استاد حوزه خواهران:
برکت و خوشبختی در زندگی به مهریه بالا نیست
جمعه ۲۵ تير ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۴۴:۰۰به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، میزگرد پژوهشی «سبک زندگی حضرت فاطمه و علی(علیهماالسلام) الگویی برای نسل جوان» با حضور جمعی از طلاب و کارکنان مدرسه علمیه خواهران سعدیه شهرستان رامیان بهصورت مجازی برگزار شد.
در این نشست، خانم فاطمه سوسرایی بیان کرد: اولین روز از ماه ذیالحجه سالروز پیوند آسمانی حضرت زهرا و علی(علیهماالسلام) است که به عنوان روز ازدواج نامگذاری شده و بیشترین زوجهای جوان در این روز مبارک زندگی خویش را آغاز میکنند.
وی با استناد به روایت امام صادق(علیهالسلام) «لولا ان الله خلق امیرالمؤمنین لفاطمه ما کان لها کفوا علی ظهر الارض»، مسأله کفویت را اصل مهم در ازدواج دانست و آن را به شرعی و عرفی تقسیم کرد و افزود: کفویت شرعی در تدیّن و اخلاق، و کفویت عرفی در فکر، اندیشه و سلیقه است که هر چه به یکدیگر نزدیک باشند، زوجین از زندگی خوبی برخوردار میشوند.
استاد حوزه با بیان اینکه زوجهای جوان مسائل مادی را در زندگی محور قرار ندهند؛ بلکه اصل بر ارزشهای الهی باشد، خاطرنشان کرد: در زندگی باید به ارزشهای والای الهی، ایمان و تقوا توجه کرد و مسائل مادی تحتالشعاع قرار گیرد؛ زیرا اگر ازدواج بر پایه ارزشهای معنوی بنا شود، زندگی زوجین رنگ و بوی الهی گرفته و از استحکام بیشتری برخوردار میشود.
خانم سوسرایی با اشاره به رفتار پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) مبنی بر درخواست نظر از حضرت فاطمه(سلاماللهعلیها)، توصیه کرد: رفتار پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) نشاندهنده تکریم شخصیت دختران و بهادادن به آنان است، اما متأسفانه بعضی از خانوادهها برای آنان ارزش قائل نمیشوند؛ بنابراین، والدین با تأسی از سیره رفتاری حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) دختران را راهنمایی کرده و انتخاب را بر عهده آنان بگذارند.
وی درباره مهریه حضرت و لزوم الگوگیری جوانان گفت: پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) مهریه حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) را مهرالسنه قرار داد؛ لذا دختران و جوانان با الگوگیری از این بانوی بزرگوار در امر ازدواج سختگیری نکنند؛ زیرا برکت و خوشبختی در زندگی به مهریه بالا و مادیات نیست.
مبلغ حوزه ادامه داد: حضرت فاطمه(سلاماللهعلیها) از مهر معنوی نیز برخوردار بود و خداوند متعال مهریه ایشان را تا زمانی که آسمان و زمین برپا است، یک پنجم دنیا قرار داده است، بر این اساس، کسی که بر روی زمین راه رود، اما محبت اهل بیت(علیهمالسلام) در دل نداشته باشد، قدمش نامبارک است.
خانم سوسرایی با اشاره به سؤال رسول اکرم(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) از حضرت علی(علیهالسلام) که «همسر خود را چگونه یافتی؟ فرمودند: «نعم العون علی طاعه الله»، هدف ازدواج را کمکگرفتن از همسر در راه طاعت و بندگی خداوند دانست و تأکید کرد: حضرت علی(علیهالسلام) برنامه زندگی را طاعت خدا میداند؛ لذا نسل جوان باید زندگی مشترک این دو زوج آسمانی را الگو و اسوه در زندگی خویش قرار دهند.
وی افزود: مردان همسری انتخاب کنند که آنان را در مسیر بندگی خدا قرار داده و دختران نیز مردانی برگزینند که کمک آنان در طاعت الهی بوده تا در زندگی مشترک زوجین بیدینی نباشد.