کد مطلب: 112637 تعداد بازدید: ۲۶۳

مدرس حوزه:

استواری خانواده‌ حاصل پایبندی‌های اخلاقی اعضا است

سه شنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۱۶:۲۲
خانم سیده‌زهرا حسینی‌جبلی استاد حوزه گفت: انسان جویای کمال و فراری از ضعف و نقص، طالب حضور در خانواده محکم و سالم است و استواری و محکم بودن خانواده‌ها، حاصل پایبندی‌های اخلاقی اعضای آن و پرهیز از کج‌خلقی است.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، خانم دکتر سیده‌زهرا حسینی‌جبلی در مراسم طلیعه حضور طلاب جدیدالورود مدرسه علمیه حضرت صدیقه فاطمه(س) گرگان گفت: رشد و تعالی فرد با شکوفایی استعداد و توانایی‌های انسان و هدایت آن‌ها در مسیر صحیح ممکن است.

وی با اشاره به این که رشد و تعالی انسان‌ها در گرو شکل‌گیری خانواده سالم است، تصریح کرد: نهاد مقدس خانواده و ضرورت تشکیل آن، همواره مورد تأکید خداوند متعال و اهل‌بیت(علیهم‌السلام) بوده است و بر اساس تعالیم اسلام و آموزه‌های دینی، زن و مرد در رشد و تعالی به یکدیگر نیاز دارند.

مدرس حوزه، جهان امروز را عصر بحران تربیت و آرامش دانست و افزود: در جهان امروز اگر چه انسان از نظر صنعت و تکنولوژی به پیشرفت‌های چشم‌گیری دست یافته است، اما به لحاظ اخلاقی و روانی با تنش و آسیب‌های روحی و اجتماعی فراوانی مواجه شده است.

خانم حسینی، رابطه اخلاق و خانواده را رابطه‌ای مستقیم و الزامی برشمرد و تاکید کرد: انسان جز در محیط امن و سازنده خانواده، هرگز قادر به کسب آگاهی، کمال و رفع نواقص از نفس و رفتار خود نیست.

وی خانواده سالم را ضامن جامعه سالم دانست و تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین و ارزشمندترین وظایف بانوان در زندگی، نقش همسری و مادری است و شکل‌گیری خانواده سالم در گرو یک زن و مادر سالم است.

مشاور مسائل خانواده با بیان این که فرد در خانواده سالم به تکامل معنوی و رشد شخصیتی می‌رسد، افزود: انسان جویای کمال و فراری از ضعف و نقص، طالب حضور در خانواده محکم و سالم است و استواری و محکم بودن خانواده‌ها، حاصل پایبندی‌های اخلاقی اعضای آن و پرهیز از کج‌خلقی است.

خانم حسینی با بیان این‌که زنان در نقش مادری و همسری کانون امنیت و آرامش خانواده هستند، خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) با در نظرگرفتن اوّلیت و اولویت نقش زنان در تربیت، اغلب خطابات خود را متوجه مادران و بانوان کرده و فرموده‌اند: «از دامن زن مرد به معراج می رود و فرزند در دامن مادر بهتر تربیت می‌شود.»

وی با اشاره به این که در آموزه‌های دینی، مادری یک ارزش به‌شمار می‌آید، بیان کرد: به دلیل ویژگی‌های زیستی و روانی، سلسله مسئولیت‌های پرورشی و تربیتی بر عهده مادر گذاشته شده است که ثمره‌ آن در هدایت کل جامعه‌ بشری خود را نشان می‌دهد.

استاد حوزه اخلاق اسلامی را ملاک دینداری برشمرد و گفت: طلبه باید خود را مزین و آراسته به کمالات و فضایل اخلاقی کند و با رفتار، کردار و گفتار خویش، مبلغ دین، فضایل اخلاقی و کمالات انسانی باشد.