کد مطلب: 119294 تعداد بازدید: ۲۵۳

گزارشی از دیدارهای سفر دو روزه خانم متولیان به گلستان

سه شنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۶:۴۲:۰۱
خانم متولیان معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشور در سفر دو روزه با جمعی از مدیران کل نهادهای اجرایی و حوزوی استان گلستان دیدار کرد.

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی حوزه های علمیه خواهرن، خانم متولیان در سفر دو روزه با جمعی از مدیران کل نهادهای اجرایی و حوزوی استان گلستان دیدار کرد.

دیدار با آیت الله سیدکاظم نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان، حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی فرد مدیر کل اداره اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام والمسلمین برزگر مدیر کل مرکز خدمات حوزه های علمیه گلستان، دکتر ثنائی رئیس دانشگاه فرهنگیان آیت الله خامنه ای، مدیر و معاون پژوهشی موسسه آموزشی و مرکز تخصصی الزهراء(س) گرگان، دیدار با حجت الاسلام والمسلمین حسینی رئیس جامعه المصطفی العالمیه واحد گرگان و بازدید از کتابخانه و موسسه فرهنگی میرداماد این شهرستان، بخشی از دیدارها و برنامه های سفر خانم متولیان به استان گلستان بود.

* تربیت جامع و کامل نیازمند تربیت عقلانی، عاطفی و اجتماعی است

خانم متولیان در این دیدارها و در بخش ابتدایی سخنان خود، با تشکر از فراهم کردن مقدمات این جلسات، از دستاوردها و موفقیت های استان گلستان در عرصه پژوهش سخن گفت.

وی خاطرنشان کرد: برای حل بسیاری از مسائل موجود در جامعه، نیاز به یک بازبینی علمی و جدی داریم و برای دستیابی به یک آینده درخشان، باید مقدمات آن را در ساختارها، قوانین و فرایندی که برای نهادهای علمی تعریف می شود، ایجاد کرد.

خانم متولیان ادامه داد: امیدوارم که هسته‌ها و کارگروه‌ها به زودی و به نیکی شکل بگیرد و شاهد خروجی‌های مشخص باشیم.

خانم متولیان، ضمن تمجید از فعالیت های پژوهشی معاونت پژوهش حوزه علمیه خواهران استان گلستان گفت: حضور و ارتباط با نهادهای علمی و پژوهشی مایه افتخار برای بنده بوده و ضرورت حمایت های بیشتر از وضعیت پژوهشی استان گلستان است.

وی گفت: حوزه علمیه خواهران در عرصه علم، ارتباطات و تعاملاتی را با مراکز علمی در وزارت فرهنگ و ارشاد، آموزش و پرورش، شورای عالی انقلاب فرهنگی و هر نهادی که به عنوان مرجع استانداردی فعالیت‌ها شناخته می‌شود، آغاز کرده است و موفق شدیم بسیاری از مبادی ورودی که در فرآیندها ما را کمک می کند که بتوانیم مدارک و مجوزsid وisc و  سی وی لیکا و کمیته دستگاهی کرسی‌های نظریه پردازی را بگیریم.

معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران گفت: با توجه به کمیته دستگاهی که در حوزه‌های علمیه خواهران بصورت مستقل ایجاد شده است، انتظار می رود راهبری کرسی های نظریه پردازی، علمی-ترویجی و ورود در عرصه‌های علمی با استانداردهای جوامع علمی چه در عرصه ملی و بین المللی و چه در دیگر قالب های برنامه‌های پژوهشی اعم از همایش ها و نشست ها و کرسی‌ها انجام شود.

خانم متولیان اعلام کرد: حوزه علمیه خواهران از سال گذشته موفق شد اولین برنامه پنج ساله از سلسله برنامه‌های پنج ساله سه گانه را تدوین کند، و الان در نخستین گام برنامه پنج ساله اول هستیم که به حول و قوه الهی سه برنامه پنج سال را تدوین خواهیم کرد که در نهایت به افق ۱۴۱۴برسیم.

وی ابراز کرد: با وجود منابع غنی فقهی و حدیثی در رشته‌های مربوط به مطالعات زنان کاملاً فقیر هستیم و اگر بخواهیم تربیت جامع و کامل باشد در عین تربیت عقلانی باید به تربیت عاطفی و اجتماعی نیز توجه شود.

بر اساس این گزارش آقایان؛ توسلی رئیس اداره مطالعات تعلیم و تربیت، کرامتی رئیس اداره فعالیت های مجامع و همایش های پژوهشی، معارفی رئیس اداره ارتباطات و تعاملات، حسینی رئیس اداره نشریات، در این سفر خانم متولیان را همراهی کردند.

* دغدغه دانشگاه فرهنگیان، رسیدن دانشجویان به هویت شخصیتی

رئیس دانشگاه فرهنگیان گلستان با بیان این که دغدغه دانشگاه فرهنگیان، رسیدن دانشجویان به هویت شخصیتی است، ادامه داد: هویت افراد متشکل از یکسری بینش و آداب و رسوم و تفکر است و تلاش می کنیم برای این که هویت دانشجویان متعالی شود، برنامه هایی را در دوره 4 ساله دانشگاه برای دانشجویان داشته باشیم.

