کد مطلب: 110612 تعداد بازدید: ۳۱۹

مبلغ فعال مدرسه علمیه عالی الزهرا‌(س) گرگان:

آموزه‌های جاودان قرآن عامل جهانی شدن نهضت عاشورا است

یکشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۲۴:۳۷
مبلغ فعال مدرسه علمیه عالی الزهرا‌‌(سلام‌الله‌علیها) گرگان گفت: قيام امام حسين‌(علیه‌السلام) مورد تأييد قرآن بوده و جهانی شدن نهضت عاشورا بخاطر جهانی بودن آموزه های قرآنی است.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، خانم فریده ساوری در ویژه برنامه دهه اول محرم که از سوی موسسه آموزش عالی الزهرا‌(سلام‌الله‌علیها) گرگان با حضور کارکنان این مدرسه برگزار شد، در بحث از «مبانی قرآنی قیام امام حسین‌(علیه‌السلام)»، هر حركتي را كه مستند به قرآن شود، الگويي براي تمامي مسلمانان خواند.

وی افزود: يكي از مسلمات اعتقادي تمام فرق و مذاهب اسلامي آن است كه امام حسين(علیه‌السلام) به طور قطع از اهل بيت‌(عليهم‌السلام) است، دلیل براین مطلب حدیث شریف ثقلین است. 

مبلغ حوزه، با استناد به حدیث ثقلین به «تفكيك ناپذيري قرآن و امام حسين‌(علیه‌السلام)» اشاره کرد و گفت: در بسياري از روايات اين نكته قابل برداشت است كه اهل بيت‌(علیهم‌السلام) با قرآن تلازم دارد و بين آن دو هيچ گاه جدايي وجود نداشته و نخواهد داشت، چنانچه پيامبر اکرم‌(صلی‌الله‌علیه‌وآله) در حديث معروف ثقلين فرمود: «لَنْ يفْتَرِقا حَتّي يرِدا عَلي الحوضِ».

خانم ساوری، امام حسین‌(علیه‌السلام) را عدل و قرين قرآن معرفی و خاطرنشان کرد: قيام امام حسين‌(علیه‌السلام) مورد تأييد قرآن هست و جهانی شدن نهضت عاشورا بخاطر جهانی بودن آموزه های قرآنی است، الگوگيري از قيام امام‌(علیه‌السلام) بر تمامي مسلمانان واجب است؛ چرا كه قيام او برخاسته از قرآن است.

وی، بيعت خواهي يزيد، دعوت كوفيان و اجراي امر به معروف و نهي از منكر را از جمله علل و اسباب نهضت امام حسین‌(علیه‌السلام) برشمرد و مباني قرآني نهضت عاشورا و قيام حضرت را به پنج بخش؛ مباني خداشناسي، دين‌شناسي، انسان‌شناسي، جهان‌شناسي و دشمن‌شناسي دسته‌بندی کرد.

مبلغ فعال مدرسه علمیه عالی الزهرا‌(س) اضافه کرد: با توجه به مجموعه حوادث عاشورا و سخنان امام حسين‌(علیه‌السلام) و نيز تحليل آنها مي توان گفت: «خداشناسي و درك صحيح از خداوند، مهم‌ترين مبناي قيام امام‌ حسین(علیه‌السلام) بوده است».

خانم ساوری در بحث از خداشناسی به توضیح محورهای اساسی این بخش پرداخت و مبناي حضور خداوند در همه حال، مبناي توكل به خدا و مباني خداترسي و ترس ناپذيري از غير خدا را از جمله مبانی این بخش دانست.

وی «مبناي حضور خداوند در همه حال» را يكي از معارف اصيل قرآني برشمرد كه انسان مؤمن بايد حضور خداوند را در تمامي حالات بپذيرد، درك كند و آنها را باور نمايد تا فكر و عمل خويش را فاني در رضاي او ببيند.

مبلغ حوزه اضافه کرد: «عنصر توكل بر خدا» نقشي محوري در مبارزات دارد که موجب خنثی‌شدن فشارها و سختي‌ها می‌شود، زیرا انسان متوكل داراي پشتوانه‌اي عظيم و نامحدود است.