کد مطلب: 115210 تعداد بازدید: ۲۳۸

در نشست هم‌اندیشی مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان مطرح شد:

حدیث غدیر در سرنوشت آینده اسلام و مسلمین اهمیت دارد

چهارشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۱۶:۲۹
مبلغ فعال مدرسه علمیه الزهراء(سلام الله علیها) گرگان گفت: حدیث غدیر، در سرنوشت آینده اسلام و مسلمین اهمیت دارد.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، خانم زهره میراحمدی در نشست معرفتی «بررسی دلالت آیات مورد استناد در خطبه غدیر» که با حضور کارکنان و اساتید مدرسه علمیه الزهراء(سلام‌الله‌علیها) گرگان برگزار شد، رساندن پیام خداوند به مردم ، دفع خطر احتمالی منافقان از پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌وآله) و هدایت نیافتن کافران را از نکات مهم در آیه شریفه67 سوره مبارکه مائده دانست.

وی با اشاره به مستندات علامه امینی در مورد حدیث غدیر و تعیین جانشین در این روز، اذعان کرد: اسناد مربوط به روز غدیر و مساله جانشینی نبی مکرم اسلام(صلی‌الله‌علیه‌وآله) نه تنها در کتب شیعه نقل شده؛ بلکه در بسیاری از کتب اهل سنت نیز آمده است که نشان از متواتربودن حدیث مزبور دارد.

مبلغ فعال حوزه، حدیث غدیر و تعیین جانشینی را در سرنوشت آینده اسلام و مسلمین دارای اهمیت دانست و اظهار کرد: عدم قبول ولایت امیرالمومنین(علیه‌السلام) در روز غدیرخم توسط دو گروه انجام شد، گروهی کاملاً با این مسئله مخالف بوده و توهین و لعن و مسائلی از این قبیل را به کار می‌بردند.

خانم میراحمدی ادامه داد: دسته دیگر‌ روح تحقیق و بررسی حقیقت را تا حدودی در خود حفظ کرده و به صورت استدلالی مسئله را تعقیب کرده‌اند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مولا به معنای اولی به تصرف است؟ توضیح داد: مسلما همین معنی مراد بوده؛ زیرا تذکر و یادآوری دوستی حضرت علی(علیه‌السلام) نیاز به این همه مقدمات، تشکیلات و خطبه خوانی در وسط بیابان خشک و سوزان و متوقف ساختن جمعیّت و گرفتن اعتراف‌های پی در پی از جمعیت ندارد.

* نعمت رهبری و هدایت بزرگترین نعمت الهی است

در ادامه این نشست سیده هاجر هاشمی، معاون فرهنگی مدرسه علمیه الزهراء‌ (سلام الله علیها) گرگان با استناد به آیه شریفه 3 سوره مبارکه مائده به بخش دیگری از واقعه غدیر پرداخت و گفت: روایاتی که از طریق شیعه و سنی در شأن نزول آیه آمده است، در مقام بیان جمله «الیوم یئس الذین کفرو والیوم اکملت لکم دینکم» بوده و مربوط به  احکام مردار در آیه شریفه نیست.

وی، یاس کافران، اکمال دین، اتمام نعمت الهی بر مردم و معرفی اسلام به عنوان دین و مذهب کامل مورد رضایت خداوند را چهار ویژگی مهم روز عید غدیر برشمرد.

 

استاد حوزه با تشریح معنای اکمال دین، اظهار کرد: قرآن کریم بزرگترین نعمت را نعمت رهبری و هدایت معرفی کرده است؛ بنابراین با تعیین رهبری الهی نعمت تمام شده و هرگاه قانون کامل و مجری عادل به هم گره خورد، رضایت پروردگار حاصل می‌شود.

وی در پایان تاکید کرد: اگر هر یک از اکمال دین، اتمام نعمت، یاس کفار و رضایت حق به تنهایی در روزی اتفاق بیافتد آن روز ایام الله است؛ لذا روز غدیر تمام این ویژگی ها را دارا بوده و به همین دلیل در روایات معصومین (علیهم السلام) روز عید غدیر از بزرگترین  اعیاد به شمار می آید.

* بقاي دين و صيانت از اسلام، ثمره امامت معصومین (عليهم‌السلام) است

در پایان این نشست خانم مریم علیجانی کارشناس مدرسه علمیه الزهراء(سلام‌الله‌علیها) گرگان آیه شریفه3 سوره مبارکه مائده را دارای دو بخش فقهی و کلامی دانست و بقاي دين و صيانت اسلام از تحريف را ثمره شجره طوباي امامت معصومین (عليهم‌السلام) دانست و ادامه داد: مهم‌ترین امید دشمنان اسلام در كنار توطئه‏های مختلف، فوت پیامبر اسلام(صلی‌الله‌علیه‌وآله) بوده که با مرگ ایشان اسلام پایان یافته و اهدافش نيز تباه مي‏شود.

وی با اشاره به کلام علامه جوادی آملی گفت: «يكي از بحث‏هاي جدّي در نظام‏هاي اجتماعي و قوانين اساسي حكومت‏ها، تعيين مفسّر رسمي براي قانون اساسي و كيفيت تعيين جانشين براي حاكم در صورت مرگ يا كناره‏گيري است، هرچند موقت باشد».

عضو هسته پژوهشی مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگانتصریح کرد: هرگونه ضعف كه به امور علمي يا عملي اسلام اسناد داده مي‏شود، ميوه تلخ تقديمغيرمعصوم بر معصوم و بهره‌نگرفتن از معارف وحياني است، نبی مکرم اسلام(صلی‌الله‌علیه‌وآله) در روز غديرخم دست امام علي(علیه‌السلام) را از آن جهت بالا برد که عصاره امامت و نماد آن بوده است.