مسئول پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مقام معظم رهبری:
علم مایه حیات جان آدمی است
شنبه ۲۷ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۲۵:۳۱به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم سیدهطاهره موسوی در آئین آغاز سال تحصیلی مدرسه علمیه عالی و مرکز تخصصی الزهرا(سلاماللهعلیها) گرگان، که بصورت مجازی با حضور طلاب و کارکنان برگزار شد، حوزههای علمیه را درمانگاهِ دردها نامید که علاوه بر داروسازی، باید بیماران را به لحاظ روحی نیز درمان کرد.
وی علم را غذای روح دانست و گفت: انسان تا زمانی که طلبه است، از این غذا تناول کرده و جانش زنده میشود، زیرا علم برای جان آدمی مایه حیات است و هر اندازه این علم نافع باشد؛ حیات انسان برتر است.
مبلغ بعثه رهبری با اشاره به اقسام علم، آن را اعم از اعتباری و آلی، حقیقی و اعتباری، دنیوی و اخروی و نافع و مُضار برشمرد و تاکید کرد: علم آلی و ابزاری خاصیت کمالبخشی ندارد؛ لذا یک طلبه نباید تمام سرمایه خود را برای این علم بگذارد، بلکه باید از آن عبور کرده و به علم حقیقی برسد.
خانم موسوی با استناد به روایتی از امام علی(علیهالسلام) به بیان معنا و مفهوم دانش پرداخت و گفت: «سرِّ دانش، تميز دادن خوبيها از يكديگر و آشكارساختن پسنديدهها و درهم كوفتن نكوهيده ها است».
وی خاطرنشان کرد: در روایتی دیگر از رسول مکرم(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) وارد است که «اصل علم، شناخت خداوند آنگونه که حق شناخت اوست و مفیدترین علوم، علمی است که انسان خود را بشناسد تا به شناخت خالق برسد».
استاد حوزه، خودشناسی و رشد انسانی را نیازمند علم اخلاق دانست و اضافه کرد: مسیر طلبگی، مسیری پرپیچ و خم است و پل صراطی که در کلمات دینی ترسیم شده، جاده اخلاق است که اگر از آن به درستی استفاده شود، محصول آن اباعبدالله(علیهالسلام) و یاران حضرت هستند ولی اگر نادیده گرفته شود، نتیجهاش دشمنان اباعبدالله خواهند بود.