وی لازمه رفع مشکلات دانشگاه فرهنگیان را در گرو همکاری حوزه های علمیه و سایر دستگاه‌های ذیربط عنوان کرد و گفت: دانشگاه فرهنگیان مورد ظلم واقع شده و لازم است نهادهای فرهنگی و مسئول کمک بیشتری به این دانشگاه داشته باشند.

* یکی از اهداف مرکز خدمات حوزه های علمیه کشور ارائه هدفمند خدمات به منظور اثرگذاری بیشتر است       

حجت الاسلام والمسلمین برزگر مدیر کل مرکز خدمات حوزه های علمیه در دیدار بیان کرد: یکی از اهداف مرکز خدمات حوزه های علمیه کشور ارائه هدفمند خدمات به منظور اثرگذاری بیشتر برای طلاب و نیز بر جامعه است؛ باید امتیاز ویژه برای طلبه های موفق و ممتاز در عرصه تبلیغ در نظر گرفت.

وی ضمن بیان طرح های در دست اقدام مجموعه تحت اشراف خود افزود: به طلبه های پژوهشگر نگاهی ویژه داریم و به لطف خدا با اتصال به سیستم حوزه های علمیه سراسر کشور، توانستیم طلاب را طبقه بندی کنیم؛ مثلاً طبقه‌بندی طلاب بر اساس معدل که در ارائه خدمات هم بر  اساس طبقه بندی خدمت ارائه می شود.

* تنها مرکز جهانی نمود عملی تقریب بین شیعه و اهل سنت است، جامعه المصطفی العالمیه است

حجت الاسلام والمسلمین حسینی رئیس جامعه المصطفی العالمیه واحد گرگان نیز گفت: تنها مرکز در جهان اسلام که نمود عملی تقریب بین شیعه و اهل سنت است، جامعه المصطفی العالمیه است که واحد گرگان مثال زدنی است.

وی در ارابطه با نوع ارتباط و تعامل المصطفی با حوزه علمیه، ضمن اعلام آمادگی همکاری بیش از پیش، گفت: این واحد آموزشی آمادگی تعامل کامل با حوزه های علمیه خواهران و برادران را دارد که اولین تعامل در زمینه آموزشی است.

رئیس جامعه المصطفی العالمیه واحد گرگان اضافه کرد: استفاده از اساتید حوزوی با نگاه تقریبی است و ما  آمادگی تعامل و استفاده از این اساتید خواهر را داریم.

حجت الاسلام حسینی در همکاری های عرصه پژوهشی توضیح داد: هدف المصطفی و حوزه علمیه خواهران  واحد است اما در جاهای متعدد برای رسیدن به آن فعالیت می‌کنیم؛ در زمینه های همایش های بین‌المللی،کرسی های تدریجی و نظریه پردازی و تبادل اساتید پژوهشی می توانیم همکاری داشته باشیم.

وی با ابراز خرسندی از همکاری های گذشته نهاد تحت اشراف خود با حوزه علمیه خواهران، خاطرنشان کرد: با توجه به همکاری های گذشته و ارائه مقالات علمی-پژوهشی شایسته در همایشات بین المللی، این نشان از ظرفیت بلند حوزه ها دارد که باید این ظرفیت بالقوه را بالفعل رساند.

وی همچنین آمادگی خود را در زمینه فعالیت های عرصه فرهنگی اعلام کرد.

* سازمان اوقاف سالانه ۱۷۰۰۰مبلغ و مبلغه را اعزام می‌کند

حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی فرد رئیس اداره کل اوقاف و امور خیریه استان نیز ضمن عرض خیرمقدم، یکی از رویش های انقلاب اسلامی را حوزه های علمیه خواهران دانست و با اشاره به خباثت های دوران رضاشاه گفت: ماجرای کشف حجاب یکی از خباثت های رضاخان است که بسیاری از نقشه های شوم انگلیس را در کشور انجام می داد.

وی اداره کل اوقاف را یکی از قدیمی‌ترین اداره ها دانست و توضیح داد: بیش از ۷۱هزار رقبه وقفی در استان داریم که در سازمان اوقاف و امور خیریه به ثبت رسیده و رتبه ۵کشور را داریم.

رئیس اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تعداد امامزادگان وبقاع متبرکه استان را ۱۲۳مورد نام برد و توضیح داد: ۲۳درصد اماکن مذهبی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی وقف شده و در بخش موقوفات، ۷۸درصد موقوفات بعد از پیروزی انقلاب اسلامی صورت پذیرفته است.

حجت الاسلام سلیمانی فرد ضمن اعلام آمادگی برای همکاری های بیشتر گفت: سازمان اوقاف سالانه ۱۷۰۰۰مبلغ و مبلغه را اعزام می‌کند.