کد مطلب: 127834 تعداد بازدید: ۱۰۹

نماینده ولی فقیه در گلستان:

وحدت لازم‌ترین شرط تحقق نوین تمدن نوین اسلامی است/ تجلیل آیت‌الله نورمفیدی از طلاب نوورود گلستانی

جمعه ۲۲ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۲۲:۱۲:۴۲
نماینده ولی فقیه در استان گلستان وحدت را مهمترین گام یا لازم ترین شرط تحقق نوین تمدن نوین اسلامی دانست که همه امت اسلامی باید به آن توجه کنند و همه افراد این مسئله را باید جدی بگیرند.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، طلاب نوورود مدارس علمیه خواهران استان گلستان در حاشیه اختتامیه طلیعه حضور با آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان دیدار کردند.

در این دیدار، آیت‌الله نورمفیدی با تبریک فرارسیدن ولادت پیامبر اکرم(صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) و امام صادق(علیه‌السلام)، حضرت محمد(صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) را مبارک‌ترین مولود عالم بشریت خواند که با ولادت ایشان عالم روشن شد.

وی با گرامیداشت هفته وحدت، وحدت را یکی از مسائل بسیار مهم جامعه امروز دانست و گفت: تمدن نوین اسلامی که مقام معظم رهبری به آن اشاره کرده است، گام نخستین آن وحدت اسلامی است و 54 کشور اسلامی که اکثریت آنها مسلمان هستند، باید زیر یک خیمه قرار بگیرند تا تمدن اسلامی عملی شود که با اختلافات نمی‌توان به این تمدن رسید.

نماینده ولی فقیه در استان گلستان وحدت را مهمترین گام یا لازم‌ترین شرط تحقق نوین تمدن نوین اسلامی دانست که همه امت اسلامی باید به آن توجه کنند و همه افراد این مسئله را باید جدی بگیرند.

آیت‌الله نورمفیدی با اشاره به ریشه وحدت و مطرح کردن این سؤال که آیا وحدت یک تاکتیک و ابزار سیاسی است که جمهوری اسلامی آن را مطرح کرده است یا اینکه وظیفه و تکلیف شرعی است، پاسخ داد: وحدت به عنوان تاکتیک سیاسی مهم نیست و تحقق آن هم مشکل است.

وی اضافه کرد: مگر این‌که وحدت در فرهنگ امت اسلامی وارد شود و به عنوان یک تکلیف شرعی باشد؛ همانطور که نماز، روزه، حج و جهاد واجب است، مسئله وحدت هم به عنوان امر ذات اقدس الهی در قرآن بر امت اسلامی واجب است «واعتصموا بحبل الله جمیعا ولا تفرقوا» و این فرهنگ را در ذهن امت اسلامی وارد کنیم زیرا خداوند امر به وحدت را واجب کرده است.

امام جمعه گرگان در تشریح وحدت بیان کرد: وحدت این نیست که یک فرقه دست از مذهب خود بردارد و به مذهب دیگر رو آورد که این مانع وحدت است؛ وحدت به معنای شیعه شدن سنّی و یا سنی شدن شیعه نیست؛ وحدت این نیست که همه مذاهب و فِرَق اسلامی کنار روند و چیز جدیدی به وجود آوریم که این مسئله امکان ندارد، بلکه هر یک از شیعه و سنی باید به یکدیگر احترام بگذارند، احترام متقابلی که مقام معظم رهبری همواره بر آن اشاره دارند.

آیت‌الله نورمفیدی با اشاره به آیه «هُوَ الَّذي بَعَثَ فِي الأُمِّيّينَ رَسولًا مِنهُم يَتلو عَلَيهِم آياتِهِ وَيُزَكّيهِم وَيُعَلِّمُهُمُ الكِتابَ وَالحِكمَةَ وَإِن كانوا مِن قَبلُ لَفي ضَلالٍ مُبينٍ» گفت: خداوند بر اساس این آیه، سه مسئولیت به عهده خاتم انبیا حضرت محمد مصطفی(صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) قرار دادند و با توجه به کلمه «یتلو»، تنها تلاوت آیات وظیفه رسول خدا نیست بلکه به این معناست که چنان جامعه اسلامی را با قرآن رهبری و هدایت کنند که هر کجا، در هر شرایطی و هر زمانی آیات را مرتب بر جامعه بخواند «یتلو علیهم» و متناسب با شرایط زمان و موقعیت هایی که پیش می‌آید، آیات تلاوت شود.

