کد مطلب: 119295 تعداد بازدید: ۲۷۲

نماینده ولی فقیه در استان گلستان:

مباحث خانواده را در فضای جهانی بیندیشید

سه شنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۶:۴۸:۳۹
نماینده ولی فقیه در گلستان در اختتامیه ششمین جشنواره استانی علامه گفت: مباحث خانواده را در فضای جهانی بیندیشید که اگر در این زمینه به داخل اکتفاء کنید رشد نخواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، اختتامیه ششمین جشنواره استانی علامه حلی با تجلیل از برترین ها در استان گلستان به کار خود پایان داد.

آیت الله نورمفیدی در نشستی که با هدف تجلیل از طلاب خواهر و برادر برتر جشنواره علامه حلی و با حضور خانم متولیان معاون پژوهش حوزه های علمیه خواهران کشور، خانم حسینی واعظ مدیر حوزه علمیه خواهران استان و جمعی از مسئولان مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران از قم و مدیریت های استانی خواهران و برادران برگزار شد، از 6 نفر از نفرات برتر با اهدای لوح و هدایایی تجلیل بعمل آورد.

در این مراسم، آیت الله نورمفیدی با ابراز خرسندی از رشد روافزون حوزه‌های علمیه که بیانگر آینده ای روشن برای حوزه های علمیه است، بیان کرد: امر مهم تحقیق و پژوهش برای حوزه های علمیه ضرورت دارد و میتواند منشاء اثرات مثبتی در ترویج اسلام باشد و اگر پژوهش نباشد، یقینا نمی توان اندیشه صحیح دینی را به جامعه معرفی کرد.

وی گفت: اینکه حوزه های علمیه یک روزی از آن شرایط محدودی که در آن قرار داشتند، فرا تر بروند و جهانی فکر کنند و جهانی سخن بگویند، از آرزوهای قلبی ما بود که به حول و قوه الهی در حال گسترش است.

نماینده ولی فقیه در استان گلستان تصریح کرد: در این میدان، حوزه ها نباید فقط به سطح کشور بسنده کنند بلکه کل جهان را مورد نظر خود قرار دهند، نه فقط فقه و اصول و فلسفه رایج که در حوزه های علمیه وجود داشت، بلکه از این محدوده هم خارج شده و دنیا را در همه زمینه ها مورد نظر قرار دهیم در واقع اگر فقط ایرانی بیندیشیم و گستره اندیشه حوزه ها را جهانی  نکنیم، هماهنگ با قرآن کار نکرده ایم.

آیت الله نورمفیدی یادآور شد: این آرزو در مورد خواهران حوزه هم دست نیافتنی بود که امروز شاهد آن هستیم که این امر برای ما بسیار خوشحال کننده است، ان شاءالله در آینده نزدیک شاهد رشد این جریان باشیم.

وی با اشاره به اینکه امر مهم تحقیق و پژوهش برای حوزه های علمیه ضرورت دارد و میتواند منشاء اثرات مثبتی در ترویج اسلام باشد، اظهار داشت: به هر حال پیشرفت دنیا بر مبنای تحقیق و پژوهش بوده و هست و اگر غیر از این بود، علوم روز هم به اینجا نمی رسید.

نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری افزود: مباحث خانواده را هم در فضای جهانی بیندیشید که اگر در این زمینه به داخل اکتفاء کنید رشد نخواهد داشت اما اگر جهانی بنگرید با مبانی و منابع و ادله ای که از آیات شریفیه قرآن داریم، می‌توانید آنچه را که نظر اسلام است را استنباط نمائید.

آیت الله نورمفیدی در باب اجتهاد در اسلام نیز اظهار کرد: اجتهاد یعنی اینکه اسلام و مکتب اهل بیت(علیهم السلام) با توجه به شرایط متغییر زمان و اقتضائات روز توسط یک مجتهد اسلام شناس در عین حفظ اصول عرضه شود؛ در این زمینه اگر امام راحل نبود و آن منطق مبنی بر اینکه شرایط متغیر زمان در اجتهاد هم تاثیر می گذارد را مطرح نمی کرد، شاید این تحرک و پیشرفت برای حوزه ها پیش نمی آمد،  الحمد الله امام (ره) این راه را گشودند و ما مشکلی در این زمینه نداریم.

وی در ادامه با اشاره به توطئه دشمن در مثبت نشان دادن چهره دوران شاهنشاهی و وظیفه همگان در مقابله با این هجمه، تشریح کرد: کشوری که از اول تا آخر در مقابل آمریکا خوار و ذلیل بوده و آمریکا اجازه دستیابی به یکسری زیرساخت‌ها را نمی داد و بواسطه جنگ کشورها را اشغال می کردند، اما امروزه ایران وارد عرصه های جدید و از جمله انرژی هسته ای شده است.

امام جمعه گرگان اضافه کرد: دشمن قصد دلسردکردن مردم از نظام را دارد، دنیا از طریق تحقیق و پژوهش به جایی رسیده و ما هم در محدوده کاری خود باید این کار را مبنا قرار دهیم نه تنها در محدوده فقه و اصول حتی قرآن که امروز به تعبیر رسول خدا مهجور و غریب واقع شده است.

* از 313 اثر ارسالی به مرحله استانی جشنواره علامه حلی، 265 اثر متعلق به حوزه علمیه خواهران گلستان است

در ابتدای این دیدار خانم حسینی واعظ مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان ضمن بیان گزارشی از میزان شرکت طلاب خواهر در جشنواره علامه حلی توضیح داد: در سیزدهمین جشنواره ملی علامه حلی و ششمین جشنواره استانی آن، 313 اثر ارسال شد که 265 اثر متعلق به حوزه علمیه خواهران گلستان است.

وی اعلام کرد: خانم ها؛ سپیده معماری، سیده سونیا احمدی فیض آبادی، آمنه نصرتی از حوزه علمیه خواهران گلستان و آقایان مهدی قاسمی راد، احمد کوهی و حسین عنایتی فر از افراد برگزیده در این جشنواره بودند.

* حوزه علمیه خواهران در افق 1414 بدنبال مرجعیت علمی در سه مؤلفه بانوان، خانواده و کودک است

در ادامه این دیدار خانم متولیان معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران کشور گفت: این معاونت چهار راهبرد را برای برنامه پنج ساله خود تدارک دیده که 25 برنامه ذیل این چهار راهبرد وجود دارد و تمام همت این معاونت آن است که آسیب ها و موانع پژوهشی در سراسر کشور شناسایی شود.

وی افزود: در صدد هستیم که حرکت علمی-پژوهشی را بر اساس شاخص های استاندارد پژوهشی در سراسر کشور برنامه ریزی کنیم و در افق 1414 حوزه علمیه خواهران در صدد است مرجعیت علمی را در سه مؤلفه بانوان، خانواده و کودک داشته باشد و از سال گذشته که برنامه پنج ساله آغاز شده است، تمام نشریات، برنامه ها و همایشات، مقالات و پایان نامه ها و ... با همین رویکرد برنامه ریزی شده است. 

  گفتنی است؛ در این دیدار از پژوهشگران برتر حوزه های علمیه خواهران و برادران استان  توسط آیت الله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان تجلیل شد.