مسئول نظارت و ساماندهی حوزه علمیه خواهران گلستان:
تمدن نوین اسلامی به مادرانی عاقل با نمادهای اسلامی نیاز دارد
سه شنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۲۵:۰۸به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم مهدیه محمدی در سومین پیش نشست همایش ملی «نقش بانوان در تدوین تمدن نوین اسلامی با رویکرد الگوی سوم» که بصورت مجازی در شهرستان گرگان برگزار شد، حول محور «زن، عقلانیت و تمدن نوین اسلامی» سخن گفت و بیان کرد: اجتماعي بودن، مقتضاي طبيعت و آفرينش انسانها است؛ از این رو، خواه و ناخواه موجب بروز اختلافهايي میشود که عدم کنترل آن موجب اختلال در نظام ميشود.
وی با بیان اینکه خداوند براساس لطف و رحمت خويش پيامبران را برای هدایت و حکومت الهی و پایانیافتن اختلافات فرستادند، گفت:جمع مدنيّت و فضيلت مورد پذیرش اسلام است و با استناد به فرمایش علما و بزرگان اين بهترين سنخ هدايت بشر در دنيا به شمار میآید.
مسئول نظارت و ساماندهی حوزه علمیه خواهران گلستان، سيره پیامبر گرامی اسلام و سنّت اهل بیت(عليهمالسلام) را سرشار از ستایش عقل و نیز گفتار، كردار، نوشتار و ديدار عاقلانه دانست.
وی بیان کرد: تمدّن جامعه بشري، در گرو تديّن افراد است كه این امر با تعليم كتاب، حكمت و تزكيه نفوس توسط انبيا و ائمّه(عليهمالسلام) محقق میشود؛ علمي كه مدنيّت انسان را تأمين مينمايد، رسول اكرم(صلياللهعليهوآلهوسلم) میفرمایند: «إنّما العلم ثلاثةٌ؛ آيةٌ محكمةٌ، أو فريضةٌ عادلةٌ، أو سنّة قائمة»، براین اساس، دانش واقعي؛ فراگيري اصول اعتقادي، اخلاق فاضله، احكام و قوانين فقهي و حقوقي است.
استاد حوزه در ادامه به آثار عقل اشاره کرد و مروّت و مردانگي، كارگشایي ديگران، موقعيّت شناسي و اقدام سنجيده، پرهيز از دروغگويي، عفّت و قناعت، وقار و سعه صدر، وفاي به عهد، مدارا به هنگام تعليم و حقپذيري در مقام تعلّم، نيكويي در برنامهريزي و ادب را نمونههایی از آن آثار برشمرد.
خانم محمدی با اشاره به آثار مثبت عقل و پيآمدهاي منفي جهل گفت: در آيات و روايات به آثار عقل اشاره شده است، عقل موجب استقرار علم در نهاد آدمي است که «العلم بالتعلّم و التعلّم بالعقل يعتقد؛ علم، با تعلّم حاصل ميشود و تعلّم، با عقل مستحكم ميگردد»؛ بنابراین، به كمك عقلها میتوان به قلّه علوم رسيد.
وی در ادامه ادب را صورت عقل معرفی کرد و با بیان اینکه ادب، ظرافت ويژه در گفتار، كردار و رفتار است، پیرامون ارتباط زنان در ایجاد تمدن نوین اسلامی که برپایه عقلانیت ارائه می شود، توضیح داد: بانوان به عنوان نیمی از جامعه، در کنار مردان و در پرورش خود برای رسیدن به عقلانیت و نیز در بروز و ظهور تمدن نوین بر پایه عقلانیت موثر هستند.
استاد حوزه با بیان اینکه زنان همچون مردان با توجه به استعدادها و تواناییهای خاص خود نیازمند پیشرفتهای علمی و عملی هستند، اظهار کرد: با محقق نشدن پیشرفتهای عقلانی که متناسب با فطرت انسان است، جامعه ای معلول خواهیم داشت زیرا در کنار تکامل عقلایی مردان، نیازمند تکامل عقلایی زنان هستیم، در غیر این صورت، تمدن نوین اسلامی در حد نظریهپردازی محقق شده و به مرحله اجرا نخواهد رسید زیرا نیمی از جامعه به تکامل نرسیده اند.
خانم محمدی تشریح کرد: زنان علاوه بر شیوه مستقیم، بهصورت غیرمستقیم و اساسی در شکلگیری تمدن نوین اسلامی نقش تربیتی مهمی را به عهده دارند، با این توضیح که به عنوان مادران و معلمان جامعه اسلامی، نقش مهمی در ایجاد پایگاه فکری و فرهنگی جامعه اسلامی دارند و برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی نیازمند مادرانی عاقل با نمادهای اسلامی هستیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: خروجی انسان تربیت یافته بر اساس عقلانیت و مبانی اسلامی، انسان متکاملی است که زمینهساز عصر ظهور امام زمان(عج) می شود زیرا عقلها در آستان حضرتسر تعظیم فرود میآورند و انسانهای متکامل و رشد یافته در دوران تمدن نوین اسلامی خواهند زیست و پیرامون ایجاد آن نیازمند تلاش و کوشش جامعه زنان به ویژه مادران هستیم.