کد مطلب: 112457 تعداد بازدید: ۳۱۵

استاد مدرسه علمیه عالی الزهراء(س) گرگان:

حماسه حسینی تجسم تمام عرفان‌های الهی است

شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۱۵:۲۶
استاد مدرسه علمیه عالی الزهراء(سلام‌الله‌علیها) گرگان، حماسه حسینی را تجسم تمام عرفان الهی دانست و افزود: باید حماسه حسینی را با انواع بزرگداشت‌ها، سخنرانی‌ها، عزاداری‌ها و پیاده‌روی‌ها زنده نگه داریم.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، آقای دکتر محمد حکیمی در نشست علمی «حضرت زینب(سلام‌الله‌علیها) الگوی سبک زندگی حسینی» که بصورت مجازی با حضور کارکنان مدرسه علمیه عالی الزهراء(س) گرگان برگزار شد، بیان کرد: انسان در برابر قرآن، پیامبراسلام(صلی­‌الله علیه‌‍‌­و­آله)، ائمه معصومین(علیهم‌السلام) و معارف دینی، وظیفه معرفت، تقرب و پیروی عملی دارد.

وی با اشاره به عبارت « لایوم کیوم الحسین» گفت: عاشورا بزرگترین معجزه تاریخ بشر است و باید درباره آن تفکر، تأمل، مطالعه و بررسی کرده و حکمت‌های این حماسه بزرگ را بشناسیم و آثار آن را فهمیده و در زندگی خود بکار ببریم.

استاد مدرسه علمیه عالی الزهراء(سلام‌­الله­‌علیها) گرگان، حماسه حسینی را تجسم تمام عرفان الهی دانست و افزود: باید حماسه حسینی را با انواع بزرگداشت‌ها، سخنرانی‌ها، عزاداری‌ها و پیاده‌روی‌ها زنده نگه داریم، زیرا حماسه‌ای مملو از درس‌های اخلاقی، عرفانی، سیاسی، اجتماعی و دینی بوده که حضرت زینب(سلام‌الله‌علیها) اولین الگوی واقعه بزرگ عاشورا است.

آقای حکیمی اظهار کرد: علم، معرفت و عقل در اسلام بر توحید مقدم است؛ بنابراین، برای درست زندگی کردن باید آگاهی به مبدأ و مقصد داشت که سبک زندگی زینبی و حسینی، سبک زندگی آگاهانه و قرآنی و هدف نهایی آن، تقرب الهی است.

وی، توحید و بندگی را از مؤلفه‌های حسینی در زندگی عقیله بنی هاشم برشمرد و افزود: بندگی خدا تنها خواندن نماز نیست؛ بلکه هرکاری که به قصد رضای الهی، عاشقانه و بخاطر بهشت و از ترس جهنم نباشد را شامل می شود.

استاد حوزه تصریح کرد: حضرت زینب(سلام‌الله‌علیها) 2 جمله عمیق در حماسه عاشورا بیان کرده که اوج عرفان است؛ یکی غروب عاشورا، زمانی که برادرزاده‌، فرزند و یاران ایشان شهید شدند که در این شرایط رو به قبله ایستاده و فرمودند: «اللهم ربنا تقبل منا هذا القربان القلیل»؛ جمله دیگر زمانی که عبیدالله و یزید به حضرت زینب(سلام‌الله‌علیها) گفتند: «دیدی خدا با شما چه کرد» آن حضرت فرمودند: «ما رایت الا جمیلا» .

آقای حکیمی، عدم بیعت با یزید و دعوت مردم کوفه برای بر‌پایی حکومت الهی را انگیزه برای قیام عاشورا حسینی معرفی کرد و ادامه داد: امام حسین(علیه‌السلام) برای دنیا طلبی، فساد، غارت، چپاول، قيام نکرد؛ بلکه برای اصلاح امور امت اسلامی، امر به معروف و  نهی از منکر قیام کرد که حکومت الهی و علوی را بهترین معروف و بزرگترین منکر را حکومت ظالمانه یزید می‌داند.

وی، صبر و استقامت را از ویژگی‌های سبک زندگی حسینی برشمرد و اضافه کرد: حضرت زینب(سلام‌­الله­‌علیها) در مقابل سختی‌ها و مشکلات اعتراض نکردند، بلکه می فرمایند: «خدایا من جز زیبایی ندیدم» و ایشان نمونه بارز شهامت و شجاعت بوده است و ذره ای ترس در دل نداشتند.