کد مطلب: 122284 تعداد بازدید: ۲۲۹

مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان:

عید فطر روز بازگشت به فطرت است

دوشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۴۱:۲۹
مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان: روز ترک گناه و فاصله گرفتن از زشتی‌ها و پلیدی‌ها و روز غلبه بر شیاطین، روز عید است؛ در حقیقت، عید فطر روز بازگشت به فطرت است.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، خانم سیده نفیسه حسینی واعظ در نشستی با حضور کارکنان مدیریت حوزه علمیه خواهران گلستان بیان کرد: در فرهنگ اسلامی، اولین روز ماه شوال به عنوان عید فطر و جشن بازگشت به فطرت معین شده است، زیرا مسلمانان روزه‌دار در طول ماه مبارک رمضان با ارتباط پی در پی با خداوند متعال و استغفار از گناهان به تصفیه روح و جان خویش همت گماشته و از تمام آلودگی‌های ظاهری و باطنی که بر خلاف فطرت آنهاست، خود را پاک نموده و به فطرت واقعی خود برمی گردند.

وی در تشریح معنای «عید» گفت: روز ترک گناه و فاصله گرفتن از زشتی‌ها و پلیدی‌ها و روز غلبه بر شیاطین، روز عید است؛ در حقیقت، عید فطر روز بازگشت به فطرت است، مسلمانان در این روز در اثر یک ماه ضیافت و مهمانی خداوند به صفای باطن دست یافته و در حقیقت، شخصیت واقعی خویش را بازیافته اند.

مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان ادامه داد: فطرت پاک انسان در طول سال در اثر غبارهای جهل، نادانی و غفلت به انواع گناهان و معصیت‌ها مبتلا شده و از حقیقت خود دور می شود، و در نتیجه دچار خودفراموشی و خدافراموشی می‌شود؛ اما با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، انسان مسلمان در پرتو فضای معنوی این ماه و تلاش‌های خویش به یک زندگی نوین دست می یابد، که به نوعی «بازگشت به خویشتن» است.

خانم حسینی واعظ خاطرنشان کرد: در روز عید فطر گوئی یک مسلمان از نو متولد می شود، چرا که طبق گفتار امیرمؤمنان(علیه‌السلام)، روزه داران در شب عید فطر از تمام آلودگی ها و پلیدی ها پاک شده و کمترین پاداش خود را که پاکی و پاکیزگی است، دریافت کرده‌اند.

وی با بیان اینکه استقبال مسلمانان از روز عید فطر یکنواخت و مساوی نیست، توضیح داد: هر فردی نسبت به معرفت و ایمان خود به این عید بزرگ، از آن بهره می‌برد و زمینه‌ها، ذهنیت‌ها، مراتب ایمان و عوامل دیگری در نگرش و انگیزه افراد دخالت دارد.

استاد حوزه به مراتب روزه‌داران اشاره کرد و عالی‌ترین مرتبه استقبال کنندگان از عید فطر را اینگونه معرفی کرد و گفت: این دسته از افراد لذت ندای خدای متعال، رنج گرسنگی و تشنگی و شب زنده‌داری را از یاد آنان برده و با شوق و شکر بلکه با وجد آن را پیشواز نموده، در سرعت سیر و سلوک و پیشروی به سوی خیر، جدیت به خرج داده و از عمق جان به ندای رب الارباب لبیک گفته اند.