استاد مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان:
رواج خرافه خردورزی را در جامعه سست میکند
سه شنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۲۲:۴۹به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم لادن یونسی در نشست معرفتی با عنوان «آسیبها ومضرات خرافات در خانواده و جامعه» که به مناسبت مراسم سوگواری دهه آخر صفر از سوی مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان با حضور کارکنان، طلاب و جمعی از بانوان این شهرستان برگزار شد، هدف اصلی تمام ادیان الهی به ویژه اسلام را تعالی و رشد کمالات و ارزشهای الهی در وجود انسان دانست.
وی افزود: آنچه در مسیر رشد و پیشرفت معنوی انسان وقفه ایجاد کرده و انسان را به امور پست زندگی مادی مشغول میسازد، به عنوان سدی، دایره کمالیابی را از مسیر رسیدن به سعادت و اهداف متعالی حیات طیبه انسان باز میدارد.
استاد مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان اضافه کرد: اموری مانند نحس ایام، اعداد، فال نیک و بد زدن، چشم زخم، شگون نداشتن رنگ سیاه، خرافههایی هستند که انسان ناآگاهانه به سوی آنها گرایش پیدا کرده و اشتغال به چنین اموری انحراف فکری یا ارتکاب اعمال خلاف شئون اخلاقی را به دنبال خواهد داشت و باعث آسیبهایی به جامعه و خانواده میشود.
خانم یونسی با اشاره به معنای خرافات ادامه داد: خرافات از خرافه گرفته شده و به معنای اعتقادات بیپایه و اساسی است که با عقل، منطق، علم و واقعیت سازگاری نداشته و مخرب است؛ افتادن در دام خرافاتی که رنگ و بوی دین به خود گرفته برای دینداری خطر جدی است.
وی، وجود تبعیض، احساس بی عدالتی در جامعه، روحیه تنبلی در انتخاب گزینههای آسان و تقلید کورکورانه را از عوامل و انگیزه خرافات در جامعه دانست.
مبلغ فعال مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان خاطرنشان کرد: اعتقاد به خرافات، با باورها و اعتقادات دینی عجین شده و انسان را از آرامش دور کرده و این امر سبب آسیبهای روحی و روانی متعددی نظیر اضطراب و افسردگی میشود.
خانم یونسی اظهار کرد: رواج خرافه، منطق و خردورزی را در فرد و جامعه سست میکند و مانع رشد و ترقی جامعه اسلامی است.
خانم یونسی با استناد به آیه شریفه 8سوره حج «و من الناس مَن یُجادلُ فی الله بِغَیر علم و لا هدی و لا کتاب منیر» تصریح کرد: ایجاد بصیرت و بهرهگیری از قوه عقل و منطق به منظور استنباط احکام و مباحث دینی سبب کاهش و رفع آسیبها و مضرات خرافات در خانواده و جامعه است.