کد مطلب: 129873 تعداد بازدید: ۱۳۰

شاخصه‌های پژوهش علمی بررسی شد

یکشنبه ۶ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۱۷:۱۷
آقای محمود حکمت‌نیا عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تهران در کارگاه آموزشی آشنایی با شیوه نگارش مقالات علمی-پژوهشی شاخصه‌های پژوهش علمی را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، آقای محمود حکمت‌نیا در کارگاه آموزشی آشنایی با شیوه نگارش مقالات علمی-پژوهشی که با حضور جمعی از طلاب مدارس علمیه الزهرا و صدیقه فاطمه(سلام‌الله‌علیها) گرگان برگزار شد، بیان کرد: اولین رکن در پژوهش مسئله است حال آنکه در اکثر مواقع به دنبال موضوع هستیم؛ مسئله نباید کلی بوده و زمان و مکان در آن مشخص شود.

وی دلایل عدم توانمندی در نگارش مقالات علمی-پژوهشی را توضیح داد و افزود: قبل از انجام هر پژوهشی باید آفت‌های نوشتن را شناخت و مهارت‌های شنیدن، نوشتن، درک مطلب و سخن گفتن را کسب کرد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تهران، با مرور مهارت‌های پیش از نگارش مقاله از جمله تنظیم فهرست مطالب و منابع، پاورقی، مقدمه و چکیده، به تشریح شیوه علمیت بخشیدن به مطالب مقاله پرداخت و خاطرنشان کرد: در انجام کار پژوهشی باید مبنا را مشخص کرد که نگاه ما به مسائل بسته به نوع فلسفه و تمدن و نگاه انسان دارد.

آقای حکمت‌نیا به موضوع چالش در انجام پژوهش‌ها نیز اشاره کرد و گفت: چالش‌ها یا در حیطه علمی است یا چالش تصمیم‌گیری و یا در حوزه فناوری؛ چالش‌ها تعارضاتی است که راه‌حل علمی برای حل آنها وجود ندارد و یا نمی‌توان در آن راستا تصمیم‌گیری کرد و یا ابزار و فناوری مناسب برای مواجه با آن را نداریم.

وی فناوری‌ها را بخش مهمی از زندگی روزمره دانست و در بحث مسائل خانوادگی، خانواده را موضوعی تمدن دانست؛ به این معنا که مسائل خانواده و سبک زندگی آن به نوع فرهنگ و تمدن جوامع بستگی دارد.

استاد دانشگاه بر اصلاح زاویه دید به مسائل تأکید کرد و گفت: اگر محل مسئله بد و اشتباه تشخیص داده شود، مشکل حل نخواهد شد.        

گفتنی است کارگاه آموزشی آشنایی با شیوه نگارش مقالات علمی-پژوهشی در دو مقطع سطح 2 و سه با مشارکت مدیریت استان گلستان و مدارس علمیه الزهرا و صدیقه فاطمه(سلام‌الله‌علیها) گرگان 29 و 30 آبان در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد