کد مطلب: 113756 تعداد بازدید: ۲۷۸

استاد حوزه:

اهل علم جهاد کافران را با علم و سند قوی پاسخ دهند

پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱۹:۵۴:۵۵
آقای دکتر حکیمی استاد حوزه، جهاد فرهنگی را مهم دانست و توضیح داد: جهاد تنها نظامی نیست که بالاتر از آن، جهاد فرهنگی است و اهل علم باید جهاد کافران را با علم فلسفه و منطق و با سند و مدرک قوی پاسخ دهند.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، آقای دکتر محمد حکیمی در همایش طلیعه حضور که با حضور 200 از نفر طلاب نوورود مدارس علمیه خواهران گلستان برگزار شد، پیرامون آداب طلبگی سخن گفت و بیان کرد: با استناد به آیه ۱۲۲ سوره توبه (آیه نفر) از آنجایی که «فقه» به معنای فهم عمیق است، طلاب برای تفقه در دین باید هم در معارف و اعتقادات، فقه، احکام، اخلاق و رفتار تفقه داشته باشند.

 وی خاطرنشان کرد: دو عدد در طلبگی مهم است و طلبه‌ها باید به دنبال کسب آنها باشند که اول آن، درس است؛ به این معنا که طلبه‌ها تفقه در دین و فهم عمیق از معارف دینی داشته باشند؛ و عدد دوم نفس است، یعنی؛ اخلاق، تقوا، عفت در کلام و گوش و چشم.

 استاد حوزه تشریح کرد: برخی در فهم عمیق دین، تنها به دنبال فقه، برخی سیاست و برخی فقط اهل فلسفه و کلام و معارف اعتقادی هستند، در حالی که طلبه علوم دینی باید به تمام ابعاد معارف دینی مسلط باشند زیرا دین ما جامع و اکمل است و یک طلبه باید جامعیت دینی را به منصه ظهور بگذارد.

آقای حکیمی با تاکید بر اینکه طلبه‌ها باید به مرحله‌ای از علم برسند تا پاسخگوی شبهات و مسائل الحادی باشند، توصیه کرد:  طلبه باید علم حدیث و تفسیر قرآن بلد باشد که در قرآن پاسخ تمام سوالات وجود دارد و از طرفی حدیث ضد عقل و قرآن را بشناسد که باطل است و حدیث فوق عقل (مثل آنچه توسط جبرئیل، امام صادق و پیامبر اکرم نقل شده باشد)، باطل نیست.

وی با اشاره به اینکه انسان باید به عیب‌های خود بینا باشد، به ابعاد علمی همه جانبه امام خمینی(ره) اشاره کرد و بار دیگر بر فراگیری همه جانبه ابعاد مختلف علمی توصیه و تاکید کرد.

استاد دانشگاه جهاد فرهنگی را مهم دانست و توضیح داد: جهاد تنها نظامی نیست که بالاتر از آن، جهاد فرهنگی است و اهل علم باید جهاد کافران را با علم فلسفه و منطق و با سند و مدرک قوی پاسخ دهند.

آقای حکیمی معتقد است؛ باید خداشناسی انسان هر روز عمیق‌تر، کامل‌تر و عالی‌تر باشد و طلبه باید علم قرآن و تفسیر را به عنوان اولین علم‌ها بیاموزند.

وی با اشاره به تفاوت افرد در توجه به ظواهر با اهل علم، به آیاتی از قرآن اشاره کرد و گفت: در آیات و روایات زیادی وارد شده است که خداوند انسان را با اموال و مظاهر دنیوی آزمایش می‌کند؛ از این رو، انسان خود را با علوم روز به‌منظور پاسخگویی به حمله‌هایی که به صورت شبهات علمی به ویژه در شبکه‌های مجازی وارد می‌شود، آشنا کرده و مجهز باشد.

استاد حوزه، عدد نفس را به معنای خودسازی عملی دانست و توضیح داد: خودسازی یعنی تقوا؛ اساس اخلاق اسلامی و پایه و اساس آن تقوای الهی است.

بر مطالعه کتاب‌های صحیفه سجادیه، تفاسیر نمونه، کتاب‌های شهید مطهری(ره)، تاریخ اسلام، اخلاق عملی و مداومت بر نماز شب، قرائت قرآن و دعا سفارش کرد و گفت: امروز در دنیا تقوا همچون سپری است که انسان را از بسیاری از بلایا و انحرافات محافظت می‌کند که اولین فضیلت علمی و اخلاقی برای هر فرد، تقوا است.