در مدرسه علمیه حضرت صدیقه فاطمه(س)؛
تفاوتهای حقوق بشر اسلامی با آمریکایی بررسی شد
یکشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۴۵:۲۳به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، «خانم دکتر غلامی» دبیر علمی پیش نشست کنفرانس بین المللی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) بیان کرد:حقوق بشر آمریکایی مدعی حمایت و دفاع از حقوق تمامی افراد جهان است اما اثری از این حمایت مشاهده نمی شود زیرا این رویکرد ریشه در مبانی ارزشی و منفعت گرایانه تفکر آمریکایی دارد.
وی با بیان این که مبانی فکری از سه مؤلفه انسان، جهان و خدواند ریشه میگیرد، افزود: نوع نگاه انسان به این ارکان، نگرش و تفکر او را میسازد و بر اساس این مؤلفهها با سه نگرش فردی و منفعت گرایانه، نگرش جمعی و نگرش تعادلی که نگاه اسلام است، شکل میگیرد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان گلستان با بیان این که در نگرش منفعت گرایانه، نگاه فردی نگاه تصمیم ساز است، ادامه داد: مبنای حقوق بشر آمریکایی نگرش فردی و منفعت گرایانه است و در این تفکر تشخیص و حب فردی ملاک و معیار قرار میگیرد.
خانم غلامی با اشاره به این که شعار همه چیز برای همه در نگرش جمعی مطرح است، تصریح کرد: دراین تفکر، شعار برابری را در مقابل عدالت اسلامی قرار دادند و شعار « زن، زندگی، آزادی» از همین تفکر و تفاوت قائل نشدن و برابری حقوق نشأت گرفته است.
وی با بیان این که از دیدگاه اسلام عدالت به معنای تعلق حق به ذی حق خود است، خاطرنشان کرد: در حقوق بشر آمریکایی با اختلاط دو مفهوم عدالت و تساوی، قائل به عدم تفاوت بین زن و مرد و یکسانی همه هستند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان گلستان با اشاره به رسالت فکری و تبلیغی طلاب تاکید کرد: به عنوان بانوی مسلمان در مسؤلیتهای فردی، اجتماعی و خانوادگی لازم است با دانستن و شناختن و شناساندن ارکان و مؤلفههای حقوق بشر آمریکایی، با نگاه تعادلی و توازنی اسلام ناب محمدی(ص) موضع داشته باشیم.
* قاچاق زنان و کودکان از تجارتهای پرسود غرب است
در ادامه خانم نفیسه سادات حسینی واعظ سخنران نشست بیان کرد: در اسلام به لحاظ انسانی زن و مرد هیچ تفاوتی با هم ندارند و مهم عبودیت و آورده انسان در قیامت است و جنسیت زن و مرد مورد بحث نیست.
وی با بیان این که جنسیت انسان به او ارزش و اعتبار نمیدهد، ادامه داد: انسان در بدو خلقت، کمالات انسانی بالقوه دارد و سعی و تکاپو زن و مرد است که انسانیت فرد را میسازد و باعث سعادت و ارتقاء درجه او میشود.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان گلستان لطافت روحی و اشک را از ابزارهای اختصاصی زنان برای رسیدن به درجات بالای عبودیت و بندگی دانست و افزود: زن نماد و مظهر جمال، ظرافت و سکونت الهی است تا از این مسیر، اهداف اسلام از تشکیل خانواده یعنی آرامش، رحمت و مودت در خانواده تحقق یابد.
خانم حسینی واعظ اضافه کرد: معرفی دو زن در قرآن به عنوان الگویی برای همه انسانها بر اهمیت جایگاه زن از نگاه اسلام دلالت دارد.
وی با اشاره به بحث زن در جایگاه احکام و قوانین اسلامی، تصریح کرد: در مبحث ارث، نگاه اسلام به مسئولیتهای متفاوت زن و مرد بوده و وظیفه و مسئولیت بیشتر مردان در امور مالی است.
استاد حوزه ادامه داد: برخی مسئولیتها مثل جهاد ابتدایی از زنان برداشته شده است در حالی که اگر مرد به جهاد ابتدایی نرود، برای او عقاب دارد.
خانم حسینی واعظ محدودیتها در زندگی را مانع رسیدن آسیب دانست و تشریح کرد: همه محدویتها برای انسان بد نیست زیرا فلسفه وجودی محدودیتهایی مثل حجاب یا محدودیت از ملاقات برخی بیماران و نظایر آن جلوگیری از آسیب است.
وی با طرح این سوال که چرا خیانت در خانواده اتفاق میافتد؟ افزود: عدم رعایت حریمها و حدود ارتباط با نامحرم منجر به تزلزل زندگیها و خیانتها است.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان گلستان به ادعای دشمن در زمینه مرارت و سختیهای بانوان در ایران اشاره کرد و گفت: مگر زنان در جوامع غربی هیچ سختی و مرارت ندارند؟ زن در جامعه غربی به عنوان ابزار لذت جنسی نگاه میشود و قاچاق زنان و کودکان از تجارتهای پرسود غرب است.
خانم حسینی واعظ خاطرنشان کرد: غرب میخواهد شعارهای جاهلیت را همچون همجنسگرایی، بردهداری به شیوه مدرن و تفکر برتری نژاد یهود را بازگرداند و همه اینها تفاوت حقوق بشری از نگاه اسلام و آمریکا است.