کد مطلب: 112462 تعداد بازدید: ۲۶۹

مبلغ فعال مدرسه علمیه الزهراء(س)گرگان:

یکی از عوامل بروز مشکلات تربیتی و اجتماعی بخاطر عدم خوف الهی است

شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۲۲:۳۲
مبلغ فعال مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان گفت: خوف و ترس از خدا در غالب مردم و نسل جوان کمتر شده است که همین امر باعث بروز مشکلات تربیتی و اجتماعی و از دست دادن فرصت‌‌ها در زندگی افراد و نیز سطح اجتماع شده است.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، خانم مریم علیجانی در ویژه برنامه عزاداری دهه آخر ماه صفر که از سوی مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان با حضورکارکنان، طلاب و شماری از بانوان این شهرستان برگزار شد، به «آثار تربیتی و اجتماعی خوف از خدا» پرداخت.

 وی افزود: خوف و ترس از خدا در غالب مردم و نسل جوان کمتر شده است که همین امر باعث بروز مشکلات تربیتی و اجتماعی و از دست دادن فرصت‌‌ها در زندگی افراد و نیز سطح اجتماع شده است.

مبلغ فعال مدرسه علمیه الزهراء(سلام‌الله‌علیها) گرگان اضافه کرد:  خداوند حکیم حالاتی را در وجود انسان قرار داده که این حالات مفید است و باید در استفاده از آنها موارد مصرف را بدانیم و دچار افراط و تفریط نشویم.

خانم علیجانی با استناد به آیه 28سوره مبارکه فاطر «إِنَّما يَخْشَى اللّهَ مِنْ عِبادِهِ الْعُلَماءُ» یکی از عوامل مهم برای ایجاد خوف الهی را علم و آگاهی دانست و گفت: خوف و خشیت انسان از خداوند متعال، به دلیل علم و توانایی خداوند بر انجام هر کاری است؛ لذا انسان باید مواظب اعمال خود باشد که موجبات قهر الهی را فراهم نیاورد.

وی تصریح کرد: واقف‌شدن به مراتب و درجات بهشت و دوزخ باعث خوف و خشیت الهی می‌شود که انسان همواره در تلاش برای به دست‌آوردن هر کار خیر، در جهت تقرب الهی وکسب سرمایه‌های معنوی است.

کارشناس پژوهش مدرسه علمیه الزهراء(سلام‌الله‌علیها) گرگان، تنبیه و آگاهی، توبه وکسب مغفرت الهی، دارا بودن تقوای الهی، انجام عبادت و بندگی خالصانه،دستیابی به عبرت و تجربه، نداشتن حب مقام و جاه، صداقت قولی و فعلی، هدایت الهی، باور به سرای ابدی، ایمنی از عذاب قیامت، کسب بهشت و سعادتمندی دنیا و آخرت را از جمله آثار تربیتی و اجتماعی خوف الهی برشمرد.

خانم علیجانی در بخش دیگری از سخنان خود، به ثمرات خوف در آیات و روایات پرداخت و گفت: انسان خائف، عذاب‌ها‌ی خداوند بر ستمگران و اقوام پيشين را نشانه و آيت می‌داند؛ اما انسانی که خوف خدا نداشته و از درك عظمت الهى عاجز است، با ديدن عاقبت فرعونيان و نمروديان بهحساب خود رسيدگى نمى‌كند.  

ویبا اشاره به آیه 40سوره مبارکه نازعات «وَ أَمّا مَنْ خافَ مَقامَ رَبِّهِ.... فَإِنَّ الْجَنَّةَ هِيَالْمَأْوى» بیان کرد:خوف الهی، نفس انسان را در زندان خود محبوس کرده تا مرتكب معاصى نشود و خائف را به بهشت رهنمون مى‌سازد.