استاد مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان:
حجاب و پوشش اسلامی یکی از اوامر انسان ساز الهی است
سه شنبه ۲۹ تير ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۳۵:۴۶به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم عصمت مومن در جمع شماری از کارکنان مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان بیان کرد: نهادینهسازی فرهنگ حجاب و عفاف به عنوان یکی از ضرورتهای باورهای دینی مستلزم برنامه ریزی صحیح در سه حوزه فرد، خانواده و جامعه است.
وی افزود: پیش از برنامهریزی صحیح باید عناصر مفهومی چون فرد انسانی، خانواده و جامعه را در زمینه فعالیت علمی و فرهنگی به خوبی شناخته و سپس در سه مرحله نهادینه سازی، گسترش فرهنگ، حفظ و پاسداری از باورهای ترویج شده با استفاده از ابزار و شیوه های کاملاً مدرن و مؤثر به فعالیت پرداخت.
استاد حوزه ادامه داد: جهت نهادینهسازی، گسترش و حفظ فرهنگ عفاف و حجاب باید از همه تواناییها، اختیارات و امکانات موجود در نهادهای کشور بهره گرفت.
خانم مومن تصریح کرد: اندیشه و فرهنگ دینی ساختار اصلی جامعه اسلامی را تشکیل داده که اثر آن در رفتارهای فردی و اجتماعی هویدا می شود.
وی اظهار کرد: بهترین روش در مرحله نهادینهسازی باور عفاف و حجاب، برنامه ریزی برای خانوادهها و اطلاع رسانی در زمینه شناخت کودک، نیازها و ویژگیهای او بوده تا به این وسیله از سالهای ابتدای زندگی به فرهنگسازی پرداخته شود.
مبلغ فعال حوزه، شناخت ابزارهای مناسب و شیوههای مؤثر و کارآمد، را از گامهای نخست برای نهادینهسازی و گسترش باورهای دینی دانست.
خانم مومن اذعان کرد: حجاب و پوشش اسلامی یکی از اوامر انسان ساز الهی و احکام حیات بخش اسلام در زندگی بوده که منطبق بر فطرت انسان و مبتنی بر نیازها و شرایط او و زمینهساز پویایی و کمال انسانی فرد و جامعه است.
وی، با اشاره به کلامی از آیتالله جوادی آملی گفت: «عفت ازجمله کمالات نفسانی است که با غیرت همراه بوده و غیرت نیز با دارابودن شریف ترین اوصاف نفسانی مقدمهای در امر عفاف است».
استاد حوزه اظهار کرد: مطالعات تاریخی و بررسی جنبش های بزرگ دنیا نشان دهنده این حقیقت است که بحث مبارزه با حجاب و عفاف زنان، گاه به ابزاری سیاسی برای اجرای اندیشههای استعماری تبدیل شده و گاهی بهترین وسیله برای دین ستیزی مخالفان ادیان بوده است.
خانم مومن با استناد به کلام حضرت علی(علیه السلام) «محفوظ بودن زن، برای سلامتی او مفیدتر است و زیباییاش را بادوامتر می کند»، توضیح داد: حجاب به مفهوم محدود کردن فعالیتهای اجتماعی نیست؛ بلکه زن می تواند با رعایت پوشش و حفظ حدود آن در جامعه حضوری فعال داشته باشد.