معاون آموزش موسسه آموزش عالی الزهراء(س) گرگان:
اصل مهم در تداوم انقلاب مردم هستند
سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۵۲:۰۲به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم مریم دوست محمدیان در ویژه مراسم سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی(رحمةاللهعلیه) که از سوی موسسه آموزش عالی حوزوی الزهرا(سلاماللهعلیها) گرگان با حضور عموم بانوان برگزار شد، شخصیت حضرت امام خمینی(رحمةاللهعلیه) را از برترین چهره های تاریخ بشریت دانست که با قیام خود بعثت انبیاء را زنده و بزرگ ترین انقلاب قرن را برپا کرد.
وی با استناد به کلام رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای(مدظلهالعالی) در وصف حضرت امام(رحمةاللهعلیه) افزود: «او به انسانها فهماند که انسان کامل شدن، علی وار زیستن و تا نزدیکی مرزهای عصمت پیش رفتن افسانه نیست» منتهی برای رسیدن به این مهم مجاهدت درونی و بیرونی نیاز است.
معاون آموزش موسسه آموزش عالی الزهراء(سلاماللهعلیها) گرگان، روحیه عبادت و بندگی را اولین بُعد روحی و معنوی حضرت امام(رحمةاللهعلیها) برشمرد و گفت: حضرت امام(رحمةاللهعلیه) به تمام معنا بنده خدا و تمام رفتار و اعمال ایشان، تابع دستورات الهی بود، چنانچه می فرمودند: «ما مأمور به تکلیفیم نه مأمور به نتیجه» و کلام حضرت بیانگر این است که تمام عمر خود را در جهت انجام تکالیف و بندگی الهی گذراند.
خانم دوست محمدیان، اخلاص را دومین ویژگی روحی و معنوی امام دانست و گفت: رمز پیروزی حضرت امام(رحمهاللهعلیه)، اخلاص او بود، چنانچه در وصیت نامه الهی خود «انگیزه الهی(اخلاص) و وحدت» را رمز پیروزی انقلاب می داند، لذا اگر هدف و راه ما؛ هدف و راه امام است، باید وسایل ما هم وسایل حضرت امام(رحمةاللهعلیه) یعنی اخلاص عملی باشد.
وی تواضع و توکل را از دیگر ابعاد روحی حضرت امام(رحمهاللهعلیه) دانست و اضافه کرد: حضرت امام(رحمةاللهعلیه) رهبر کل جهان اسلام بود اما خود را «خدمتگزار مردم» می دانست، حضرت در شرح آیه 18 از سوره مبارکه لقمان؛ خداخواهی را موجب سعه صدر و سعه صدر را عاملی برای تواضع برشمرد.
استاد حوزه خاطرنشان کرد: با بررسی در سیره حضرت امام(رحمةاللهعلیه)، علت استواری ایشان در تمام فراز و نشیب های زندگی؛ اتکای حقیقی به خداوند بود که غیر از خداوند کسی را در زندگی خود مؤثر نمی دانست.
خانم دوست محمدیان؛ دعا و توسل را از دیگر ابعاد روحی امام برشمرد و با استناد به کلام رهبر معظم انقلاب آیت الله خامنه ای(مدظلهالعالی) اظهار کرد: اگر امام اهل مناجات، دعا و توسل نبود، خدای متعال این همه توفیق را نصیب او نمیکرد، بهگونهای که هرگاه ماه رمضانی بر حضرت می گذشت، آن بزرگوار نورانیتر میشدند.
وی صبر و استقامت را پنجمین ویژگی روحی امام برشمرد و با استناد به کلامی از حضرت امام(رحمةاللهعلیه) اظهار کرد: «فطرت اصلی انسان خداخواه است، پس آنچه از جانب او وارد است، ولو به حسب طبیعت ناگوار باشد، اظهار جزع نمیکند و جزع را عیب می داند و آنجا که دچار خودبینی و خودمحوری شود، بر واردات بیتابی می کند»؛ حضرت امام(رحمةاللهعلیه) در رسیدن به هدف بر تمام مصائب و مشکلات که هر کدام کمرشکن بود، صبر و استقامت کرد.
عضو هیئت أُمناء موسسه آموزش عالی حوزوی الزهرا(سلاماللهعلیها) گرگان در بخش دیگری از سخنان خود در بیان ابعاد عملی و رفتاری حضرت امام(رحمةاللهعلیه)، به قاطعیت و اقتدار حضرت اشاره کرد و گفت: امام با صلابت در مقابل تمام انحرافات ایستاد و ذره ای از صراط مستقیم فاصله نگرفت.
خانم دوست محمدیان؛ شجاعت، ساده زیستی و مردم داری را از دیگر شاخصه های عملی و رفتاری حضرت امام معرفی کرد و توضیح داد: حضرت امام(رحمةاللهعلیه) پس از اتکاء به خدا، مردم را محور اصلی در پیروزی انقلاب و شکل گیری جمهوری اسلامی می دانست و معتقد بود که «اصل مهم در تداوم انقلاب؛ مردم هستند».
وی در پایان یادآور شد: زنده نگه داشتن یاد حضرت امام(رحمةاللهعلیه) خدمتی به آیندگان است که او را ندیده اند، این حقایق باید سینه به سینه منتقل گردد تا به افراد طالب سعادتمندی، برسند.
استاد حوزه گفت: امام راحل از دنیا چشم پوشیده و نفس خود را متخلق به قرآن کریم نمود؛ لذا کسی که به دنبال رشد است، باید از این شخصیت ها کمک بگیرند که این راه متوقف به شناخت این بزرگان است و بهترین راه برای شناخت؛ رجوع به کتب و وصیتنامه ایشان است.
