کد مطلب: 133704 تعداد بازدید: ۱۸۳

مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان:

عید فطر روز بازگشت به فطرت است

جمعه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۰۵:۱۹
مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان گفت: عید فطر روز بازگشت به فطرت است و در فرهنگ اسلامی اولین روز ماه شوال به عنوان عید فطر و جشن بازگشت به فطرت معین شده است.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، خانم حسینی واعظ در جمع کارکنان مدیریت حوزه علمیه خواهران گلستان با تبریک فرارسیدن عید سعید فطر بیان کرد: عید فطر روز بازگشت به فطرت است و در فرهنگ اسلامی اولین روز ماه شوال به عنوان عید فطر و جشن بازگشت به فطرت معین شده است.

وی افزود: مسلمانان روزه دار در طول ماه رمضان با ارتباط‌های پی در پی با خداوند متعال و استغفار از گناهان به تصفیه روح و جان خویش همت گماشته و خود را از آلودگی‌های ظاهری و باطنی که بر خلاف فطرت است، پاک کرده و به فطرت واقعی خود برمی گردند.

مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان، به فرمایشی از امام علی(علیه‌السلام) اشاره کرد و روز غلبه بر شیاطین را روز عید دانست و گفت: «عید» به معنای بازگشت و «فطر» به معنای «فطرت و طبیعت» است؛ به همین دلیل، عید فطر را روز بازگشت به فطرت می‌دانیم.

خانم حسینی واعظ خاطرنشان کرد: فطرت پاک انسان در طول سال در اثر غبارهای جهل و نادانی و غفلت به انواع گناهان و معصیت‌ها مبتلا شده و از حقیقت خود دور می‌شود و در نتیجه دچار خودفراموشی و خدافراموشی می‌شود اما با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، انسان مسلمان در پرتو فضای معنوی آن ماه و تلاش‌‍‌‌های خویش به یک زندگی نوین دست می‌یابد.

وی در ادامه مراتب روزه‌داران در عید فطر را برشمرد و توضیح داد: بدون تردید تک تک مسلمانان با فرا رسیدن عید سعید فطر نوعی شادی و لذت درونی در خود احساس می کنند، اما استقبال مسلمانان از روز عید فطر مساوی نیست زیرا هر کسی نسبت به معرفت و ایمان خود به این عید بزرگ و با عظمت نگریسته و از آن بهره می‌گیرد که در این راستا، زمینه‌ها، ذهنیت‌ها، مراتب ایمان و عوامل دیگری در نگرش و انگیزه افراد دخالت دارد.

استاد حوزه با استناد به فرمایشی از میرزا جواد آقا ملکی تبریزی(قدس‌سره) گفت: «گروهی از روزه داران حقیقت روزه را نشناخته اند و با زحمت و تکلف از خوردن و آشامیدن و سایر مبطلات خودداری می کنند و این را نوعی طاعت می شمارند و خود را منت دار خداوند می‌دانند. آنان از اعضاء و جوارح خود مراقبت نکرده و با دروغ و غیبت و بهتان و افترا و دشنام، به آزار دیگران پرداخته و زحمات خود را هدر می‌کنند و در نزد خدای عالمیان منزلتی ندارند، مگر اینکه حضورشان در روز عید برای حسن ظن به عنایت خدای بزرگ باشد و در نمازگاه خود در روز عید فطر از گناهان استغفار نموده و طلب آمرزش کنند».

خانم حسینی واعظ افزود: بر اساس فرمایشات علما و بزرگان، عالی ترین مرتبه استقبال کنندگان از عید فطر روزه داران عارفی هستند که لذت ندای خداوند، رنج گرسنگی و تشنگی و شب زنده داری را از یاد آنان برده و با شوق و شکر بلکه با وجد و سکر از آن استقبال کردند.

وی در توضیح این دسته از روزه‌داران ادامه داد: این افراد در سرعت سیر و سلوک و انجام کارهای خیر، جدیت داشته و خداوند متعال نیز اعمال این گروه را می‌پذیرد و آنان را به مقام قرب نزدیک می‌کند.