وی افزود: از جمله مسائلی که در آیات و روایات بدان اشاره و تاکید شده «حفظ منزلت انسان است»؛ «فَلِلّه عزة جمیعاً» بدین معنا که انسان باید کاری کند که در میان جامعه، منزلت اجتماعی و عزت داشته باشد و کاری نکند که خود را خوار و ذلیل کند.

نماینده ولی فقیه در استان گلستان خطاب به طلاب گفت: شما در جایگاهی قرار دارید که باید مردم را ارشاد کنید و لذا برای رسیدن به این هدف؛ باید در جامعه دارای منزلت اجتماعی باشید زیرا با اتصاف به این صفت بهتر می‌توانید وظیفه خود را انجام دهید.

آیت الله نورمفیدی با اشاره به این مطلب که نبی مکرم اسلام(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌و‌سلم) قبل از رسالت خود به «امین و درستکار بودن» معروف بود، اظهار کرد: علمایی که در حوزه‌های علمیه مشغول تعلیم معارف دینی هستند، باید منزلت اجتماعی را در سلوک رفتار و گفتار خود بدست آورند تا در جامعه تاثیرگذار باشند.

 وی بیان کرد: بر اساس روایات، اگر انسان به یک سری مسائل دست یابد، قطعاً به عزت و منزلت می رسد که از جمله این موارد تقوا است، البته تقوا به معنای اینکه انسان خود را تحت کنترل و مراقبت ذات اقدس الهی دانسته و در همه حال خدا را ملاحظه کند و این بزرگترین سرمایه و عاملی برای ورود به بهشت است.

عضو خبرگان رهبری، گذشت را از دیگر موارد رسیدن به عزت و منزلت دانست و با استناد به کلام نبی مکرم اسلام(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌و‌سلم) خاطرنشان کرد: «کسی که اهل گذشت باشد، خداوند در دنیا و آخرت به او عزت می‌دهد».

آیت الله نورمفیدی با تاکید بر این مطلب که «دوام زندگی به گذشت است»، اضافه کرد: زندگی انسان دارای ادبار و اقبال است؛ لذا در برخورد با این خوشی و ناخوشی‌ها باید گذشت را در زندگی فردی و اجتماعی خود به همراه داشته باشیم، گذشت پیوند زندگی اجتماعی را محکم می‌کند که عزت را بدنبال دارد.

 وی، انصاف را از دیگر مواردی برشمرد که عزت اجتماعی را بدنبال دارد و افزود: انصاف بدین معناست که انسان حق دیگران را رعایت کرده و دیگران هم حق او را رعایت کنند و اگر اشتباهی از او سر زد، آن را قبول کند؛ امیرمومنان علی(علیه‌السلام) می‌فرمایند: «کسی که با انصاف باشد و با انصاف با مردم رفتار کند، این رعایت انصاف موجب عزت او خواهد شد».