کد مطلب: 111296 تعداد بازدید: ۲۶۸

مبلغ مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان:

خداشناسي مهمترین مبناي قیام عاشورا است

سه شنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۵۶:۲۴
مبلغ فعال مدرسه علمیه الزهراء(سلام‌الله‌علیها) گرگان گفت: خداشناسي و درك صحيح از خداوند مهمترین مبناي قیام عاشورا است.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، خانم فریده ساوری در ویژه برنامه عزاداری امام حسین(علیه‌السلام) با حضور کارکنان و اساتید مدرسه علمیه الزهراء(سلام‌الله‌علیها) گرگان برگزار شد، به بحث پیرامون «اصول و مباني قيام امام حسين(علیه‌السلام) » پرداخت و هر حركت زمانی مستند به قرآن را الگويي براي تمام مسلمانان از هر فرقه و مذهبي برشمرد.

 وی افزود: يكي از مسلّمات اعتقادي تمام فرق و مذاهب اسلامي آن است كه امام حسين(علیه‌السلام) به طور قطع از ائمه معصومین(عليهم‌السلام) است.

 مبلغ فعال حوزه با استناد به کلام پیامبر اسلام(صلی‌الله‌وعلیه‌وآله) در حدیث معروف ثقلین تصریح کرد: اهل بيت(علیهم‌السلام) با قرآن تلازم داشته و بين آن دو هيچگاه جدايي وجود نداشته و نخواهد داشت.

 خانم ساوری اظهار کرد: قيام امام حسين(علیه‌السلام) برخاسته از قرآن و مورد تأييد آن بوده، و جهانی شدن نهضت عاشورا بخاطر جهانی بودن آموزه‌های قرآنی است.

وی اضافه کرد: الگو‌گيري از قيام امام حسین(علیه‌السلام) براي تمام قرآن گرايان و مسلمانان واجب است؛ زیرا قيام او برخاسته از قرآن است.

دانش‌آموخته سطح سه حوزه ادامه داد: امام حسين(علیه‌السلام) و  ائمه معصومین(عليهم‌السلام) تمام افكار و اعمال خود را مستند به قرآن کرده و در مقاطع بسياري مردم را دعوت به تمسك به قرآن نموده‌اند.

خانم ساوری در ادامه به بیان اصول و مبانی قرآنی نهضت عاشورا پرداخت و افزود: مراد از اصول و مباني، مجموعه‌اي از قواعد، زمينه‌ها و اموري است كه در شكل‌گيري حادثه عاشورا و قيام امام حسين(علیه‌السلام) مؤثر بوده است؛ زیرا در صورت عدم آن، قيام و نهضت عاشورا حادث نمي‌شد.

وی، مباني خداشناسي، دين‌شناسی، انسان‌شناسي، جهان‌شناسي و مباني دشمن‌شناسي را از اصول و مبانی قیام عاشورا معرفی کرد.

مبلغ فعال حوزه خاطرنشان کرد: قيام عاشورا و هر قيامي كه شبيه آن باشد، بر پايه خدامحوري انجام مي‌گيرد؛ زیرا بدون دركی خاص از خداوند، تحقق پيدا نمی‌كند؛ لذا با توجه به مجموعه حوادث عاشورا، خداشناسي و درك صحيح از خداوند، مهم‌ترين مبناي قيام امام حسین(علیه‌السلام) بوده است.

خانم ساوری بیان کرد: عنصر توكل بر خدا نقشي محوري در مبارزات داشته و فشارها و سختی‌ها را خنثي کرده است؛ لذا انسان متوكل داراي پشتوانه‌ای عظيم و نامحدود است.

وی با اشاره به کلام امام علی(علیه‌السلام) در توصیف اهل تقوا که می فرمایند: «در باطن اهل تقوا عظمت خداوند خالق، سايه افكنده است كه موجب شده ديگران در چشم آنان كوچك و حقير جلوه نمايند»، گفت: انسان خداشناس برای مخلوق ناچیز او ارزش قائل نیست.

مبلغ فعال حوزه، با استناد به آیه شریفه 31 سوره مبارکه قصص «يَامُوسى أَقْبِلْ وَ لاتخَف إِنَّك مِنَ الاَمِنِينَ»، عدم ترس از غيرخدا و احساس وجود امن الهي هنگام انجام تكاليف را نتیجه ترس از خداوند دانست.