کد مطلب: 114371 تعداد بازدید: ۳۰۰

استاد جامعه‌المصطفی‌العالمیه واحد گلستان:

نویسندگی را از طریق آموزشی و تجربی بیاموزید

یکشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۲۱:۵۸
استاد جامعه‌المصطفی‌العالمیه واحد گلستان گفت: نویسندگی یک «فن» و «هنر» است و به همین دلیل، به شکل آموزشی یا تجربی باید آن را آموخت.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، آقای دکتر مردانی نوکنده در نشست پژوهشی «راهکارهای ایجاد تازگی و طراوت در پژوهش و نویسندگی» که به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی برگزار شد، بیان کرد: نویسندگی یک «فن» و «هنر» است و به همین دلیل، به شکل آموزشی یا تجربی باید آن را آموخت.

وی خاطرنشان کرد: خواندن کتاب های خوب و قوی و زیبا، گاهی به انسان ایده می دهد، یا شخص را بر سر شوق آورده و ذوق او را تحریک می‌کند، گاهی هم به صورت ناخودآگاه، تأثیرات دراز مدت خود را برخواننده گذاشته و حتی کسانی را که در این وادی نیستند، به سوی نویسندگی می‌کشاند.

استاد جامعه‌المصطفی‌العالمیه واحد گلستان گفت: اگرچه شیوانویسی و تکیه بر ظرافت‌های قلمی و آفرینش‌های ادبی بر جاذبه قلم می‌افزاید و خوانندگان خاص خود را دارد، اما یکی از «عقبه»هایی که باید از آن گذشت، «دشوارنویسی» است؛ باید پذیرفت که «روان‌نویسی» یک هنر است.

آقای مردانی با بیان این‌که نويسندگان موفّق کنجکاو بوده و افزون‌طلبي علمي دارند، توضیح داد: این دسته از افراد به حدِّ توانايي خود آگاه بوده و در عين تلاش براي رسيدن به اهداف خود، اما از اهداف خود رها هستند، به آنها وابسته نبوده و در فضاي «رهايي» تنفس مي کنند.

وی اضافه کرد: نویسندگان موفق در بزرگراه دانش، خط پاياني نداشته و خود را از تحسين و برتري‌طلبي بي‌نياز مي‌بينند؛ بيشتر يادگيرنده اند تا ياددهنده.

استاد جامعه‌المصطفی‌العالمیه واحد گلستان بیان کرد: نويسندگان خلّاق از شکست نمي‌ترسند و آن را پلي براي پيروزي مي سازند؛ واجد ارزش‌هاي درون‌زا بوده و از قضاوت‌هاي ديگران رها هستند، از اين روی نفوذناپذيرند.

آقای مردانی در تشریح دیگر ویژگی‌های نویسندگان موفق افزود: این افراد آزمونگر بسياري از مسائلِ زندگي بوده و شاديِ پرکارانه اي دارند؛ در ابراز نظر، صادق بوده و ديگرپذيري صادقانه‌اي دارند و ويژگي‌هاي شخصيتي تعالي‌بخش را در خود پرورش مي‌دهند.‌

وی گفت: نويسندگان کارآمد ارزش‌هاي فرافردي و متعلّق به بشريت دارند و خود را جزئي از کلّ بشريت می‌دانند.

استاد جامعه‌المصطفی‌العالمیه واحد گلستان به موانع نويسندگان نوپا اشاره کرد و افزود: آنان مي‌پندارند در آغاز نويسندگي باید در چهارچوب اصول و قواعد از پيش کشف شده نويسندگي حرکت کنند درحالي که اين انديشه، کشنده‌ترين قاتل استعداد نويسندگي است و بالعکس، نوابغ، قاعده گريز هستند.