کد مطلب: 109822 تعداد بازدید: ۳۱۴

معاون پژوهش مرکز تخصصی الزهرا(س) گرگان:

سلامت خانواده موجب سلامت روحی و رشد جامعه می‌شود

سه شنبه ۲۹ تير ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۰۸:۵۱
معاون پژوهش مرکز تخصصی الزهرا(س) گرگان گفت: خانواده به مثابه سلولی برای جامعه است که سلامت آن، سلامت روحی و رشد جامعه را در پی دارد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، خانم طاهره سادات ضیاحسینی، در دومین نشست از سلسله نشست‌های تربیتی با عنوان «عوامل ایجاد رضایتمندی از زندگی» که از سوی مدرسه علمیه و عالی الزهرا‌(س) گرگان برگزار شد، حس رضایتمندی از زندگی را یکی از نیازهای اساسی زندگی برشمرد.

وی، خانواده را همچون سلولی برای جامعه دانست که سلامت آن، سلامت روحی و رشد جامعه را به‌دنبال دارد که باید برای داشتن خانواده‌ای متعادل و سالم تلاش کرد.

معاون پژوهش مرکز تخصصی الزهرا(س) گرگان، در بیان عوامل رضایتمندی از زندگی بیان کرد: قناعت، پرهیز از چشم و هم‌چشمی و عدم مقایسه خود با دیگران می تواند انسان را به عزت نفس و رضایت از زندگی برساند.

خانم ضیاحسینی، هدف‌دار بودن، محبت و احترام، همکاری و گذشت، تعهد و مسئولیت‌پذیری، ادب و قدردانی را از دیگر عوامل ایجاد رضایتمندی از زندگی برشمرد.

وی، همدلی را از دیگر عوامل ایجاد رضایتمندی از زندگی دانست و افزود: همدلی به معنای فهمیدن دقیق طرف مقابل است، بدین معنا که از دید دیگران به مسائل نگاه کرده و افکار و احساسات طرف مقابل را درک کنیم که این همدلی باعث حل اختلافات خواهد شد.

استاد حوزه، حس رضایت از زندگی را در کیفیت زندگی همچون خوش‌بینی، تغافل و غیره دانست و اضافه کرد: خوش‌بین کسی است که از واقعیت‌ها و رفتار دیگران، تفسیر بدبینانه به ذهن خود راه نمی‌دهد و افکار منفی و خیال‌بافی را از خود دور کرده، نگاهی امیدوارانه و اظهار رضایت از زندگی دارد.

خانم ضیاحسینی با تشریح معنای خوش‌بینی به روایتی از امام علی‌(علیه‌السلام) اشاره کرد و گفت: حضرت می‌فرمایند: «هرگز به سخنی که از کسی صادر می‌شود، گمان بد مبر، در حالی که می‌توانی توجیه صحیح و مناسبی برای آن پیدا کنی».

وی به بیان اقسام و آثار خوش‌بینی پرداخت و ایجاد امنیت فکری، از بین‌رفتن غم و اندوه، ایجاد محبت، جلوگیری از غیبت، تهمت و تجسس، ایجاد شادی و نشاط و تحمل سختی و ناکامی‌ها را از آثار مثبت‌نگری و خوش‌بینی برشمرد.

کارشناس مذهبی در پایان به بیان راهکارهای ایجاد خوش‌بینی پرداخت و تصریح کرد: تصحیح افکار و باورها، توجیه اعمال و رفتار دیگران، پرهیز از پیش‌داوری و حدس و گمان و نیز تفکر به آثار زیان‌بار رذایل اخلاقی از جمله راه‌های دستیابی به خوش‌بینی در زندگی است.