کد مطلب: 112156 تعداد بازدید: ۲۳۷

مسئول پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مقام معظم رهبری:

استفاده صحیح از علم اخلاق موجب منوّر شدن عالم و رشد انسانی است

دوشنبه ۵ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۲۳:۴۵:۵۴
مسئول پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) در بخش بانوان گفت: سرمایه گذاری و استفاده صحیح از علم اخلاق موجب منوّر شدن عالم و رشد انسانی است.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، خانم سیده طاهره موسوی در مراسم آئین آغاز سال تحصیلی 1400 که به صورت مجازی با حضور کارکنان و اساتید مدرسه علمیه الزهراء(سلام‌الله‌‌علیها)گرگان برگزار شد، بیان کرد: علم برای روح و جان انسان مایه حیات بخش است و هر اندازه این علم، نافع باشد؛ حیات انسان برتر است.

وی، حوزه‌های علمیه را به درمانگاه تشبیه کرد و گفت: انسان تا زمانی که طلبه است از این غذا تناول کرده و جانش زنده می شود، که علاوه بر داروسازی باید بیماران را به لحاظ روحی درمان کرد و هر اندازه این علم نافع باشد حیات انسان برتر است.

استاد حوزه، علوم را به علوم حقیقی و اعتباری، دنیوی و اخروی، علوم نافع و ضار تقسیم کرد و توضیح داد: حقیقت علم همان علم نافع است که دارای ملاک‌هایی همانند بهره‌مندی از نیت و انگیزه الهی و همراهی با عمل صالح است.

خانم موسوی اضافه کرد: علم نافع، در هدایت انسان به ساحت ربوبی مفید است تا اصلاح رفتارهای انسان را در پی داشته باشد و تنها چنین علمی، سعادت دنیوی و اخروی او را تضمین می‌کند.

وی اظهار کرد: علم و دانش، مقدمه و شرط لازم برای حرکت و عمل است؛ اما از آن‌جا که هر علم و دانشی چنین شرایطی را نداشته، در رساندن انسان به مقصود اثری ندارد.

مبلغ بعثه رهبری با استناد به روایت نبی مکرم اسلام(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله)، «راس العلم معرفه الله انفع العلم معرفه نفسه و فیه معرفه الربه» خاطر‌نشان کرد: خداشناسی، مهم‌ترین وسیله تهذیب اخلاق وپاک‌سازی روح و جسم از آلودگی‌های اخلاق است؛ زیرا ذات پاک خداوند متعال منبع تمام کمالات و فضایل است.

خانم موسوی، پل صراطی که در کلمات دینی ترسیم شده را جاده پر پیچ و خم اخلاق دانست و افزود: سرمایه‌گذاری و استفاده صحیح از علم اخلاق موجب منوّر شدن عالم و رشد انسانی است.

وی با اشاره به روایتی از امام علی(علیه‌السلام) که می‌فرمایند: «رَأْسُ الْعِلْمِ التَّمْييزُ بَيْنَ الاَْخْلاقِ وَ اِظْهارُ مَحْمودِها وَ قَمْعُ مَذْمومِها» تصریح کرد: بالاترين درجه دانايى، تشخيص اخلاق از يكديگر و آشكار کردن اخلاق پسنديده و سركوب اخلاق ناپسند است.