کد مطلب: 112160 تعداد بازدید: ۲۷۳

معاون امور حوزه‌های علمیه خواهران:

پیاده‌روی اربعین موجب استقرار تمدن نوین اسلامی در عراق شد

پنجشنبه ۸ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۰۰:۱۶:۴۱
معاون امور حوزه‌های علمیه خواهران، پیاده‌روی اربعین را عامل استقرار تمدن نوین اسلامی در عراق معرفی کرد و گفت: زیارت اربعین یک الگوی فرهنگیِ اثرگذار است و راهپیمایی عظیم روز اربعین، به عنوان یک جریان فرهنگی و تمدنی درونی و عامل وحدت شناخته می شود.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، ویژه برنامه به مناسبت اربعین حسینی به همت معاونت فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان گلستان و معاونت امور حوزه‌ها بصورت مجازی برگزار شد که در این برنامه حجت‌الاسلام والمسلمین واحدی پیرامون «اربعین میعادگاه صلح، عدالت طلبی و اقتدار» سخن گفت.

وی با اشاره به فضیلت‌ زیارت اربعین بیان کرد: زیارت اربعین نقشه راهی در خط تمدن نوین اسلامی است. با توجه به روایات متعدد و روایت امام حسن عسگری(علیه‌السلام) مبنی بر علائم مومن، زیارت اربعین بویژه در بستر تمدنی امروز، جایگاه ویژه و خاص خود را پیدا کرده و در حال رسیدن به تکامل‌ است. از طریق زیارت اربعین، تمدن‌سازی مطلوبی در نظام تمدنی شیعی و اسلامی صورت گرفت که در عصر حاضر هم باید مدیریت شود که در آینده چگونه فرهنگ اربعین جریان پیدا کند.

معاون امور حوزه‌های علمیه خواهران ابراز داشت: در تمدن اسلامی، بزرگداشت شهدا جنبه خاصی داشته است و زنده‌دانستن شهدا، ارتباط با آن بزرگواران و زیارت قبور شهدا از آموزه‌های عمیق در تمدن نوین اسلامی است.

حجت‌الاسلام و المسلمین واحدی، با اشاره به تاکیدات ائمه و اهل بیت(علیهم السلام) در خصوص زیارت امام حسین(علیه‌السلام) با استناد به روایاتی، به فضیلت زیارت امام حسین(علیه‌السلام) اشاره کرد و گفت: فرهنگ جاری در شیعیان امیرالمومنین (علیه‌السلام)، توصیه همدیگر به زیارت سیدالشهداء(ع) است؛ «تواصوا بالحق و تواصوا بالصبر»، و این زیارت در طول تاریخ اسلام نشانگر جریان‌سازی فرهنگ زیارت امام در بستر تمدنی اسلام است.

کارشناس مذهبی با بیان این‌که باید اربعین را در بستر زمان معاصر مطالعه کرد، گفت: دشمنان تمام قوای خود را به کار بردند تا با ‌آسیب‌رساندن به تمدن اسلامی در خاورمیانه، بین امتهای مسلمان فاصله انداخته و کشورهای اسلامی را تجزیه کنند که در اینصورت، حوزه مقاومت هم ضعیف و تجزیه شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین واحدی با بررسی شرایط منطقه و نفوذ دشمنان به کشورهای اسلامی، پیاده‌روی اربعین را عامل استقرار تمدن نوین اسلامی در عراق معرفی کرد و گفت: منطقه خاورمیانه تحت تاثیر فرهنگ اربعین قرار گرفتند و نوعی به هم تنیدگی در کشورهای عراق بلکه لبنان، سوریه و ایران و حتی کشورهای اسلامی ایجاد شد؛ از این رو، زیارت اربعین یک الگوی فرهنگیِ اثرگذار است و راهپیمایی عظیم روز اربعین، به عنوان یک جریان فرهنگی و تمدنی درونی و عامل وحدت شناخته شد.

وی افزود: هر فرهنگ برای آن‌که در دنیا پایا و اثرگذار باشد، باید اعتبار داشته باشد؛ رشد روزافزون فرهنگ نوین اسلامی تا اندازه‌ای بود که استکبار جهانی با تبلیغات منفی و گسترده تمام توان خود را گذاشت تا این اثرگذاری را مخفی کند، حال آنکه نشانه اثرگذاری اربعین، حضور شیعه، اهل سنت، مسیحی و حتی لائیک‌ها در پیاده روی اربعین است که این به نوعی اعتبار فرهنگی است.

 

این خبر در حال تکمیل است...