کد مطلب: 134390 تعداد بازدید: ۱۳۹

نماینده ولی فقیه در استان گلستان:

شأن اصلی حوزه های علمیه دفاع از حریم اسلام و قرآن است

چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۰۸:۲۸:۵۰
نماینده ولی فقیه در استان گلستان گفت: شأن اصلی حوزه های علمیه دفاع از حریم اسلام و قرآن و اهل بیت(علیهم‌السلام) است.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی در مراسم افتتاحیه فاز سوم مجتمع تحصیلات تکمیلی سطح ۳و۴ (مقطع کارشناسی ارشد و دکتری) مؤسسه آموزش عالی حوزوی الزهرا(سلام‌الله‌علیها) گرگان بیان کرد: حوزه های علمیه مواریث پیامبران را حفظ کردند.

وی با اشاره به تاسیس حوزه علمیه خواهران در گرگان افزود: چهل سال قبل جلسه‌های زنانه و هیئت های بانوان بسیار محدود و در حد ابتدایی بود و پیش بینی کرده بودم با تغییر دنیا این جلسه‌ها با این اندک توانایی خود به هیچ وجه نمی توانند پاسخگوی جامعه باشند.

نماینده ولی فقیه در گلستان ادامه داد: حوزه علمیه خواهران گرگان به منظور آشنایی آنان با معارف اسلامی و مسائل شرعی تاسیس شد تا با تحصیل بانوان در این حوزه، جلسات زنانه خود را با اطلاعات و دانش کاملی که فرا گرفته برگزار کنند.

آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه در قدیم دشمنان جهان علیه اسلام و مسائل زنان تلاش و تبلیغات گسترده ای می‌کردند، گفت: آن زمان به این فکر افتادیم که این حوزه ها باید به سمتی برود که بانوان نه تنها در داخل ایران بلکه در سطح جهانی هم ورود پیدا کنند و به عنوان صاحب‌نظر و به‌روز در حوزه های بین الملل حضور یابند و با منطق قوی و مستند خود در زمینه های مختلف دفاع کنند.

وی اظهارداشت: امروز حوزه علمیه مکتب الزهرا(سلام‌الله‌علیها) گرگان بعد از چهل سال خواهرانی را تربیت کرده که قریب الاجتهاد هستند و می توانند در مورد یک مسئله به خوبی تحقیق کرده و نظر دهند.

امام جمعه گرگان، شأن اصلی حوزه های علمیه را دفاع از حریم اسلام و قرآن دانست و افزود: شأن اصلی حوزه‌های علمیه دفاع از حریم اسلام، قرآن و اهل بیت(علیهم‌السلام) است و جایگاهی جز این ندارند، لذا شناخت این جایگاه در گفتار، رفتار و اخلاق ما به اندازه ای از ظرفیت ما اثر می گذارد.

آیت الله نورمفیدی در بخش دیگری از بیانات خود گفت: تقوا در زمینه های مختلف اثر و جلوه دارد و معمولا برخی از مترجمین و مفسرین از تقوا به پرهیز، خودنگهداری و مراقبت معنا می کنند اما بر اساس روایتی از امام رضا(علیه‌الاسلام)؛ تقوا در شئون مختلف زندگی بروز خاصی دارد.

وی با اشاره به اینکه تقوا در مقابل نعمت‌های الهی شکر نعمت است، تاکید کرد: براساس احادیث امام رضا(علیه‌السلام) باید در برابر نعمت های خدادادی تقوا داشت.

موسس موسسه آموزش عالی الزهرا(سلام‌الله‌علیها) گرگان ادامه داد: براساس روایت امام رضا(علیه‌السلام) نعمت های خدا را از خود نرانید، اولین مرحله تقوا در مورد نعمت های خدا، ایمان به خداست، انسان ها باید در مقابل نعمت های خدا شاکر باشند.

آیت الله نورمفیدی گفت: یکی از بزرگترین نعمت های الهی، نعمت انبیاء، اولیاء و رهبران دینی هستند که باید در برابر آنها هم تسلیم باشیم.

وی با استناد به روایت امام رضا(علیه‌السلام) بالاترین تقوا و مظهر تقوا در مقابل نعمت های خدا را به فکر مردم بودن برشمرد و اظهارداشت: امام رضا(علیه‌السلام) در احادیث خود «دنیا را پلی به سوی دنیا معرفی می کند و انسان کمک به مردم را برای دنیای خود که معبری به سوی بهشت است، انجام می دهند».

امام جمعه گرگان با بیان اینکه براساس روایات وارده از ائمه معصومین(علیهم‌السلام) انبیاء نیز به فکر دین و دنیای مردم بودند گفت: کمک کردن به برادران و مومنین بهترین تقوا و تشکر در مقابل نعمت های خداوند متعال است، اگر دنیای مردم آباد نباشد، معلوم نیست که انسان به سمت بهشت می رود یا خیر.

آیت الله نورمفیدی خاطرنشان کرد: در منطق اسلامی نیز توجه به دنیا و آخرت مردم مهم است و اولویت بندی اول این است که به فکر آن جهات باشیم نه اینکه از آن هم غافل شویم.

وی با اشاره به برخی صحبت ها در خصوص هزینه‌های حوزه های علمیه افزود: آنچه که برای حوزه های علمیه هزینه می شود یک صدم هزینه های سایر مراکز علمی نیست، هزینه هایی که برای حوزه های علمیه می شود آنقدر نیست که در مقابل آن هزینه ها به حساب بیاید، چطور آنجا کسی حرفی نمی زند ولی وقتی نوبت حوزه های علمیه می شود صدای برخی از مردم بلند می شود.

استاد درس خارج، کار حوزه های علمیه را مهم خواند و گفت: اگر حوزه های علمیه نبودند، امروز میراث انبیا و پیامبر بزرگوار اسلام و مواریث ائمه(علیهم‌السلام) به دست ما نمی رسید، آنها این مواریث را حفظ کرده و نگه‌داشتند.

آیت الله نورمفیدی تاکید کرد: شأن ما شأن پیامبران خدا، موسی کلیم و ائمه معصومین(علیهم‌السلام) و شأن امام رضا(علیه‌السلام) است، امام رضا(علیه‌السلام) در مباحث علمی در حدی بود که هیچکس نتوانست جوابگوی ایشان باشد، لذا با توجه به شرایط ایجاد شده در جهان، حوزه های علمیه راهی جز رفتن به سمت میدان های بحث و گفتگو ندارند، چنانچه امام رضا(علیه‌السلام) در خراسان چنین عمل کرد.

آیت الله نورمفیدی در پایان با اشاره به این مطلب که«حوزه های علمیه ، باید مروجان خوبی برای اسلام، قرآن و مکتب اهل بیت(ع) باشند» یادآور شد: امروز حوزه های علمیه ما حوزه های علمیه 500 سال قبل نیست، باید در این حوزه ها طلبه هایی تربیت شوند که به میدان جنگ با دشمنان بروند، سمت تبلیغ و ترویج، سمت بسیار مهمی است و از خدا می خواهیم که در این سمت به ما کمک کند.