ویتلاوت قرآن را شأن پیامبر دانست و افزود: تلاوت ظاهری قرآن تنها وظیفه رسول خدا نیست بلکه تلاوت به همراه تدبر وظیفه همه افراد جامعه است؛ جامعه اسلامی وقتی آیات قرآن را متناسب با شرایط خود یعنی فرد و یا جامعه بخواند، اثرگذاری بسیاری دارد؛ مثلا در اختلاف قبیله اوس و خزرج آیه «واعتصموا بحبل الله جمیعا ولاتفرقوا» نازل شد که متناسب با اتفاق جامعه آن روز بود و در جامعه امروز، این از وظایف طلاب است.

نماینده مردم گلستان در خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: امروزه امت اسلامی در بعضی از کشورهای اسلامی وابسته و برده قدرت‌های سلطه‌گر جهانی و طاغوت‌ها شده‌اند و به جای خداوند، آمریکا ربّ آنان شده است در حالی که بر اساس آیات صریح قرآن، نباید کسانی که دین شما را به مسخره گرفتند، اولیای خود گیرید.

آیت‌الله نورمفیدی در ادامه به چرایی حضور خواهران طلبه در حوزه اشاره کرد و گفت: دانش همه جا خوب است و اسلام همواره به فراگرفتن علم و دانش تاکید و تشویق کرده است «اطلبوا العلم ولو بالصین» زیرا بعد از ظهور اسلام و بعثت خاتم پیامبران، در میان مسلمانان دانشمند بزرگی در زمینه های مختلف پرچم علم را برافراشتند که دنیا اینگونه دانشمندانی ندارد؛ دانشمندانی همچون ابونصر فارابی، ابوعلی سینا، زکریای رازی، ابوحیّان و غیره....

وی گفت: گاهی علم واجب کفایی می‌شود، همچون علم پزشکی که حتی عده‌ای از بانوان هم باید فرا بگیریند اما علم در حوزه‌های علمیه با سایر آموزشگاه‌ها و دانشگاه‌ها متفاوت است؛ به عنوان مثال؛ دکتر متخصص قلب، مشکلات قلب را برطرف می کند که این خود بسیار مهم است اما این دکتر به خوب یا بد بودن افراد کاری ندارد، همانطور که سایر علوم نیز چنین است.

نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: ما در حوزه تحصیل می کنیم تا دین، اعتقاد و ایمان مردم اگر عیب و نقصی دارد را برطرف کنیم؛ بنابراین طلاب و روحانیون با روح مردم کار دارند، همانطور که پیامبر فرمودند «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاقِ»

آیت‌الله نورمفیدی اصلاح و هدایت اعتقادات مردم را شأن حوزه‌های علمیه خواند و توضیح داد: باید افراد با تحصیل در حوزه‌های علمیه در رابطه با ایمان و اعتقاد مردم، سپس اخلاق و رفتار مردم کار کنند و همواره بر تحصیل، تهذیب و تبلیغ دقت داشته و همت کنند.

وی با تأکید بر گذراندن تحصیل علوم حوزوی خاطرنشان کرد: انبیاء علم را از طریق وحی می‌گرفتند اما سایر افراد باید تحصیل کنند و سال‌ها زحمت بکشند و سپس به تهذیب خود بپردازند و اول خود را اصلاح نمایند.

امام جمعه گرگان در تشریح وظیفه تبلیغ طلاب و روحانیون ابراز کرد: بعد از تحصیل و تهذیب باید امر تبلیغ را انجام داد و به دیگران کمک کرد که این کار حوزه است و ان شاءالله خداوند به شما دختران خوبمان توفیق دهد تا مدتی که در حوزه‌های علمیه هستید، خوب تحصیل کنید و با تحقیق و پژوهش کار کنید و برای تهذیب نفس که بزرگان بر آن تأکید کردند، گناه نکنیم و این بالاترین ریاضت است.

آیت‌الله نورمفیدی در پایان به اقامه نماز شب و استفاده هرچه بهتر از سرمایه عمر و جوانی تأکید کرد.

گفتنی است در ابتدای این دیدار خانم حسینی واعظ گزارشی از وضعیت طلاب نوورود مدارس علمیه استان ارائه کرد و در پایان برنامه نیز، آیت‌الله نورمفیدی از طلاب حاضر در برنامه با اهدای هدایایی تجلیل کرد.