کد مطلب: 109529 تعداد بازدید: ۳۱۴

مبلغ فعال مدرسه علمیه عالی الزهرا(س) گرگان:

احساس رضایتمندی و نارضایتی از زندگی ریشه در چگونگی تفکر انسان دارد

جمعه ۲۵ تير ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۵۱:۴۰
مبلغ فعال مدرسه علمیه عالی الزهرا(س) گرگان گفت: احساس رضایتمندی یا نارضایتی از زندگی، ریشه در چگونگی تفکر انسان دارد.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران گلستان، خانم ربابه کابوسی در نشست تربیتی با عنوان «عوامل ایجاد رضایتمندی از زندگی» که بمناسبت سالروز ازدواج امام علی‌ و حضرت فاطمه‌‌(علیهماالسلام)، از سوی مدرسه علمیه و عالی الزهرا‌(سلام‌الله‌علیها) گرگان با حضور معاونان، کارکنان و شماری از اساتید این مدرسه برگزار شد، رضایت‌مندی را بستر موفقیت و کامیابی دانست و آن را منوط به شناخت روش و مهارت در زندگی دانست.

وی، رضایت از زندگی را «احساس رضایت‌مندی و خشنودی فرد در مورد عملکرد و شرایط زندگی»‌ تعبیر کرد و ادامه داد: رضایت‌مندی به‌عنوان یک امر درونی، تحت تاثیر دنیای خارج و واقعیت بیرونی قرار می گیرد، البته وابسته به آن نبوده بلکه در بدترین شرایط نیز احساس رضایت در زندگی بوجود می‌آید.

استاد حوزه، احساس رضایت‌مندی یا نارضایتی از زندگی را ریشه در چگونگی تفکر انسان دانست و ادامه داد: برای رسیدن به رضایت از زندگی، باید در تفکرات خود تجدیدنظر کنیم، بنابراین تهیه و تامین امکانات فراوان لازم نیست، بلکه می‌توان با یک تغییر در تفکرات به آن دست یافت.

خانم کابوسی با اشاره به این مطلب که «نگرش انسان به دنیا باید نگرشی واقع‌بینانه و هماهنگ با واقعیت‌ها باشد»، به بیان ‏شرط رضایت‌مندی پرداخت و گفت: رضایت از زندگی و راز شادزیستن، فرار از واقعیت‌ها و روی‌آوردن به تخیلات و توهمات نیست، بلکه باید دنیا را آن‌گونه که وجود دارد، شناخت.

وی اضافه کرد: برای رسیدن به احساس رضایت‌مندی، نباید واقعیت‌های سخت و تلخ زندگی را انکار کرد بلکه با تفکرِ واقع‌گرا  می‌توان به شادمانی و رضایتمندی رسید.

مبلغ مدرسه علمیه عالی الزهرا‌(سلام‌الله‌علیها) گرگان توضیح داد: هیچ تلازمی بین شادمانی و نبود سختی‌ها نیست، سختی یک چیز است و ناخرسندی چیز دیگر؛ لذا نباید تصور کرد پیامد قطعی سختی‌ها، ناخرسندی و نارضایتی است.

خانم کابوسی تصریح کرد: انبیا و اولیای الهی‌(علیهم‌السلام) بیشترین سختی‌ها را در زندگی تجربه کرده‌اند اما هرگز ناراضی و ناخرسند نبودند، چنانچه حضرت سیدالشهدا‌(علیه‌السلام) با وجود سختی‌ها و دشواری‌ها راضی بوده و می‌فرمودند: «الهی رضاً برضاک و تسلیماً لامرک لا معبود سواک یا غیاث المستغیثین».

در ادامه این نشست، هر یک از حاضرین به ارائه نظرات خود پیرامون موضوع مورد بحث پرداختند.