مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان:
سيره پيامبر(ص) خردمندانهترين الگوى اخلاقى و رفتارى است
چهارشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۱۴:۳۲به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم سیده نفیسه حسینی واعظ در جمع بانوان اهل سنت شهر آققلا پیرامون اصول حاكم بر سبك زندگى پيامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) سخن گفت.
خانم حسینی واعظ با بیان اینکه الگوبودن حضرت منحصر به زمان خاصی نیست، بیان کرد: براى شناخت اصول حاكم بر زندگى پيامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلم)، بايد به سيره اهل بيت(علیهمالسلام) نيز توجّه داشت زيرا بر اساس حديث متواتر ثقلين و ديگر توصيههاى رسول گرامی اسلام، زندگى اهل بيت(علیهمالسلام) امتداد زندگى ایشان است.
وی برجستهترين اصول حاكم بر سيره نبوى و سبك زندگى خاندان رسالت را برشمرد و هماهنگى با عقل و فطرت را نخستين و مهمترين اصلِ حاكم بر سيره نبوى معرف کرد و گفت: خردورزى و هماهنگىِ اخلاق و رفتار و سبك زندگى پيامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) با موازين فطرى، عقلى و علمى است.
مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان توضیح داد: خردورزى ميزان ارزش هر كارى را تعيين مىكند و بر اساس روایتی از امام صادق(عليهالسلام) پاداش روز جزا به اندازه نقش عقل (خِرَد) در انجام اعمال است و پيامبر خاتم(صلیاللهعلیهوآلهوسلم)، افضل انبيا و اعقل آنها بود؛ از اين رو، سيره ايشان خردمندانهترين الگوى اخلاقى و رفتارى است.
خانم حسینی واعظ، نیکوکاری، ساده زيستى، رعايت نظم و انضباط، مداومت بر انجام کار نیک و حقمدارى را به عنوان نمونههایی از اصول حاکم بر سیره پیامبراکرم(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) معرفی کرد و در تشریح اصل حقمداری گفت: مقصود از حقمدارى؛ واقع گرايى، پيروى كامل از درستى ، و اجتناب از باطل در تمام زمينههاى زندگى است.
وی افزود: يكى از پيامهاى اصلىِ قرآن، حقمدارى و پيروى از حق در عقيده، اخلاق و اعمال است: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَكُمُ الْحَقُّ مِن رَّبِّكُمْ فَمَنِ اهْتَدَى فَإِنَّمَا يَهْتَدِى لِنَفْسِهِ وَ مَن ضَلَّ فَإِنَّمَا يَضِلُّ عَلَيْهَا»؛ در اين آيه، تمام برنامه سعادت آفرين اسلام، در كلمه «حق» خلاصه شده كه يكى از آنها الگوگيرى از سيره نبوى است، چنان كه لزوم تأسّى به پيامبر خدا(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) نيز به دليل حقمدارى حضرت در تمام ابعاد زندگى است.
مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان ابراز کرد: اصالت حقمدارى در گفتار و كردار پيامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) تا اندازهای بود كه ايشان، هماهنگى و مطابقت با حق را به عنوان يكى از معيارهاى تشخيص صحّت سخنان منسوب به خود معرّفى میکند.
خانم حسینی واعظ با تشریح کردن دیگر اصول حاکم بر سبک زندگی رسول گرامی اسلام، استوارى را به عنوان اصلی دیگر برشمرد و با اشاره به روایاتی توضیح داد: تمام فعالیتهای ايشان از اتقان و استحكام متناسب با آن كار برخوردار بوده است.
