کد مطلب: 133929 تعداد بازدید: ۱۵۹

نماینده ولی فقیه در استان گلستان:

ریشه تمام رشد و توسعه‌ها علم و دانش است

شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۵۳:۵۴
نماینده ولی فقیه در استان گلستان گفت: ریشه و مبنای همه رشد و توسعه ها و راه دست یابی به قدرت و غلبه بر دیگران، کسب علم و دانش است.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، آیت الله سیدکاظم نورمفیدی در مراسم روز معلم که از سوی موسسه آموزش عالی حوزوی الزهرا(سلام‌الله‌علیها) گرگان و با مشارکت و همکاری مدرسه علمیه امام خمینی(رحمة‌الله‌علیه) و مرکز تخصصی حضرت ولی عصر(عجل‌الله‌) با حضور اساتید، کارکنان و طلاب این سه مرکز آموزشی برگزار شد، مبنای رشد و توسعه‌ها را علم و دانش دانست.

وی با استناد به روایت نبی مکرم اسلام(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلم) که «هرکاری که براساس بنیان دانش نباشد، مضارش بیش از مصالحش است»، بر اهمیت و جایگاه علم و دانش تاکید کرد و با اشاره به این مطلب که«منشا علم، خداست» گفت: بشریت امروز هنوز به آنجا نرسیده که بفهمد توحید و معرفت الله چه نقشی در تعالی و رشد انسان دارد.

نماینده ولی فقیه در استان گلستان، در بیان ویژگی‌های علم بیان کرد: اگر علم و دانش حقیقی باشند، به مصداق آیه «لاریب فیه هدی للمتقین» هیچ‌گاه تغییر نمی‌یابد؛ لذا نظریات علمی جامعه مطابق با واقعیت و وجود نیست بلکه یک دورانی داشته و به تدریج از صحنه خارج می‌شود.

 

آیت الله نورمفیدی در بحث گستردگی علم و بیان این نکته که علم حد و مرز ندارد و منشأ علوم رازهای مخفی است، گفت: از آنجایی که علم خدا بی نهایت است، عالم و رازهای عالم نیز بی‌نهایت می‌باشد، زیرا همه را خداوند متعال آفریده، بنابراین علم یک دامنه بسیار گسترده‌ای دارد و در یک حد متوقف نمی‌شود.

وی، کشف رازهای عالَم را برعهده علما دانست و با استناد به آیه«فِيهَا مَا تَشْتَهِيهِ الْأَنْفُسُ وَتَلَذُّ الْأَعْيُنُ» یکی از لذات بهشتی را کشف مجهولات برشمرد که براساس سعه وجودی انسان متفاوت است.

امام جمعه شهرستان گرگان، ریشه و مبنای همه رشد و توسعه‌ها را علم و دانش برشمرد و با استناد به روایتی از امیرمومنان علی(علیه‌السلام) راه دست یابی به قدرت و غلبه بر دیگران را کسب علم و دانش برشمرد، «العلم سلطان من وجده صال به و من لم يجده صيل عليه».

آیت الله نورمفیدی، با استناد به کلام حضرت امام خمینی(رحمة‌الله‌علیه) فقه جواهری را «یک مبنا و اصل متقن و قطعی» دانست و خاطرنشان کرد: امروزه و با توجه به شرایط موجود و با حفظ مبنا و چارچوب فقه جواهری، نیازمند فقه جدید و پویا هستیم.

وی، استاد مطهری را انسان جامع الاطراف معرفی و تصریح کرد: اگر طلبه‌ها می‌خواهند دین شناس، اسلام شناس حتی فقه شناس شوند، باید با افکار و اندیشه‌های شهید مطهری آشنا شوند، چراکه استاد مطهری فیلسوف، فقیه و اصولی، تاریخ شناس بوده که افکار و اندیشه‌های ایشان بعد از سال‌ها هنوز نو و جدید است.

موسس موسسه آموزش عالی حوزوی الزهرا(سلام‌الله‌علیها) گرگان، در پایان ابراز کرد: یک استاد و معلم با اخلاق، برخورد، نگاه، رفتار و محبت خود بر محصلین اثر می‌گذارد، لذا با تمام وجود در کلاس درس حاضر می‌شود و با تمام وجود به پرورش شاگردان می‌پردازد، لذا چنین معلمی مصداق کلام حضرت امام(رحمة‌الله‌علیه) خواهد بود که «شغل معلم؛ شغل انبیاء است».