کد مطلب: 112463 تعداد بازدید: ۲۴۹

استاد مدرسه علمیه عالی الزهراء(س) گرگان:

مؤمنان در جهت تحقق عدالت اجتماعی گام بردارند

پنجشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۲۶:۱۶
استاد مدرسه علمیه و عالی الزهراء(س) گرگان گفت: برانگیختن مردم به برپایی قسط و عدالت در جامعه، یکی از اهداف تبلیغی پیامبران الهی بوده است که مؤمنان باید در جهت تحقق عدالت اجتماعی گام بردارند.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، آقای دکتر محمد حکیمی در نشست علمی «حضرت زینب(سلام‌الله‌علیها) الگوی سبک زندگی حسینی» که بصورت مجازی با حضور کارکنان مدرسه علمیه الزهراء(سلام‌الله‌علیها) گرگان برگزار شد، حماسه حسینی را تجسم تمام عرفان الهی دانست.

وی با اشاره به کلام امام علی(علیه‌السلام) به کمیل «هیچ رفتاری از تو نیست مگر اینکه در آن حرکت و رفتار نیازمند معرفت و دانایی هستیم» بیان کرد: انسان در زندگی نیازمند علم و معرفت است و حضرت زینب(سلام‌الله‌علیها) انسانی است که با روشنگری و دانایی و نور عقل، در جهت تحقق عدالت اجتماعی حرکت کرد.

استاد دانشگاه، به فرق بین قسط و عدالت از تفسیر المیزان علامه طباطبایی پرداخت و توضیح داد: عدالت، دادن حق به صاحب حق است؛ اما قسط، مساوات در اجرای قانون بدون تبعیض است و برانگیختن مردم به برپایی قسط و عدالت در جامعه، یکی از اهداف تبلیغی پیامبران الهی بوده است که مؤمنان باید در جهت تحقق عدالت اجتماعی گام بردارند.

آقای حکیمی خاطر‌نشان کرد: یکی از سبک‌های زندگی حسینی و زینبی، عزت نفس است که امام حسین(علیه‌السلام) به همه ما یاد داده و حضرت زینب(سلام‌الله‌علیها) این صفت بزرگ انسانی و الهی را در حماسه عاشورا به تصویر کشید.

وی، عزت و سربلندی را مختص خداوند و پیامبر او و مؤمنین دانست و گفت: زمانی که به امام حسین(علیه‌السلام)  گفتند: خودت را نجات بده حضرت فرمود: «عزتمندانه مرگ رو می پذیرم؛ زیرا مرگ با عزت بهتر از زندگی در ذلت است.

استاد مدرسه علمیه و عالی الزهراء(سلام‌الله‌علیها) با اشاره به کلام نبی مکرم اسلام(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) «من امر بالمعروف و نهی عن‌المنکر فهو خلیفه‌الله فی ارضه و خلیفة رسول هو خلیفه کتابه» از دیگر ویژگی‌های سبک زندگی حسینی و زینبی را امر به معروف و نهی از منکر بیان کرد و افزود: کسی که امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه اسلامی انجام می‌دهد، او جانشین خدا، قرآن کریم، و جانشین پیامبر اسلام(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) است.

آقای حکیمی با اشاره به نامه 31 نهج ‌البلاغه به امام حسن مجتبی(علیه‌السلام) «یا بنی لَاتَکُنْ عَبْدَ غَیْرِکَ وَ قَدْ جَعَلَکَ اللّهُ حُرّاً» بیان کرد: در سبک زندگی حسینی و زینبی، آزادگی و آزادی برای خویش و دیگران وجود دارد و انسان بدون آزادی و آزادگی انسان نیست؛ زیرا انسانیت به عقل، فهم و اراده و آزادی او بستگی دارد و پشتوانه آنها ایمان به خداوند است.

وی در پایان سخنان خود امام حسین(علیه‌السلام) را یکی از مصادیق نفس مطمئنه دانست و تاکید کرد: ذکر و یاد خداوند، راه رسیدن به «نفس مطمئنه» در سبک زندگی حسینی و زینبی است.