کد مطلب: 109820 تعداد بازدید: ۳۳۲

طلبه سطح چهار مرکز تخصصی الزهرا(س) گرگان:

حادثه غدیر محور وحدت مسلمانان است

سه شنبه ۲۹ تير ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۵۳:۱۲
طلبه سطح چهار مرکز تخصصی الزهرا(س) گرگان گفت: حادثه غدیر، محور وحدت مسلمانان و دریچه ای برای ورود مسلمانان به عالَم معرفت و شناخت امامت و ولایت به شمار می رود.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، خانم محدثه پاک منش در نشست معرفتی با عنوان «مفهوم شناسی واژه مولی در حدیث غدیر» که به مناسبت دهه ولایت و امامت و با حضور کارکنان و شماری از اساتید مدرسه علمیه عالی الزهرا‌(سلام الله علیها) برگزار شد، در ابتدای سخنان خود؛ مهمترین و اساسی ترین مسأله واقعه غدیر خم را «اثبات ولایت و خلافت امام علی‌(علیه السلام)» عنوان کرد.

وی، عبارت «مَنْ كُنْتُ مَوْلاهُ، فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاهُ» را عصاره و چکیده خطبه بسیار مهم و تاریخی غدیر و مراد از واژه «مولی» را در این حدیث به معنای سرپرستی و حق تصرف دانست و از جمله دلایل صدق این واژه را بدین معنا «تبادر مفهوم حکومت از واژه مولی» برشمرد.

مبلغ فعال مدرسه علمیه عالی الزهرا(س) گرگان، اتفاقات قبل از خطبه غدیر و وجود قرائن موجود در این خطبه را از دیگر دلایل صدق واژه «مولی» بر معنای سرپرستی و حق تصرف برشمرد و ادامه داد: بهترین راه برای پی بردن به معنای حقیقی، توجه به قرائنی است که در کلام موجود است.

خانم پاک منش افزود: از دیگر قرائنی که که ثابت می کند مراد رسول اکرم‌(صلی الله علیه) از جمله«مَنْ كُنْتُ مَوْلاهُ، فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاهُ» ولایت و امامت امام علی‌(علیه السلام) بوده«حوادث بعد از خطبه غدیر» و نیز«احتجاج به حدیث غدیر» است، چنانچه هیچ چیزی جز ولایت امیرمومنان علی‌(علیه السلام) در خطبه غدیر دیده نشده که صلاحیت اکمال دین و اتمام نعمت را داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: رهبران الهی رابطه ای آمیخته با محبت و دوستی با مردم دارند و رهبری آنان بر مبنای دوستی خدایی به مردم و سعادت آنان است، بنابراین مفهوم ولایت در جمله مورد بحث، ولایت و امامتی است که مفهوم محبت در آن اشراب شده است.

طلبه سطح چهار مرکز تخصصی الزهرا(س) گرگان، با ذکر دلایل و قرائن داخلی شاهد بر صدق واژه مولی بر ولایت و سرپرستی«بیان مقام اهل بیت‌(علیهم السلام) در متن خطبه و همسنگ بودن آنان با قرآن» را از جمله این قرائن عنوان کرد و گفت: معرفی امام علی‌(علیه السلام) از سوی رسول اکرم‌(صلی الله علیه) به عنوان ثقل اصغر در کنار ثقل كبر یعنی همان قرآن بدین معنا است که حضرت و خاندان او حلیف و لازم با قرآن بوده و هیچگاه از همدیگر جدا نمی شوند.

خانم پاک منش اضافه کرد: همانگونه که باید به قرآن به عنوان ثقل اکبر توجه داشته و از آن اطلاعت نموده و بدان عامل بود، نسبت به ولایت علی ابن ابیطالب‌(علیه السلام) نیز باید به عنوان ثقل اصغر تسلیم بوده و از ایشان پیروی و تبعیت کرد.

وی، خطبه غدیر را راهنمای سعادت بشر تا آخر الزمان معرفی و تصریح کرد: غدیر خم واقعه ای است که به تمامی مسلمانان جهان تعلق داشته و درک درست آن می تواند وضع کنونی آنان را دگرگون کند، چنانچه این حادثه محور وحدت مسلمانان و دریچه ای برای ورود مسلمانان به عالَم معرفت و شناخت امامت و ولایت به شمار می رود.